ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2010
Σελ. /32
ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Ξεσηκωμός για «το σήμερα και το αύριο» της λαϊκής οικογένειας

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τους εργάτες και τις εργάτριες. Με οργάνωση και κινητοποίηση θα προχωρήσουμε, καλεί το ΠΑΜΕ

Στιγμιότυπο από κατάληψη ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ στην Εφορία Ιωαννίνων (2/12/2010)

Eurokinissi

Στιγμιότυπο από κατάληψη ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ στην Εφορία Ιωαννίνων (2/12/2010)
Ξεσηκωμός τώρα! Απέναντι στην κυβέρνηση, στην τρόικα, στο ΣΕΒ και όλους τους κρυφούς και φανερούς «συνεργούς» στο αντιλαϊκό έγκλημα, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να αποκρούσει το νέο συντριπτικό χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Την Τετάρτη όλοι οι χώροι δουλειάς πρέπει να νεκρώσουν και οι δρόμοι να βουλιάξουν. Το πολυνομοσχέδιο - σκούπα της κυβέρνησης κάνει ακόμη πιο λιανά, ότι η εργατική λαϊκή οικογένεια βρίσκεται στη δίνη ενός πρωτοφανούς πολέμου.

Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να έρθει δυναμική κι ασυμβίβαστη συμμετέχοντας στην απεργία της Τετάρτης και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στην Αθήνα στις 11 π.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου. Την Τρίτη, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την 3ωρη στάση εργασίας πραγματοποιώντας συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις για την επιτυχία της απεργίας και τους εργαζόμενους στις μεταφορές, στις τράπεζες, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), τους συνταξιούχους, όλους όσοι εκείνη τη μέρα βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση σε συγκέντρωση στις 2 μ.μ. στην Ομόνοια.

Πλούσια δραστηριότητα για την απεργία

Απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα οι ταξικές δυνάμεις μπαίνουν μπροστά και με συσκέψεις, εξορμήσεις, γενικές συνελεύσεις σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς συζητούν με τους εργαζόμενους για την αντιλαϊκή επίθεση και την ανάγκη ξεσηκωμού και αντεπίθεσης.

Την περασμένη Τετάρτη στη σύσκεψη που διοργάνωσε η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΝΣΚ) αναδείχτηκε ότι ο πρωταγωνιστής της μάχης για την προετοιμασία της απεργίας, η οποία θα γίνει σε συνθήκες πολιτικής επιστράτευσης, θα είναι οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Αποφασίστηκαν καθημερινές εξορμήσεις μέσα και έξω από τα καράβια, σε όλα τα στέκια των ναυτεργατών, ενώ την Τρίτη στις 11 π.μ. στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ, θα γίνει νέα σύσκεψη για την προετοιμασία και περιφρούρηση της απεργιακής μάχης σε όλες τις κατηγορίες πλοίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Σήμερα, στις 11 π.μ., η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας πραγματοποιεί σύσκεψη για πανελλαδικό συντονισμό με όλα τα σωματεία - μέλη της στην αίθουσα της ΟΕΚΙΔΕ (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος). Αύριο στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚ Αθήνας, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Ανωνύμων Εταιρειών, πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση, ενώ η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας συνεχίζει την καθημερινή της δραστηριότητα, ενημερώνοντας τους οικοδόμους στα γιαπιά και τα εργοτάξια, σε όλη την Ελλάδα.

Η Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, προχωρά την καθημερινή της δραστηριότητα και την επόμενη βδομάδα μέχρι και την ημέρα της απεργίας θα συζητήσει με εργαζόμενους σε μια σειρά από χώρους δουλειάς όπως ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ, ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ, ΛΥΚΟΣ, ΙΡΙΔΑ, ΙΝΤΕΡ-ΤΡΕΠ. Στην TASTY, πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των εργαζομένων, όπου αποφασίστηκε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία καθώς και κλιμάκωση του αγώνα με την ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου. Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», έχει προχωρήσει σε περιοδείες και συζητήσεις με τους εργαζόμενους σε μια σειρά εργασιακούς χώρους όπως ΓΑΒΑΛΑΣ, ΣΤΑΚΟΡ, ΕΥΡΩΚΑΜΠΤΙΚΗ και ΑΝΑΛΚΟ. Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) Συνδικάτο της Αττικής, υλοποιεί ήδη πρόγραμμα μαζικής παρέμβασης στους χώρους δουλειάς. Το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται περιοδείες και συσκέψεις σε όλους τους χώρους δουλειάς, όπως ΚΕΜ, AGULPA, ΜΠΟΥΡΝΑΖΟ και ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Απεργούμε μαζί με την εργατική τάξη

Για ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ, των μονοπωλίων

Σε ένα ακόμη βήμα αγωνιστικής συμπαράταξης με την εργατική τάξη καλεί η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) με συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Συνάδελφοι Επαγγελματίες - Βιοτέχνες - Εμποροι - Αυτοκινητιστές. Την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2010 συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία μαζί με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ, τη μικρομεσαία αγροτιά και την ΠΑΣΥ, τη νεολαία και το ΜΑΣ, το γυναικείο κίνημα και την ΟΓΕ. Περνάμε στην αντεπίθεση».

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στην Πλ. Κάνιγγος.

Η ΠΑΣΕΒΕ καταδικάζει τις ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, που βάζουν πλάτη στο ξεκλήρισμα της εργατικής τάξης και των αυτοαπασχολούμενων, συμπράττοντας με τις πρόσφατες αποφάσεις τους, στην προσπάθεια για γενικευμένη μείωση μισθών, γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και του ωραρίου «λάστιχο» για τα μαγαζιά.

Ο αντίκτυπος στα μικρομάγαζα και γενικά στους αυτοαπασχολούμενους, που εξαρτώνται άμεσα από το εισόδημα των εργαζομένων, θα είναι τεράστιος και θα επιφέρει ολέθρια αποτελέσματα. Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι τα πολυκαταστήματα και οι μεγάλες επιχειρήσεις. Οι μικρέμποροι και αυτοαπασχολούμενοι θα συνεχίζουν να βλέπουν τα χρέη τους να αυξάνονται, τα μαγαζιά τους να κλείνουν, το βιοτικό επίπεδο της οικογένειάς τους να χειροτερεύει. Ηδη, οι αποφάσεις για κατασχέσεις στα δικαστήρια παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί «όλους τους Συναδέλφους και τα Σωματεία, να αντιδράσουν οργανωμένα. Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στη δουλειά, ένα εισόδημα που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Καμιά αναμονή! Οργανώνουμε την πάλη μας, κόντρα στους εκβιασμούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της τρόικας».

«Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και των μονοπωλίων», καταλήγει.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το απεργιακό κάλεσμα απλώνεται στον κάμπο!

«Επί ποδός» εργάτες, άνεργοι, αγρότες και νέοι για την επιτυχία της εργατικής - λαϊκής κινητοποίησης

Στη Θεσσαλία, οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος μαζί με τις αγωνιστικές συσπειρώσεις των μικρομεσαίων αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων, της σπουδάζουσας νεολαίας, των γυναικών της λαϊκής οικογένειας, των συνταξιούχων έχουν ριχτεί στη μάχη για την προετοιμασία της μεγάλης εργατικής - λαϊκής κινητοποίησης της 15ης Δεκέμβρη. Με καθημερινές περιοδείες στους τόπους δουλειάς, στις πόλεις και στα χωριά, συνεντεύξεις Τύπου, μοίρασμα υλικού και άλλες μορφές, οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ έχουν επιδοθεί σ' έναν «αγώνα δρόμου», προκειμένου να φτάσει το αγωνιστικό προσκλητήριο σε κάθε γωνιά της θεσσαλικής γης, σε κάθε άνθρωπο του μόχθου.

Οι διαθέσεις των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων δείχνουν, ότι οι πλατείες των πρωτευουσών και άλλων μικρότερων πόλεων της Θεσσαλίας θα «βουλιάξουν» από κόσμο.

Στη Λάρισα, δεκάδες σωματεία πήραν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία και στο συλλαλητήριο, ενώ κλιμάκια του ΠΑΜΕ και της ταξικής διοίκησης του ΕΚ Λάρισας έχουν περιοδεύσει μέχρι τώρα σε πάνω από 150 χώρους δουλειάς. Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή των ανέργων του νομού, οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς, καθώς εργοστάσια κλείνουν, ενώ οι απολύσεις έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας και σε πολλές περιπτώσεις το προσωπικό μειώθηκε έως και 50%. Εκλεισαν επιχειρήσεις κλωστοϋφαντουργίας, ένδυσης, όπως ΠΕΛΑΣΓΙΣ - ΠΑΣΧΟΥΔΗΣ - ΡΑΠΤΕΞ - ΓΚΡΟΥΠ ΦΑΣΙΟΝ - ΤΕΓΟΣ, το εργοστάσιο ζάχαρης, οινοπνεύματος, οι βιομηχανίες ΚΑΡΑΛΗΣ - ΤΕΜΚΑ - ΕΛΒΙΟΦΥΛ - ΚΙΣΣΑΒΟΣ - ΠΡΙΜΑ κ.ά. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η ανεργία στους οικοδόμους φτάνει στο 80%, συμπαρασύροντας όλους τους κλάδους και τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με τις κατασκευές.

Μαζική αναμένεται να είναι και η παρουσία των ανέργων της Μαγνησίας. Στο νομό, μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2010, έχασαν τη δουλειά τους 3.300 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Πολλοί απολύθηκαν ή έχουν βγει σε διαθεσιμότητα στις επιχειρήσεις «ΚΑΝΑΚΗΣ», «ΚΟΝΤΙ», «ΒΙΟΣΩΛ», «ΜΕΤΚΑ», «ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ», «ΑΛΝΤΙ», «ΑΓΕΤ», ενώ διαλύθηκε η «ΕΒΙΕΣΚ» και έχουν κλείσει άλλες μικροεπιχειρήσεις.

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την απεργία 15 Δεκέμβρη

Με ηχητική προπαγάνδα, με ντουντούκες θα φτάσει σε κάθε εργατική λαϊκή γειτονιά

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με ηχητική προπαγάνδα, με ντουντούκες, που θα γίνει σε κάθε εργατική λαϊκή γειτονιά, καλούν τους εργαζόμενους, τα άλλα λαϊκά στρώματα και τις οικογένειές τους να συμμετάσχουν στην απεργία της Τετάρτης 15 Δεκέμβρη.

Το κάλεσμα που θα φτάσει σε κάθε λαϊκή συνοικία, σε κάθε χώρο δουλειάς, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας είναι το εξής:

«Τώρα είναι ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο, για κάθε νέα και νέο.

Κανένας δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να αποδεχτεί τα νέα βάρβαρα μέτρα που καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη φτώχεια, στην ανεργία, στην ανασφάλεια. Πάρε θέση στον αγώνα μαζί με το ΠΑΜΕ. Ολοι στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 15 Δεκέμβρη. Να δώσουμε πρώτη δυνατή, ταξική, περήφανη απάντηση στην κυβέρνηση, τους επιχειρηματίες. Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας.

Εργάτη, νέε το ΠΑΜΕ σε καλεί, σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους και εσύ.

Ολοι με το ΠΑΜΕ στην απεργία 15 Δεκέμβρη, στη διαδήλωση, στον αγώνα! Κάθε εργασιακός χώρος, κάθε κλάδος, κάθε συνοικία, πρέπει να γίνουν κάστρα ταξικής οργάνωσης και αντεπίθεσης. Δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει για κανέναν εργαζόμενο. Το δίλημμα σήμερα είναι: Φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση ή αντεπίθεση - σύγκρουση με τα κόμματα, τους συνδικαλιστές που υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων και μεγαλοεπιχειρηματιών.

Εργαζόμενε, εργαζόμενη, άνεργε, εργάτη,

Ακουσε τη φωνή, το κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Μην πιστεύεις άλλο στα ψέματα και τα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης, της ΝΔ. Το νέο αντεργατικό έγκλημα που τσακίζει τους μισθούς, τα εργασιακά δικαιώματα, δεν έχει καμία σχέση με το έλλειμμα και με το χρέος. Μην ανέχεσαι να σε κοροϊδεύουν. Καταδικάζουν οριστικά στη φτώχεια εσένα και το παιδί σου για να βγάλουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη οι μεγαλοεπιχειρηματίες που θησαύριζαν και χτες. Ελα μαζί μας να οργανώσουμε την πάλη! Ελα με το ΠΑΜΕ να κάνουμε την επιτυχία της απεργίας στις 15 Δεκέμβρη μια νέα αρχή.

Εργάτη, εργάτρια,

Είναι ψέμα ότι η δραστική μείωση των ήδη απαράδεκτων μισθών, η ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, γίνεται για να σταματήσουν οι απολύσεις, για να αντιμετωπιστεί η ανεργία. Η αλήθεια είναι ότι ταυτόχρονα με τους μισθούς πείνας και τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, θα γίνουν και απολύσεις και η ανεργία θα μεγαλώνει. Την ανεργία γεννά και μεγαλώνει η καπιταλιστική κρίση, ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός, η ισχυροποίηση των μονοπωλίων. Μην περιμένεις σωτηρία από πουθενά. Εμπιστεύσου τον αγώνα, την ταξική μας δύναμη και προοπτική, έλα μαζί με το ΠΑΜΕ. Ολοι στην απεργία, όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη. Να οικοδομήσουμε την ταξική ενότητα, την ταξική αντεπίθεση.

Ψηλά το κεφάλι. Καμία εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς, εργοδοτικούς συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που φανερά και μυστικά προδίδουν τα δικαιώματά μας στους μεγαλοβιομήχανους και την κυβέρνηση. Αυτοί όχι μόνο δεν οργανώνουν, αλλά υπονομεύουν και την ταξική ενότητα και την πάλη μας. Ελα με το ΠΑΜΕ τώρα. Η μόνη ελπίδα είναι να οργανώσουμε, να κλιμακώσουμε την αντεπίθεσή μας. Ολοι στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη, οργάνωση παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς. Συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες και αγρότες, για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.

Εργαζόμενε, εργαζόμενη, άνεργε,

Ελα τώρα με το ΠΑΜΕ. Δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει. Εμείς παράγουμε τον πλούτο. Μην αφήσεις να σε καταδικάσουν στη φτώχεια. Εχεις και εσύ ευθύνη. Πάρε θέση στην οργάνωση του αγώνα για την προστασία των ανέργων, για να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά εγκλήματα, για δουλειά για όλους με σύγχρονα δικαιώματα. Ολοι στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη».

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 61 πόλεις

Αθήνα: 11 πμ., Ομόνοια

Θεσσαλονίκη: 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου.

Πειραιάς: 10.30 π.μ., ηλεκτρικό σταθμό

Πολύγυρος: 11 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο.

Κομοτηνή: 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Ξάνθη: 11 π.μ., κεντρική πλατεία.

Κατερίνη: 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Εδεσσα: 11 π.μ., μικροί Καταρράκτες.

Γιαννιτσά: 11 πμ., Πλατεία ΕΠΟΝ.

Καβάλα: 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Θάσος: 10.30 π.μ., στο Λιμένα.

Αλεξανδρούπολη: 10 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο

Δράμα: 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Σέρρες: 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Κοζάνη: 10 π.μ., πεζόδρομο

Πτολεμαΐδα: 10 π.μ., παλιό πάρκο

Φλώρινα: 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Γρεβενά: 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Βέροια: 10.30 π.μ., πλατεία Ωρολογίου

Νάουσα: 9.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Κιλκίς: 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης

Ορεστιάδα: 11 π.μ., πλατεία

Γιάννενα: 10 π.μ., Δημαρχείο

Αρτα: 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Ηγουμενίτσα: 10.30 π.μ., πεζόδρομος

Πρέβεζα: 10 π.μ., Παλαιό ΚΤΕΛ

Αγρίνιο: 10.30 π.μ., πλατεία Δημοκρατίας

Μεσολόγγι: 10.30 π.μ., Κεντρική Πλατεία

Ναύπακτος: 10.30 π.μ., πλατεία Κεφαλοβρύσου.

Κέρκυρα: 10 π.μ., πλατεία Σαρόκο.

Λάρισα: 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Βόλος: 10 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου

Τρίκαλα: 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Καρδίτσα: 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Πάτρα: 11 π.μ., πλατεία Γεωργίου

Καλαμάτα, 10.30 π.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου

Πύργος: 10.30 π.μ., πλατεία ΟΤΕ

Κόρινθος: 10.30 π.μ., Περιβολάκια

Τρίπολη: 10 π.μ., πλατεία Πετρινού

Σπάρτη: 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Αργος: 10 π.μ., πλατεία Αγ. Πέτρου

Ζάκυνθος: 10.30 π.μ., παλιό ΕΚ Ζακύνθου

Κεφαλονιά: 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Χαλκίδα: 11 π.μ., πλατεία Αγοράς

Λαμία: 10.30 π.μ., πλατεία Πάρκου

Λιβαδειά: 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Αμφισσα: 10.30 π.μ., πλατεία Λαού

Θήβα: 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Ηράκλειο: 10 π.μ., Νομαρχία

Χανιά: 10 π.μ., Ν. Καταστήματα

Ρέθυμνο: 10 π.μ., Δημαρχείο

Αγ. Νικόλαος (Λασίθι): 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Σητεία: 10.30 π.μ., στο Πλατανάρι

Ρόδος: 10 π.μ., Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Μυτιλήνη: 11 π.μ., πλατεία Σαπφούς

Σάμος: 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Λήμνος: 10 π.μ., λιμάνι Μύρινας

Κως: 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Κάλυμνος: 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Ικαρία: 12 μ., Εύδηλο

Χίος: 10 π.μ., είσοδο Απλωταριάς

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
«Κατεβαίνουν» με τα τρακτέρ

Ανακοίνωση κάλεσμα της ΠΑΣΥ για συμμετοχή της μικρομεσαίας αγροτιάς στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια απευθύνει προς τους μικρομεσαίους αγρότες η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ):

«Η μικρομεσαία αγροτιά βιώνει την αγριότητα της πολιτικής του μνημονίου, της κυβέρνησης - τρόικας και ΕΕ», ενώ «αν δεν τους σταματήσουμε τα ακόμη χειρότερα έρχονται με νέους σκληρότερους, πιο αντιλαϊκούς νόμους. Καλούμε, σε μαζική συμμετοχή, αγρότες, κτηνοτρόφους, μικρούς ψαράδες, εργάτες γης Ελληνες και μετανάστες να πάρουν μαζικά μέρος στις κοινές απεργιακές συγκεντρώσεις - συλλαλητήρια την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2010. Να ενώσουμε τη φωνή και δράση μας με τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ, τους αυτοαπασχολούμενους και την ΠΑΣΕΒΕ, τη νεολαία του ΜΑΣ, το γυναικείο κίνημα την ΟΓΕ. Διαδηλώνουμε μαχητικά με τα τρακτέρ και τις οικογένειες μας σε όλη την Ελλάδα. Για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα αγώνα και πάλης για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».

Οπως σημειώνει:

  • 67% αυξήθηκαν οι εισφορές μας στον ΟΓΑ για υγειονομική περίθαλψη. Ταυτόχρονα, στον προϋπολογισμό 2011 μειώνονται οι κρατικοί πόροι στον ΟΓΑ κατά 350 εκατ. ευρώ.
  • Αυξάνονται δραστικά οι εισφορές μας στον ΕΛΓΑ για αγροτική ασφάλιση, ενώ μειώνονται οι πόροι το 2011 κατά 42,25% στον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Βαρύ χαράτσι για την ανανέωση των αδειών των γεωτρήσεων.
  • Μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και στο πετρέλαιο, αλλά και του ΦΠΑ από το 9% στο 13% στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
  • Νέα αύξηση κατά 14,5% των επιτοκίων χορήγησης της ΑΤΕ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ