Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραλίγο νέα τραγωδία με πρόσφυγες

Παραλίγο να διαδραματιστεί νέα τραγωδία με πρόσφυγες του ιμπεριαλισμού, στο Ιόνιο, όταν προχτές το απόγευμα, ημιβυθίστηκε δουλεμπορικό 25μετρο ξύλινο σκάφος, στο οποίο είχαν στοιβάξει πάνω από 100 ανθρώπους, οικογένειες κυρίως από το Αφγανιστάν, μαζί με 18 μωρά παιδιά.

Σύμφωνα με τη χτεσινή ενημέρωση, που έγινε από το γραφείο Τύπου του Λιμενικού, στις 3.20 το μεσημέρι της Δευτέρας, έγινε τηλεφώνημα από επιβαίνοντα του σκάφους, στη Λιμενική Αρχή Λευκάδας, ότι το σκάφος στο οποίο επέβαινε ο ίδιος μαζί με μεγάλο αριθμό προσφύγων και είχε προορισμό την Ιταλία βρισκόταν σε κίνδυνο.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Κεφαλληνίας, Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Κατάκολου, Παξών, Ζακύνθου και Πάτρας, απέπλευσαν επτά πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος για την περιοχή, ενώ ενημερώθηκαν από το Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού παραπλέοντα πλοία.

Τελικά, στις 5.23 το απόγευμα το δεξαμενόπλοιο «DALMACIJA» σημαίας Μάλτας εντόπισε το ξύλινο δουλεμπορικό σκάφος (ιστιοφόρο), στη θαλάσσια περιοχή 20 ναυτικά μίλια δυτικά της Λευκάδας και ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι ως 6 μποφόρ. Οι πρόσφυγες επιβιβάστηκαν στα αλιευτικά σκάφη «ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ» και «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» που συμμετείχαν στις έρευνες και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Βασιλικής Λευκάδας. Εφτά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λευκάδας λόγω υποθερμίας, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Νεότητας του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ