ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2010
Σελ. /32
Εφαλτήριο για ταξική πανεργατική παλλαϊκή αντεπίθεση

Οι ταξικές δυνάμεις επιστρατεύουν κάθε μορφή δράσης και οργάνωσης για να ανοίξει παντού η δουλειά με στόχο τη μεγαλύτερη επιτυχία της απεργίας

Ο μόνος εχθρός του φόβου είναι η συσπείρωση, η συλλογική οργάνωση των εργατών. Αυτή τη μάχη δίνουν οι ταξικές δυνάμεις (φωτ. από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο λιμάνι του Πειραιά)
Ο μόνος εχθρός του φόβου είναι η συσπείρωση, η συλλογική οργάνωση των εργατών. Αυτή τη μάχη δίνουν οι ταξικές δυνάμεις (φωτ. από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο λιμάνι του Πειραιά)
Με ανέβασμα των ρυθμών, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και επιμονή με συγκεκριμένο σχέδιο δράσης που ξεδιπλώνεται σε κάθε χώρο δουλειάς, μικρό ή μεγάλο, στη συνοικία, στη γειτονιά, όπου δουλεύει και ζει ο εργάτης, ξεδιπλώνουν καθημερινά τη δράση τους οι ταξικές δυνάμεις ώστε η απεργία στις 15 του Δεκέμβρη να πετύχει και ταυτόχρονα να δώσει νέα ώθηση στην επιβεβλημένη κλιμάκωση του αγώνα.

Σε αυτή την κατεύθυνση η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και τα ταξικά κλαδικά Συνδικάτα σε όλη τη χώρα έχουν ριχτεί στη μάχη της οργάνωσης της απεργίας, προγραμματίζοντας για όλο το επόμενο δεκαήμερο περιοδείες και συγκεντρώσεις στα μεγάλα έργα και γιαπιά, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των οικοδόμων και την επιτυχία της απεργίας.

Στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί οι εξής περιοδείες: Τη Δευτέρα, 6/12 περιοδεία στην ΠΕΤΡΟΛΑ. Την Τρίτη 7/12 στον Προαστιακό. Την Τετάρτη 8/12 στο εργοτάξιο Βουλιαγμένης. Την Πέμπτη 9/12 στο εργοτάξιο ΓΙΑΛΟΣ στα Σπάτα, ενώ καθημερινές είναι οι εξορμήσεις στα γιαπιά.

Στο Αγρίνιο προγραμματίζονται εξορμήσεις στο νοσοκομείο, στην Ιόνια οδό και τα γιαπιά. Στη Λάρισα πραγματοποιούνται περιοδείες στον οδικό άξονα, στα Τέμπη, στο γήπεδο της Λάρισας και σε μικρά και μεγάλα έργα. Ταυτόχρονα πραγματοποιούνται συσκέψεις στα κεφαλοχώρια του νομού. Στα Τρίκαλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εκλογές στο σωματείο των οικοδόμων και ταυτόχρονα δίνεται η μάχη της ενημέρωσης και της οργάνωσης του κλάδου για την απεργία, ανάλογη δουλειά γίνεται και στα Γιάννενα. Στη Θεσσαλονίκη έχουν γίνει περιοδείες και συζητήσεις στα τοπικά υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ, στο Μετρό Θεσσαλονίκης και προγραμματίζονται σε εργασιακούς χώρους στην Ανατολική και Δυτική περιοχή. Στην Πάτρα βρίσκονται σε εξέλιξη καθημερινές εξορμήσεις στα μεγάλα εργοτάξια, στον οδικό άξονα Αιγίου - Πάτρας και Πύργου - Πάτρας και στις οικοδομές. Στο Αίγιο στον οδικό άξονα και στις σήραγγες Αιγίου - Κορίνθου και στη συμβατική οικοδομή. Επίσης καθημερινά πραγματοποιούν εξορμήσεις τα συνδικάτα των οικοδόμων σε: Πειραιά, Καρδίτσα, Λήμνο, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Γιαννιτσά, Ηγουμενίτσα, Κιλκίς και Μέγαρα.

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας και το Συνδικάτο της Αττικής προχωρούν σε παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας την Τρίτη 7 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., με θέμα τα προβλήματα των μεταναστών. Νωρίτερα μετανάστες και εργαζόμενοι του κλάδου θα συγκεντρωθούν στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Χαλκοκονδύλη 37).

Τη Δευτέρα, πλατιά σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας διοργανώνουν οι Γραμματείες Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σύσκεψη με θέμα την προετοιμασία της απεργίας θα πραγματοποιήσει η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 6 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Εργάτες - αγρότες στον κοινό αγώνα

Στο πλευρό των εργατοϋπαλλήλων θα διαδηλώσουν στις 15 Δεκέμβρη οι αγρότες του Εβρου. Μέσα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «η Ενότητα», οι αγρότες αποφάσισαν να συμμετέχουν με τα αγροτικά τους μηχανήματα στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα στις 11 το πρωί στην πλατεία της Ορεστιάδας και την ίδια ώρα μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Συνελεύσεις - συσκέψεις στους τόπους δουλειάς

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής στο προχτεσινό ανοιχτό διοικητικό του συμβούλιο με τη συμμετοχή εκπροσώπων από επιχειρησιακά σωματεία, επιτροπές αγώνα και εργαζόμενους συζήτησε και κατέληξε σε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης ώστε να μην υπάρξει χώρος που να μη φτάσει το απεργιακό κάλεσμα για να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων μέσα σε κάθε ξενοδοχείο, εστιατόριο, ταβέρνα και καφέ η επιτυχία της απεργίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ήδη το επιχειρησιακό σωματείο στο ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν» έχει πάρει απόφαση για την απεργία και προγραμματίζει την ερχόμενη Πέμπτη γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Στο «Νοβοτέλ» το επιχειρησιακό σωματείο προγραμματίζει διοικητικό συμβούλιο και γενική συνέλευση των εργαζομένων. Στο «Στάνλεϋ» το σωματείο έχει πάρει απόφαση και κουβεντιάζει καθημερινά με τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα της καθολικής συμμετοχής τους στην απεργία. Στο «Χίλτον» οι ταξικές δυνάμεις ζητούν συνεδρίαση του ΔΣ και γενική συνέλευση, προκειμένου οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία. Το σωματείο στο ξενοδοχείο «Αθενς Πλάζα» πήρε απόφαση για συμμετοχή στην απεργία, την οποία και καθημερινά κουβεντιάζει με τους εργαζόμενους.

Παράλληλα, στις 5 Δεκέμβρη:

  • Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, στις 9 π.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος).
  • Σε συνέλευση καλεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στις 11 π.μ. στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5Β).
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία!

Εχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας, απέναντι στα παιδιά και τις οικογένειές μας, υπογραμμίζει η ΟΓΕ στο απεργιακό της κάλεσμα

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τις γυναίκες σε αποφασιστική μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Γυναίκες εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες.

Νέες γυναίκες: Ξεσηκωθείτε.

Μαχητικά και αποφασιστικά μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Θέλουν νέους σκλάβους, θέλουν δούλους και δούλες του 21ου αιώνα.

Ιδιαίτερα οι νέες γυναίκες με τη διπλάσια ανεργία από αυτή των ανδρών, με τη μερική απασχόληση και τις άλλες ελαστικές σχέσεις εργασίας, δεν θα στερούνται μόνο το δικαίωμα να κάνουν οικογένεια και να αποκτήσουν έστω και ένα παιδί αλλά δεν πρόκειται να πάρουν σύνταξη ούτε ένα ευρώ πάνω από το προνοιακό επίδομα.

Δε δεχόμαστε καμία θυσία στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις μας.

Καταδικάζουμε την κυβέρνηση, τα κόμματα που συναινούν στις αντιλαϊκές επιλογές και τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες, τις νέες γυναίκες να απαντήσουν δυναμικά με τη συμμετοχή τους στην απεργία που έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ στις 15 Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Ομόνοια. Οι αυταπάτες τελείωσαν.

Μπορούμε να ματαιώσουμε το πάρτι που έχει στήσει το κεφάλαιο με τις κατακτήσεις, τα δικαιώματα και την περιουσία του ελληνικού λαού.

Εχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας, απέναντι στα παιδιά και στις οικογένειές μας να απαντήσουμε δυναμικά και οργανωμένα στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Μονόδρομος για μας είναι να αρνηθούμε να πληρώσουμε τις συνέπειες της κρίσης και τα κρατικά χρέη, να απαιτήσουμε να πληρώσουν τα μονοπώλια και να παλέψουμε για το δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων».

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Σημαντική διαδικασία για την οργάνωση του αγώνα

Σημαντική μάχη ιδιαίτερα μπροστά και στην οργάνωση της πανεργατικής απεργίας στις 15 του Δεκέμβρη αποτελούν και οι αρχαιρεσίες που διεξάγονται αυτές τις μέρες σε μια σειρά συνδικάτα. Συγκεκριμένα:

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης και αντιπροσώπων για τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις στην Ενωση Λογιστών Αθήνας. Οι εκλογές διεξάγονται στα γραφεία της Ενωσης (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος). Οι εργαζόμενοι πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους βιβλιάριο ασθενείας και αστυνομική ταυτότητα. Αύριο, Κυριακή, οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν από τις 10.30 π.μ. έως τις 6.30 μ.μ. Την Τρίτη 7/12 από τις 12.30μ. έως τις 8.30 μ.μ.

Το Σάββατο 11/12 αρχίζουν και οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Καθαριστριών - Καθαριστών Αττικής. Οι εκλογές θα διεξάγονται στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Μάρνης και Γ' Σεπτεμβρίου 48Β στον 3ο όροφο) και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 13/12. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ψηφίσουν το Σάββατο και την Κυριακή από 10 π.μ. έως 4 μ.μ. Τη Δευτέρα 13/12 από 2 μ.μ. έως 7 μ.μ.

Την εκλογοαπολογιστική γενική του συνέλευση πραγματοποιεί αύριο, Κυριακή στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου, το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Εύβοιας. Στη συνέλευση θα εκλεγεί και η εφορευτική επιτροπή που θα διεξάγει τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο συνδικάτο και την εκλογή αντιπροσώπων για τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις.

Τέλος, σε εκλογές προχωρά και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας οι οποίες αρχίζουν την Τετάρτη 8/12 και ολοκληρώνονται την Κυριακή 12/12. Οι συνταξιούχοι θα μπορούν να ψηφίζουν όλες τις μέρες από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. και την Κυριακή από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ