ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2011
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΟΤΑ
«Οχι» στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παρερμηνειών των προθέσεων της κυβέρνησης για την προέλαση της επιχειρηματικής δράσης και αξιοποίηση του τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων», σημειώνει η ΔΑΣ ΟΤΑ με ανακοίνωσή της.

Αυτό το γεγονός, αναφέρει, επιβεβαιώθηκε και στη συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ (ΠΟΕ - ΟΤΑ) με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αποσαφήνισε ότι «για το θέμα της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΕΣΔΚΝΑ και της Περιφέρειας Αττικής υπήρχε προκαταβολικά συμφωνία σε κομματικό επίπεδο και ομόφωνη απόφαση, παρόντος και του προέδρου της ΠΟΕ - ΟΤΑ, για τη διαδικασία και ότι η μόνη διαφωνία τους με τις σημερινές εξελίξεις είναι ο αριθμός των εργοστασίων που θα φτιαχτούν να μην είναι 4 αλλά να είναι 3».

Στα πλαίσια αυτά, συνεχίζει η ΔΑΣ, η Ομοσπονδία διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου, στην οποία κάλεσε ως βασικούς ομιλητές εκπροσώπους οικολογικών οργανώσεων, περιορίζοντας το θέμα στην οικολογική του διάσταση. Και οι οικολόγοι δεν απέκλεισαν την παρέμβαση των ιδιωτών στη διαχείριση των αποβλήτων.

Η ΔΑΣ - ΟΤΑ υπογραμμίζει ότι απαιτείται πάλη για τη διαμόρφωση εθνικού σχεδίου ασφαλούς διαχείρισης αποβλήτων από Ενιαίο Φορέα, με αποκλειστικά δημόσιο, κοινωνικό χαρακτήρα διαχείρισης, με κεντρικούς δημόσιους πόρους. Με προτεραιότητες την πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων, την προώθηση ανακύκλωσης στην πηγή, την ορθολογική μεταφορά μέσω σταθμών μεταφόρτωσης, την κατάλληλη χωροθέτηση χώρων υγειονομικής ταφής και εκτός Αττικής και ανέγερση απαραίτητων εγκαταστάσεων μέσω ενιαίου κρατικού φορέα κατασκευής για τα έργα υποδομής.

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΒΟΛΟΣ: Να βάλει τέλος στη ζωή του επιχείρησε ένας 49χρονος στο Βόλο, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε μέσα σε εκκλησία. Στην τσέπη του βρέθηκε ένα σημείωμα που έγραφε ότι πήρε την απόφαση να αυτοκτονήσει λόγω οικονομικών προβλημάτων. Την ώρα που ο 49χρονος είχε ρίξει πάνω του βενζίνη και έβαλε φωτιά πιστοί που βρίσκονταν στην εκκλησία του έριξαν κουβάδες με νερό. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μετέφερε τον 49χρονο στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: Παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους ο Χρ. Γεραρής, πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και πρώην πρόεδρος του ΣτΕ. Ο Χρ. Γεραρής υπέβαλε την παραίτησή του στις 8 Φλεβάρη 2011 στον πρόεδρο της Βουλής. Σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας, μπορεί να παραμείνει στη θέση του μέχρι τις 8 Απρίλη 2011 προκειμένου να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ: Προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσαν 10 δικηγορικοί σύλλογοι της επαρχίας, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη με την ΕΣΔΑ η υπ' αριθμ. 123827/2010 απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Δικαιοσύνης, με την οποία αυξήθηκαν το παράβολο της μήνυσης από 10 σε 100 ευρώ (1.000% αύξηση) και το τέλος πολιτικής αγωγής από 10 σε 50 ευρώ (500% αύξηση).

Εκδήλωση της ΠΕΑΦΕ για την ΕΠΟΝ

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) καλεί τα μέλη, τους φίλους, τους νέους και τις νέες, όλους τους αγωνιστές, να πάρουν μέρος στο γιορταστικό, αγωνιστικό πρόγραμμα για τα 68 χρόνια της ΕΠΟΝ, που θα γίνει την Κυριακή 27 Φλεβάρη 2011, ώρα 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου 52). Η επετειακή εκδήλωση αφιερώνεται με σεβασμό στο δάσκαλο κομμουνιστή Νίκο Πλουμπίδη, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ που πρωτοστάτησε στη διοργάνωση του παλλαϊκού συλλαλητηρίου της 5ης Μάρτη 1943, με καθολικό αίτημα «Οχι στη γερμανική επιστράτευση». Στην εκδήλωση, θα μιλήσουν η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και ο Γιώργος Μαργαρίτης, πανεπιστημιακός, ιστορικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Για προσκλήσεις στα τηλέφωνα: 210.2750.444 (Μωραΐτου - Δασκαλοπούλου Ελένη) και 210.6211.300 (Μυρτώ Σταματάτου).

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ΒΟΛΟΥ
Ξήλωσαν την πινακίδα των γραφείων

Για άλλη μια φορά, οι γνωστοί - «άγνωστοι» χτύπησαν στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, στο Βόλο, ξηλώνοντας την εξωτερική πινακίδα της Εθνικής Αντίστασης από την πρόσοψη του κτιρίου όπου στεγάζονται.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Παραρτήματος Βόλου - Νέας Ιωνίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο αυτήν την ενέργεια. «Καλούμε το δημοκρατικό λαό της περιοχής - τονίζει - να αποδοκιμάσει τέτοιες ενέργειες, απ' όπου κι αν προέρχονται, πολύ περισσότερο από φασιστικά στοιχεία, τα οποία δε σέβονται τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης ενάντια στο γερμανο- ιταλικό φασισμό».

Και υπογραμμίζει: «Να θυμίσουμε και πάλι ότι χιλιάδες και χιλιάδες αγωνιστές δεν υπολόγισαν κόπους και θυσίες, ούτε καν την ίδια τους τη ζωή, απέναντι σε έναν πάνοπλο κατακτητή για να ζήσουν οι επόμενες γενιές μια λεύτερη ζωή. Τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να μας πτοήσουν. Αντίθετα, θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα να αγωνιζόμαστε εμείς με τα παιδιά και εγγόνια μας έως την τελική νίκη του λαού μας.

Καλούμε τους απογόνους και φίλους της Αντίστασης να πάρουν κι αυτοί μέρος σε αυτό τον υπέροχο αγώνα, πλαισιώνοντας τις γραμμές του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Τέλος, τους καλούμε στην εκδήλωση - συνεστίαση για να τιμήσουμε μαζί τα 68 χρόνια από την ίδρυση της θρυλικής ΕΠΟΝ, που θα γίνει το Σάββατο 26 Φλεβάρη 2011, στις 8.30 μ.μ., στο κέντρο «Θεόφιλος» (πλατεία Δημαρχείου Βόλου)».

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Αναβλήθηκε η δίκη

Για τις 8 του Ιούνη αναβλήθηκε προχτές από το πενταμελές Εφετείο Πειραιά η εκδίκαση της έφεσης που έχει ασκήσει κατά της πρωτόδικης απόφασης ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας Στ. Μπενετάτος. Πρωτόδικα, ο πρώην δήμαρχος είχε καταδικαστεί σε 30 μήνες φυλακή και 50.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο, με την κατηγορία της «ηθικής αυτουργίας» σε παράνομη εκμετάλλευση δασικής έκτασης, στο πρώην λατομείο Καραμπίνη. Ο χώρος Καραμπίνη, ανενεργό λατομείο για πολλά χρόνια, χρησιμοποιείται δεκαετίες τώρα αποκλειστικά για αθλητικές δραστηριότητες (στο χώρο υπάρχουν γήπεδα ποδοσφαίρου και κλειστό γήπεδο μπάσκετ).

Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής ήταν - και η ανάγκη παραμένει - να καθαριστεί ο χώρος και να κατοχυρωθεί η ασφάλεια των νέων αθλητών και παιδιών από βράχια που επικρέμανται πάνω από τα γήπεδα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ