ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Γενάρη 2011
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ-SUPERLEAGUE
Καθάρισαν... νωρίς

Καλό ξεκίνημα στην αυλαία του δευτέρου γύρου χθες για Παναθηναϊκό, Ατρόμητο και Αρη. Στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής οι πράσινοι πέρασαν νικηφόρα από την Ξάνθη, ο Ατρόμητος κέρδισε εύκολα τη Λάρισα που βουλιάζει ενώ ο Αρης πήρε αγχώδη νίκη στο Χαριλάου απέναντι στην Καβάλα. Αναλυτικά:

  • Το καλό ποδαρικό και μόνο ήταν το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό αν και απέναντί του ήταν μια ομάδα που μέτραγε 7 ματς αήττητη. Οι πράσινοι με τον Σισέ να παραμένει «καυτός» και το 2011 νίκησαν στα Πηγάδια την Skoda Ξάνθη με 2-0 με τον Γάλλο να σκοράρει στο 34 δευτερόλεπτο και τον Χριστοδουλόπουλο στο 93' να «κλειδώνει» τη νίκη που φέρνει τον Παναθηναϊκό στο -2 από τον Ολυμπιακό, έχοντας ένα ματς περισσότερο.
  • Στο πρώτο τέταρτο κρίθηκε η αναμέτρηση του Ατρόμητου με την ΑΕΛ στο Περιστέρι για την 16η αγωνιστική της Super League. Η ομάδα της Λάρισας έμεινε στις διακοπές των Χριστουγέννων κι έτσι οι Περιστεριώτες κατάφεραν τον απόλυτο αιφνιδιασμό παίρνοντας άμεσα προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη στα γκολ του Νάστου στο 43 δευτερόλεπτο και του Σαγκανόφσκι στο 14'. Ο Σαρμιέντο στο 82΄απλά διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
  • Λιγότερο ορεξάτος, αλλά σαφώς πιο ουσιαστικός ο Αρης στο πρώτο ημίχρονο, με το γκολ του Ρουίζ από το 3ο λεπτό να του δίνει το προβάδισμα (1-0) απέναντι στην Καβάλα. Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα άσχημα νέα είναι ο τραυματισμός του Κόκε, που χτύπησε στο αριστερό πόδι μετά από μονομαχία με τον Ντουγκλάο.
O Σισέ άνοιξε το δρόμο για την σημαντική νίκη του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη

Motion Team

O Σισέ άνοιξε το δρόμο για την σημαντική νίκη του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη
ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Ο λόγος στους γηπεδούχους

Με πέντε αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα το ...δεύτερο ημίχρονο της 16ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα επαγγελματικού ποδοσφαίρου της «Super League». Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ηρακλή και άπαντες στοχεύουν να καλωσορίσουν τη νέα χρονιά, όπως αποχαιρέτησαν την προηγούμενη. Με νίκη, η οποία θα τους διατηρήσει πέντε βαθμούς πιο μπροστά από τον Παναθηναϊκό. Από την πλευρά τους, στον Ηρακλή, αναγνωρίζουν το δύσκολο της αποστολής τους. Ευελπιστούν, πάντως, να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα, το οποίο έχουν μεγάλη ανάγκη (βαθμολογικά και ψυχολογικά).

Με πολλές απουσίες θα παραταχθεί στις Σέρρες ο ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» δεν υπολογίζουν - λόγω καρτών ή τραυματισμού - τους Ιβιτς, Μπουσαϊντί, Βιτόλο, Ελ Ζαρ, Κριστιάνο, Μουσλίμοβιτς, Βιεϊρίνια. Με (εκ των πραγμάτων) αρκετούς νέους λοιπόν στην αποστολή, ο Χάβος και οι παίχτες του θα επιδιώξουν το «διπλό». Απέναντι σε μια ομάδα που «καίγεται» για κάθε βαθμό, αφού βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Να δείξει χαρακτήρα καλείται η ΑΕΚ, ώστε να κάνει πράξη τις αναφορές των στελεχών της για νέο ξεκίνημα. Τεχνικό επιτελείο και παίχτες καλούνται να υπερκεράσουν σωρευμένα προβλήματα και αδυναμίες, να βρουν τα ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα και να κερδίσουν την αξιόμαχη και επικίνδυνη Κέρκυρα.

Τον ίδιο στόχο (νίκη) για διαφορετικούς λόγους έχουν Ολυμπιακός Βόλου και Πανιώνιος. Οι μεν γηπεδούχοι για να μην ...επιστρέψουν τα δώρα Καβάλας, Ξάνθης και να αναρριχηθούν στη βαθμολογία. Οι δε φιλοξενούμενοι γιατί βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη και κάθε απώλεια τους φέρνει πιο κοντά στον υποβιβασμό.

Η πεντάδα των σημερινών αναμετρήσεων είναι: Αστέρας Τρίπολης - Εργοτέλης (15.00, Novasports 2), ΑΕΚ - Κέρκυρα (17.15, Novasports 1), Ολυμπιακός Βόλου - Πανιώνιος (17.15, Novasports 2), Ολυμπιακός - Ηρακλής (19.30, ΝΕΤ), Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ (19.30, Novasports 2).

Ελεύθεροι για τα επεισόδια

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν - μετά την απολογία τους - με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα και οι 22 οπαδοί (στην πλειοψηφία τους, του Ηρακλή) που συνελήφθησαν μετά τα επεισόδια με οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Για όλους, πλην της φοιτήτριας που σπουδάζει στη Σκοτία, υπάρχει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα (μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε περίπου 18 μήνες). Επίσης για ορισμένους εξ αυτών υπάρχει η υποχρέωση να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, μέσα στο πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

FOOTBALL LEAGUE
Δοκιμασίες πρωτοπόρων

Σε δύσκολες - εκτός έδρας - αποστολές οδηγεί σήμερα τους πρωτοπόρους το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα επαγγελματικού ποδοσφαίρου της «Football League». Ο πρωτοπόρος ΠΑΣ Γιάννινα θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Καισαριανή, ενώ ο (δεύτερος) Παναιτωλικός θα αντιμετωπίσει στη Ρόδο τον (τρίτο) Διαγόρα. Το πλήρες πρόγραμμα (15.00) είναι: Διαγόρας - Παναιτωλικός, Εθνικός - Ηλιούπολη, Ιωνικός - Τρίκαλα, Καλλιθέα - Λεβαδειακός, ΟΦΗ - Πιερικός, Αναγέννηση Καρδίτσας - Θρασύβουλος, Δόξα Δράμας - Βέροια, Παναθρακικός - Αγροτικός Αστέρας (18.00, ΕΤ3), Εθνικός Αστέρας - ΠΑΣ Γιάννινα (18.00, conn-x TV).

  • Στο πλαίσιο της ίδιας αγωνιστικής, σήμερα, θα γίνουν και οι αναμετρήσεις του 2ου ομίλου στην «Football League 2». Θα αγωνιστούν (15.00): Κοζάνη - Φωκικός, Αναγέννηση Γιαννιτσών - Αναγέννηση Επανωμής, Νίκη Βόλου - Οδυσσέας Αναγέννησης, Δόξα Κρανούλας - Εορδαϊκός, Ζάκυνθος - Πόντιοι Κατερίνης, Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας - Μακεδονικός, Εθνικός Φιλιππιάδας - Αετός Σκύδρας, Ναυπακτιακός Αστέρας - Καλλονή. Ρεπό έχει ο Τύρναβος.
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Στα μέτρα των ... αιωνίων

Στα μέτρα των δυο ελληνικών ομάδων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού μπορεί να θεωρηθεί η κλήρωση για το ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκα, που με βάση τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσουν είναι στο χέρι τους πλέον η επίτευξη του στόχου τους που είναι η πρώτη θέση στους ομίλους τους που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στο τελευταίο βήμα (προημιτελικά) πριν το Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης.

Η συγκεκριμένη φάση θα αρχίσει στις 19 Γενάρη και ολοκληρώνεται στις 3 Μάρτη. Οι δυο πρώτοι κάθε γκρουπ προκρίνονται στην οκτάδα.

Θεωρητικά πιο εύκολο έργο έχει ο Ολυμπιακός στο δρόμο για το Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης καθώς καλείται να αντιμετωπίσει για τον 8ο όμιλο τις Φενέρμπαχτσε, Ζαλγκίρις και Βαλένθια. Εφόσον προκριθεί, θα βρει μπροστά του μια εκ των Σιένα, Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές Πίλσεν και Παρτιζάν (που συγκροτούν τον 7ο όμιλο του ΤΟΠ-16).

Ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε στον 5ο όμιλο με τις Κάχα Λαμποράλ, Μάλαγα και Λιέτουβος Ρίτας και στην 8άδα θα βρει μπροστά του μια εκ των Μακάμπι, Ολίμπια, Ρόμα και Μπαρτσελόνα (που συγκροτούν τον 6ο όμιλο).

ΜΠΑΣΚΕΤ-Α1
Επικίνδυνη έξοδος

Η επικίνδυνη έξοδος του Ολυμπιακού στη Ρόδο για να αντιμετωπίσει τον ιδιαίτερα ανεβασμένο τις τελευταίες αγωνιστικές Κολοσσό καθώς και οι αναμετρήσεις ομάδων με κοινούς στόχους ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της σημερινής 10ης αγωνιστικής της Α1 με την οποία ανοίγει η αυλαία της αγωνιστικής δράσης για τη νέα χρονιά. Οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν ποδαρικό στη νέα χρονιά με ένα γερό τεστ δυνάμεων και ένα παιχνίδι που κρύβει παγίδες, όπως τόνισε και ο τεχνικός τους Ντούσαν Ιβκοβιτς. Από την άλλη οι Ροδίτες, που έκλεισαν το 2010 με τον καλύτερο τρόπο αφού επί ενάμιση μήνα βάδισαν από επιτυχία σε επιτυχία, θέλουν να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό. Στα υπόλοιπα αξιοσημείωτα παιχνίδια της αγωνιστικής, η αναμέτρηση του Αρη με το Μαρούσι και η αντίστοιχη του Ηλυσιακού με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΗΜΕΡΑ: Καβάλα - Ικαρος Καλλιθέας (15.00), Ηρακλής - ΑΕΚ (17.00), Αρης - Μαρούσι (17.00 ΝΟVA), Kολοσσός Ρόδου - Ολυμπιακός (17.00 ΕΤ1), Περιστέρι - Πανελλήνιος (17.00), Ηλυσιακός - ΠΑΟΚ (17.00). Το πρόγραμμα θα κλείσει αύριο η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο (17.00 ΕΤ1).

ΒΟΛΕΪ
Ευρωπαϊκές μάχες

Στο ελάχιστο ψαλιδίστηκαν οι ελπίδες του Παναθηναϊκου για πρόκριση στον επόμενο γύρο του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ μετά την ήττα με 3-0 χθες στο κλειστό της Γλυφάδας για την 5η αγωνιστική της Α` φάσης. Οι «πράσινοι» δεν έδειξαν το πρόσωπο που είχαν παρουσιάσει στα προηγούμενα παιχνίδια της διοργάνωσης, με συνέπεια να γνωρίσουν μία οδυνηρή ήττα που ουσιαστικά τους αφήνει με ελάχιστες ελπίδες για πρόκριση. Ωστόσο, στάθηκαν και άτυχοι, αφού όλα τα σετ κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, κάτι που μαρτυρά το σκορ σε κάθε σετ (23-25, 25-27, 30-32). Η βαθμολογία του ομίλου: Ντιναμό Μόσχας 11, Τιρολ 7, ΠΑΟ 5, Κνακ 4.

Σήμερα στη μάχη της ίδιας διοργάνωσης ρίχνεται ο Ολυμπιακός που έχει δύσκολη αποστολή αγωνιζόμενος για το δικό του όμιλο στην έδρα της Γιαστρεμπίσκι (18.30) χωρίς περιθώρια απωλειών και λαβωμένος από αγωνιστικά προβλήματα. Με υπηρεσιακό τεχνικό τον Γιάννη Καλμαζίδη (που αντικατέστησε τον Φλάβιο Γκουλινέλι) και χωρίς πασαδόρο (αφού έφυγε ο Ζέκοφ, ο Φιλίποφ δεν έχει δηλωθεί στην Ευρώπη και ο Κοκκινάκης απουσιάζει με την Εθνική Ελπίδων), οι ερυθρόλευκοι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην οκτάδα του Τσάλεντζ Κάπ θα προσπαθήσει να κάνει αύριο η ΕΑ Πατρών που αγωνίζεται εκτός έδρας κόντρα στη ρουμανική Ουνιρέα στον πρώτο αγώνα των δυο ομάδων για τη φάση των 16.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ