Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010 - ΠΑΜΕ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
«Κατεβαίνουν» με τα τρακτέρ

Ανακοίνωση κάλεσμα της ΠΑΣΥ για συμμετοχή της μικρομεσαίας αγροτιάς στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια απευθύνει προς τους μικρομεσαίους αγρότες η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ):

«Η μικρομεσαία αγροτιά βιώνει την αγριότητα της πολιτικής του μνημονίου, της κυβέρνησης - τρόικας και ΕΕ», ενώ «αν δεν τους σταματήσουμε τα ακόμη χειρότερα έρχονται με νέους σκληρότερους, πιο αντιλαϊκούς νόμους. Καλούμε, σε μαζική συμμετοχή, αγρότες, κτηνοτρόφους, μικρούς ψαράδες, εργάτες γης Ελληνες και μετανάστες να πάρουν μαζικά μέρος στις κοινές απεργιακές συγκεντρώσεις - συλλαλητήρια την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2010. Να ενώσουμε τη φωνή και δράση μας με τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ, τους αυτοαπασχολούμενους και την ΠΑΣΕΒΕ, τη νεολαία του ΜΑΣ, το γυναικείο κίνημα την ΟΓΕ. Διαδηλώνουμε μαχητικά με τα τρακτέρ και τις οικογένειες μας σε όλη την Ελλάδα. Για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα αγώνα και πάλης για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».

Οπως σημειώνει:

  • 67% αυξήθηκαν οι εισφορές μας στον ΟΓΑ για υγειονομική περίθαλψη. Ταυτόχρονα, στον προϋπολογισμό 2011 μειώνονται οι κρατικοί πόροι στον ΟΓΑ κατά 350 εκατ. ευρώ.
  • Αυξάνονται δραστικά οι εισφορές μας στον ΕΛΓΑ για αγροτική ασφάλιση, ενώ μειώνονται οι πόροι το 2011 κατά 42,25% στον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Βαρύ χαράτσι για την ανανέωση των αδειών των γεωτρήσεων.
  • Μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και στο πετρέλαιο, αλλά και του ΦΠΑ από το 9% στο 13% στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
  • Νέα αύξηση κατά 14,5% των επιτοκίων χορήγησης της ΑΤΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ