Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελιγμοί και «κόλπο γκρόσο» του ΠΑΣΟΚ

Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ («ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ» - «ΕΡΑ»): Κυρία Παπαρήγα, είναι γεγονός πλέον πως κανένας δεν αμφισβητεί το χαρακτήρα των πολιτικών εκλογών που έχουν πάρει οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Και επίσης είναι δεδομένο πως η Περιφέρεια της Αττικής είναι η μητέρα όλων των μαχών, είτε με την έννοια του πολιτικού μηνύματος, είτε με την έννοια του μεγάλου πληθυσμού. Αν επαληθευθούν οι δημοσκοπήσεις και ο κ. Δημαράς διεκδικήσει επί ίσοις όροις με όποιον αντίπαλο την Περιφέρεια Αττικής και με το δεδομένο κιόλας ότι ο κ. Δημαράς δεν αρνείται ότι είναι ΠΑΣΟΚ, αυτό ως ερμηνεία ισοδυναμεί ότι ο λαός στέλνει ένα μήνυμα στην κυβέρνηση λέγοντας ότι είμαι ΠΑΣΟΚ, ψηφίζω το Δημαρά και σου στέλνω ένα μήνυμα ότι πρόσεξέ με λίγο. Αυτό είναι;

-- Δεν είναι εύκολο να ερμηνεύσεις όλο τον κόσμο. Κατ' αρχήν αντανακλά τους ελιγμούς του συστήματος και του ΠΑΣΟΚ να εγκλωβίσει κόσμο. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες ο κ. Παπανδρέου είχε μια ευκαιρία να υπερασπιστεί τον κομματικό υποψήφιο και δεν το έκανε. Ενώ για το δήμαρχο της Αθήνας το είπε, δεν άνοιξε κουβέντα για τον κ. Σγουρό, που σημαίνει κόλπο γκρόσο.

Οταν υπάρχει ένας κόσμος μπερδεμένος που σου λέει ότι στο κάτω - κάτω έχω να διαλέξω ανάμεσα σε δύο - τρία ΠΑΣΟΚ και διαλέγω με ένα κριτήριο τάδε, ότι είναι εναντίον του μνημονίου, γιατί δημιουργούνται τώρα και οι μύθοι ότι είναι εναντίον του μνημονίου. Είναι μύθος.

Αρα, η ψήφος αντανακλά επιλογή μεν, αλλά και σε ένα βαθμό επιλογή πάνω σε μια παραπληροφόρηση, πάνω σε εκβιασμό και σε φόβο να κάνω το άλμα. Και δεν το λέμε υποτιμητικά για τον κόσμο. Υπάρχει ο φόβος, αυτό που λέμε να «απογαλακτιστεί» απ' το ΠΑΣΟΚ, ο δισταγμός. Και εμείς του λέμε να το κάνει.

Διότι ήδη ο κ. Δημαράς λέει, εγώ λογίζομαι ΠΑΣΟΚ και θα τον αθροίσουν ΠΑΣΟΚ. Πού θα τον αθροίσουν; Δεν μπορούν να τον αθροίσουν σε άλλο κόμμα. Και ο κ. Μητρόπουλος λέει το εξής: Οτι εγώ θέλω ένα ευρωπαϊκό μνημόνιο και θέλω το ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη. Δεν μπορεί να είσαι πολιτικός και επιστήμονας και να λες ότι θέλω να γυρίσω το ΠΑΣΟΚ στο 1974. Δε γίνεται.

Κανένα κόμμα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω και να πει κάποιος εγώ θέλω το ΚΚΕ του '30 ή του '40. Δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Αρα, σπέρνει την αυταπάτη. 'Η να λέει ότι ο κ. Παπανδρέου δεν είχε καλούς συμβούλους όταν έκανε τη διαπραγμάτευση.

Αυτό δείχνει σε ένα βαθμό αυτό που λέμε τις διαθέσεις του κόσμου και τις διεργασίες που όμως συναντάει αναχώματα και ακόμα δεν έχει αποφασίσει να τα ξεπεράσει. Ετσι θα τα εκτιμήσουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ