Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΒΟΛΟΣ: Να βάλει τέλος στη ζωή του επιχείρησε ένας 49χρονος στο Βόλο, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε μέσα σε εκκλησία. Στην τσέπη του βρέθηκε ένα σημείωμα που έγραφε ότι πήρε την απόφαση να αυτοκτονήσει λόγω οικονομικών προβλημάτων. Την ώρα που ο 49χρονος είχε ρίξει πάνω του βενζίνη και έβαλε φωτιά πιστοί που βρίσκονταν στην εκκλησία του έριξαν κουβάδες με νερό. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μετέφερε τον 49χρονο στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: Παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους ο Χρ. Γεραρής, πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και πρώην πρόεδρος του ΣτΕ. Ο Χρ. Γεραρής υπέβαλε την παραίτησή του στις 8 Φλεβάρη 2011 στον πρόεδρο της Βουλής. Σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας, μπορεί να παραμείνει στη θέση του μέχρι τις 8 Απρίλη 2011 προκειμένου να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ: Προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσαν 10 δικηγορικοί σύλλογοι της επαρχίας, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη με την ΕΣΔΑ η υπ' αριθμ. 123827/2010 απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Δικαιοσύνης, με την οποία αυξήθηκαν το παράβολο της μήνυσης από 10 σε 100 ευρώ (1.000% αύξηση) και το τέλος πολιτικής αγωγής από 10 σε 50 ευρώ (500% αύξηση).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ