Τετάρτη 5 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Ο λόγος στους γηπεδούχους

Με πέντε αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα το ...δεύτερο ημίχρονο της 16ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα επαγγελματικού ποδοσφαίρου της «Super League». Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ηρακλή και άπαντες στοχεύουν να καλωσορίσουν τη νέα χρονιά, όπως αποχαιρέτησαν την προηγούμενη. Με νίκη, η οποία θα τους διατηρήσει πέντε βαθμούς πιο μπροστά από τον Παναθηναϊκό. Από την πλευρά τους, στον Ηρακλή, αναγνωρίζουν το δύσκολο της αποστολής τους. Ευελπιστούν, πάντως, να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα, το οποίο έχουν μεγάλη ανάγκη (βαθμολογικά και ψυχολογικά).

Με πολλές απουσίες θα παραταχθεί στις Σέρρες ο ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» δεν υπολογίζουν - λόγω καρτών ή τραυματισμού - τους Ιβιτς, Μπουσαϊντί, Βιτόλο, Ελ Ζαρ, Κριστιάνο, Μουσλίμοβιτς, Βιεϊρίνια. Με (εκ των πραγμάτων) αρκετούς νέους λοιπόν στην αποστολή, ο Χάβος και οι παίχτες του θα επιδιώξουν το «διπλό». Απέναντι σε μια ομάδα που «καίγεται» για κάθε βαθμό, αφού βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Να δείξει χαρακτήρα καλείται η ΑΕΚ, ώστε να κάνει πράξη τις αναφορές των στελεχών της για νέο ξεκίνημα. Τεχνικό επιτελείο και παίχτες καλούνται να υπερκεράσουν σωρευμένα προβλήματα και αδυναμίες, να βρουν τα ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα και να κερδίσουν την αξιόμαχη και επικίνδυνη Κέρκυρα.

Τον ίδιο στόχο (νίκη) για διαφορετικούς λόγους έχουν Ολυμπιακός Βόλου και Πανιώνιος. Οι μεν γηπεδούχοι για να μην ...επιστρέψουν τα δώρα Καβάλας, Ξάνθης και να αναρριχηθούν στη βαθμολογία. Οι δε φιλοξενούμενοι γιατί βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη και κάθε απώλεια τους φέρνει πιο κοντά στον υποβιβασμό.

Η πεντάδα των σημερινών αναμετρήσεων είναι: Αστέρας Τρίπολης - Εργοτέλης (15.00, Novasports 2), ΑΕΚ - Κέρκυρα (17.15, Novasports 1), Ολυμπιακός Βόλου - Πανιώνιος (17.15, Novasports 2), Ολυμπιακός - Ηρακλής (19.30, ΝΕΤ), Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ (19.30, Novasports 2).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ