Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010 - ΠΑΜΕ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το απεργιακό κάλεσμα απλώνεται στον κάμπο!

«Επί ποδός» εργάτες, άνεργοι, αγρότες και νέοι για την επιτυχία της εργατικής - λαϊκής κινητοποίησης

Στη Θεσσαλία, οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος μαζί με τις αγωνιστικές συσπειρώσεις των μικρομεσαίων αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων, της σπουδάζουσας νεολαίας, των γυναικών της λαϊκής οικογένειας, των συνταξιούχων έχουν ριχτεί στη μάχη για την προετοιμασία της μεγάλης εργατικής - λαϊκής κινητοποίησης της 15ης Δεκέμβρη. Με καθημερινές περιοδείες στους τόπους δουλειάς, στις πόλεις και στα χωριά, συνεντεύξεις Τύπου, μοίρασμα υλικού και άλλες μορφές, οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ έχουν επιδοθεί σ' έναν «αγώνα δρόμου», προκειμένου να φτάσει το αγωνιστικό προσκλητήριο σε κάθε γωνιά της θεσσαλικής γης, σε κάθε άνθρωπο του μόχθου.

Οι διαθέσεις των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων δείχνουν, ότι οι πλατείες των πρωτευουσών και άλλων μικρότερων πόλεων της Θεσσαλίας θα «βουλιάξουν» από κόσμο.

Στη Λάρισα, δεκάδες σωματεία πήραν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία και στο συλλαλητήριο, ενώ κλιμάκια του ΠΑΜΕ και της ταξικής διοίκησης του ΕΚ Λάρισας έχουν περιοδεύσει μέχρι τώρα σε πάνω από 150 χώρους δουλειάς. Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή των ανέργων του νομού, οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς, καθώς εργοστάσια κλείνουν, ενώ οι απολύσεις έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας και σε πολλές περιπτώσεις το προσωπικό μειώθηκε έως και 50%. Εκλεισαν επιχειρήσεις κλωστοϋφαντουργίας, ένδυσης, όπως ΠΕΛΑΣΓΙΣ - ΠΑΣΧΟΥΔΗΣ - ΡΑΠΤΕΞ - ΓΚΡΟΥΠ ΦΑΣΙΟΝ - ΤΕΓΟΣ, το εργοστάσιο ζάχαρης, οινοπνεύματος, οι βιομηχανίες ΚΑΡΑΛΗΣ - ΤΕΜΚΑ - ΕΛΒΙΟΦΥΛ - ΚΙΣΣΑΒΟΣ - ΠΡΙΜΑ κ.ά. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η ανεργία στους οικοδόμους φτάνει στο 80%, συμπαρασύροντας όλους τους κλάδους και τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με τις κατασκευές.

Μαζική αναμένεται να είναι και η παρουσία των ανέργων της Μαγνησίας. Στο νομό, μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2010, έχασαν τη δουλειά τους 3.300 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Πολλοί απολύθηκαν ή έχουν βγει σε διαθεσιμότητα στις επιχειρήσεις «ΚΑΝΑΚΗΣ», «ΚΟΝΤΙ», «ΒΙΟΣΩΛ», «ΜΕΤΚΑ», «ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ», «ΑΛΝΤΙ», «ΑΓΕΤ», ενώ διαλύθηκε η «ΕΒΙΕΣΚ» και έχουν κλείσει άλλες μικροεπιχειρήσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτοβουλίες σωματείων για άνεργους και απλήρωτους (2015-03-14 00:00:00.0)
Πρόγραμμα δράσης για τα οξυμένα προβλήματα του λαού (2015-03-03 00:00:00.0)
Λαϊκή κινητοποίηση στις 6 Ιούνη (2013-06-02 00:00:00.0)
Εκατομμύρια άνεργοι και μαζικές διαδηλώσεις (2008-11-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ