ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2000
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Ισχυρή αγωνιστική απάντηση

Μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις της τελευταίας 15ετίας έγινε χτες στην Πάτρα με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων

Δυναμική απάντηση στην αντεργατική κι αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και στα μέσα που χρησιμοποιεί για να την εφαρμόσει έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι της Πάτρας. Η απάντηση στην πολιτική της δόθηκε με το μέγεθος της χτεσινής συγκέντρωσης στο Εργατικό Κέντρο - οι διοργανωτές μιλούν για την καλύτερη συγκέντρωση της τελευταίας 15ετίας - αλλά και από την - καθολική σε ορισμένους κλάδους - συμμετοχή των εργαζομένων στη χτεσινή πανελλαδική 24ωρη απεργία. Η απάντηση στα μέσα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να εφαρμόσει αυτή την πολιτική δόθηκε απ' την απόφαση των συγκεντρωμένων να σπάσουν τα αστυνομικά μπλόκα που είχαν παραταχθεί μπροστά στη Νομαρχία, να ανέβουν στο κτίριο και να πραγματοποιήσουν 2ωρη συμβολική κατάληψη!

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι της Πάτρας - μιας πόλης που όλοι γνωρίζουν πως μαστίζεται απ' την ανεργία - συγκεντρώθηκαν χτες περίπου στις 10 το πρωί έξω απ' το Εργατικό Κέντρο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικάτων. Η ηγεσία, όμως, του ΕΚ προτίμησε να κατέβει στην Αθήνα και να πάρει μέρος στην κεντρική συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως, κάτι που κατήγγειλε στην ομιλία του ο Ανδρέας Αντωνόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας. Ο Ανδρ. Αντωνόπουλος τόνισε πως η απουσία αυτή δεν μπορεί παρά να κρύβει σκοπιμότητες, αφού «η ηγεσία του ΕΚ όφειλε να δώσει τη μάχη της το πρωί έξω απ' τα εργοστάσια και τις δημόσιες υπηρεσίες για την περιφρούρηση της απεργίας».

Ακόμα όμως και χωρίς την ηγεσία του ΕΚ, οι Πατρινοί έδωσαν με πείσμα και αξιοπρέπεια αυτή τη μάχη. Από πολύ νωρίς το πρωί ομάδες συνδικαλιστών κατευθύνθηκαν προς όλους τους εργασιακούς χώρους, περιφρουρώντας την απεργία και καλώντας τους απεργούς να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση. Ετσι τα ποσοστά της απεργίας - κυρίως στους κλάδους που τα ΔΣ των Σωματείων τους είχαν έντονη δραστηριότητα όλο το προηγούμενο διάστημα, π.χ. ιματισμός, κλωστοϋφαντουργία, κατασκευές, μέταλλο και δέρμα - ήταν εντυπωσιακά, ενώ η συγκέντρωση, όπως σημειώθηκε, εκτιμάται ότι ήταν «η καλύτερη της τελευταίας 15ετίας».

Αμέσως μετά την ομιλία οι συγκεντρωμένοι με συνθήματα κατευθύνθηκαν προς τη Νομαρχία. Οταν η πορεία έφτασε εκεί, ισχυρή αστυνομική δύναμη εμπόδισε την αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής να ανέβει επάνω και να επιδώσει ψήφισμα. Αμέσως αποφασίστηκε να δοθεί δυναμική απάντηση στην αστυνομοκρατία, που η κυβέρνηση κατά κόρον το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιεί για να περάσει τις εντολές της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου. Δημιουργήθηκαν μικροσυμπλοκές μεταξύ αστυνομικών - διαδηλωτών στην είσοδο της Νομαρχίας, οι αστυνομικοί υποχώρησαν και το κτίριο καταλήφθηκε για δύο ώρες περίπου. Μετά τη συμβολική κατάληψη αποχώρησαν, γύρω στις 12.30 το μεσημέρι.

ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Συσπείρωση ενάντια στα αντεργατικά σχέδια

Μαχητικές και μεγάλες οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις 

Status

Οι εργαζόμενοι της Β. Ελλάδας, με τη συμμετοχή τους στη χθεσινή απεργία και με τις μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποίησαν σε πολλές πόλεις, είχαν τη δική τους συμβολή στην επιτυχία της πανελλαδικής κινητοποίησης και στη συσπείρωση των δυνάμεων της αντίστασης ενάντια στα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης - εργοδοσίας.

Στα Γιάννενα, έγινε μια μεγάλη συγκέντρωση με τη συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων, ιδιαίτερα από τον ιδιωτικό τομέα, στο παλιό Εργατικό Κέντρο της πόλης, που θύμιζε τις περσινές κινητοποιήσεις ενάντια στους βομβαρδισμούς των ΝΑΤΟικών στη Γιουγκοσλαβία. Στη συγκέντρωση δυναμικό «παρών» έδωσαν πολλοί εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στη νομαρχία, όπου και πραγματοποίησαν συμβολική περικύκλωση για μισή ώρα.

Στην Κοζάνη, σημειώθηκε μεγάλη συμμετοχή στην απεργία ιδιαίτερα στους κλάδους της ΔΕΗ και των οικοδόμων και μικρότερη σε άλλους κλάδους. Οι απεργοί πραγματοποίησαν μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης που σ' αυτήν πήραν μέρος πάνω από 300 άτομα με πανό. Ο χώρος της πλατείας αντιλάλησε από τα αγωνιστικά συνθήματα ενάντια στο διάλογο - απάτη, στα αντεργατικά μέτρα που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση και το αίτημα για αντίσταση και κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή των σχεδίων αυτών. Στη συγκέντρωση, μίλησε ο Παναγιώτης Σιάμινος, πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων.

Στην Καστοριά, επίσης, η συμμετοχή στην απεργία στους κλάδους των Γουνεργατών και των Οικοδόμων ήταν σχεδόν καθολική. Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Στη Φλώρινα, η απεργία σημείωσε μεγάλη επιτυχία με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στο εργοτάξιο επεξεργασίας μελίτη, 95% συμμετοχή των εργαζομένων της ΔΕΗ και υψηλά ποσοστά συμμετοχής στις τράπεζες και τον ΟΤΕ. Από τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της πόλης στις 6.30 το απόγευμα.

Στις Σέρρες, η συμμετοχή στην απεργία σ' όλους τους κλάδους ήταν πάνω από 80%. Στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο πρόεδρος του ΕΚΣ Δούκας Κώστας και ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Καρακάσης Γιάννης. Μετά τη συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε πορεία προς τη Νομαρχία, όπου επιτροπή συνδικαλιστών επέδωσε το ψήφισμα της συγκέντρωσης στο νομάρχη.

Στην Καβάλα, η απεργία είχε καθολική συμμετοχή στους ναυτεργάτες και υψηλά ποσοστά συμμετοχής στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο «Μπιάνκα Παγγαίου», ΔΕΥΑΚ και Πετρέλαια. Να σημειωθεί, επίσης, ότι για πρώτη φορά συμμετείχε στην απεργία και το 30% των εργαζομένων στη Νομαρχία. Στις 11 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του ΕΚ, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, μαχητική συγκέντρωση, όπου πήραν μέρος πάνω από 300 απεργοί και συνταξιούχοι.

Στη συγκέντρωση, μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Τάκας Παναγιώτης και χαιρέτισαν ο γραμματέας του Ν. Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Προβίσταλης Αγγελος, ο πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ Παραχάρης Γρηγόρης και ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του ΕΚ, Ταχματζίδης Πέτρος. Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Καβάλας που κατέληξε στη Νομαρχία, όπου και επιδόθηκε το ψήφισμα που εγκρίθηκε από τη συγκέντρωση.

Στην Ξάνθη, είχαμε καθολική συμμετοχή στην απεργία σε πολλούς σημαντικούς κλάδους, όπως στον Ιματισμό (ΚΟΜΟΤΕΧ και άλλες μονάδες), στον κλάδο Αλουμινίου («Γκουπάλ»), στη συνεταιριστική καπνοβιομηχανία ΣΕΠΕΚ κ.ά. Στις 10 το πρωί, πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου εργατική συγκέντρωση, που παρόμοια δεν έχει γίνει στην πόλη από το 1993, με συμμετοχή 350 ατόμων. Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά και οι απεργοί στριμώχτηκαν στους διαδρόμους και βγήκαν μέχρι έξω στο δρόμο. Μίλησαν ο πρόεδρος του ΕΚ Καλιγάς Ανέστης, ο αντιπρόεδρος Βαρελτζίδης Δημήτρης, ο γ. γραμματέας Πέντζιας Χρήστος. Στο τέλος της πορείας, εγκρίθηκε ψήφισμα και με πορεία, μέσω της οδού Καβάλας, της Πλατείας Ρολογιού, οι συγκεντρωμένοι κατέληξαν στη Νομαρχία και επέδωσαν το ψήφισμα.

Στην Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, με ομιλητές τον πρόεδρο του ΕΚ και εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ. Στη μεγάλη επιχείρηση «AUTO - ΕΒΡΟΣ», η συμμετοχή στην απεργία ήταν 100%, ενώ συμμετείχαν τα 12 από τα 13 σωματεία εργαζομένων στην Ορεστιάδα. Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους. Αντίστοιχα, συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην Κομοτηνή.

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Απαίτηση για κλιμάκωση και συντονισμό δράσης

Σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε η συμμετοχή στην απεργία, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη να μπει φραγμός στην επίθεση στις εργατικές κατακτήσεις, με ταξικούς αγώνες 

Ηχηρό μήνυμα αντίστασης και πάλης για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου, έστειλαν χτες οι εργατοϋπάλληλοι του ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα σε Στερεά Ελλάδα - Εύβοια , συμμετέχοντας μαζικά και με υψηλά ποσοστά -κυμάνθηκαν στο 100% σε πολλές επιχειρήσεις- στην πανελλαδική πανεργατική 24ωρη απεργία.

Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια διοργανώθηκαν σε όλους τους νομούς με πρωτοβουλία των Συντονιστικών Επιτροπών Σωματείων και Συνδικαλιστών, καθώς οι συμβιβασμένες φιλοκυβερνητικές πλειοψηφίες των Εργατικών Κέντρων (εκτός της Φωκίδας) θεώρησαν σκόπιμο οι απεργοί να μεταφερθούν στην Αθήνα. Ετσι, λειτούργησαν υπονομευτικά στο χαρακτήρα της πανελλαδικής απεργίας, αλλά και στη συσπείρωση των εργαζομένων. Στις συγκεντρώσεις διατρανώθηκε έντονα η απόφαση για κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και απαίτησαν το σταμάτημα του «κοινωνικού διαλόγου» από τις κυβερνητικές και εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Οι ομιλητές, στις συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν σε Αμφισσα, Χαλκίδα, Λαμία, Θήβα, Λιβαδειά και Αλιβέρι, τόνισαν το χαρακτήρα της ολομέτωπης επίθεσης στις εργατικές κατακτήσεις και το ρόλο των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και στις δευτεροβάθμιες οργανώσεις. Επισήμαναν επίσης, ότι φραγμός και αναχαίτιση αυτής της κατάστασης μπορεί να υπάρξει με ταξικούς αγώνες των εργαζομένων, με πρόγραμμα δράσης που θα κλιμακώνει τους αγώνες και θα συντονίζει αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, φοιτητές, νέους και γενικότερα το μαζικό λαϊκό κίνημα που θα αντιπαρατίθεται με την πολιτική της κυβέρνησης.

Η συμμετοχή των εργαζομένων της περιοχής στην απεργία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και στη βιομηχανία ήταν ενδεικτικά: Τσιμέντα Χαλκίδας 100%, ΛΑΡΚΟ (μεταλλεία) 100%, Ιντεάλ Στάνταρντ 100%, Ιντεάλ Πυρίμαχα 98%, Σέλμαν 60%, ΕΒΙΟΠ ΤΕΜΠΟ (4ωρες ανά βάρδια) 100% οι εργαζόμενοι - 50% οι υπάλληλοι γραφείου, Οικοδόμοι Χαλκίδας, Αλιβερίου, Θήβας, Φωκίδας 95-100%, Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Εύβοιας - Φωκίδας 80 έως 100%, ΑΓΕΤ Αλιβερίου 98%, ΕΒΙΕΣΚ 100%, ΚΝΟΡ 100%, Κεραμεική Αρτάκης 100%, Ναυπηγεία Αυλίδας 100%, Γκαλένικα 50%, Μηχανική 100%, ΙΝΤΕ 100%.

Στον ΟΤΕ η συμμετοχή των εργαζομένων έφτασε στο 97% στην Εύβοια, στο 100% στους τεχνικούς Φωκίδας, 95% στη Βοιωτία και 85% στη Φθιώτιδα. Στη ΔΕΗ και στους τέσσερις νομούς το ποσοστό κυμάνθηκε από 80 έως 100% και στα ΕΛΤΑ από 76 έως 100%. Τέλος, στις Τράπεζες (Εθνική, Εμπορική, Αγροτική) η συμμετοχή των εργαζομένων κυμάνθηκε από 50% μέχρι 95%.

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κυμάνθηκε η συμμετοχή των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Στις νομαρχίες Βοιωτίας 100%, Εύβοιας 50%, στο δήμο Λιβαδειάς 100%, στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Λιβαδειάς 100%, στους Δήμους Θήβας 100%, Αμφισσας 100%, στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Λαμίας 80%, στους δικαστικούς υπάλληλους Λαμίας 100%.

Δε θα περάσουν τα «μαύρα» μέτρα

Μεγάλη συμμετοχή και αγωνιστικότητα εκφράστηκε σε συγκεντρώσεις που έγιναν σε νησιά και πόλεις της Κρήτης

Σημαντικές σε μέγεθος και αγωνιστικό παλμό συγκεντρώσεις, έγιναν σε πολλές πόλεις της χώρας και σε νησιά, όπου δόθηκε έμφαση στην κοινή δράση όχι μόνο μεταξύ εργαζομένων από διαφορετικούς κλάδους, αλλά και μαζί με αγρότες και άλλα στρώματα που πλήττονται από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Χανιά

Με μια συγκέντρωση που ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων οι εργαζόμενοι και οι αγρότες των Χανίων έδωσαν δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο, ότι δεν παζαρεύουν τα δικαιώματά τους. Συγκεκριμένα, στις 10 χτες το πρωί εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγοράς ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που έκαναν πολλά σωματεία και φορείς της πόλης - Παγχανιώτικη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών, Τοπικό Νομαρχιακό Παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, Σωματείο Οικοδόμων, Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΧ, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χανίων, Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Χανίων - και ενώθηκαν μαζί με τους αγρότες του νομού, που πραγματοποίησαν στον ίδιο χώρο παναγροτικό συλλαλητήριο, με θέματα και αιτήματα που ανταποκρίνονταν στο πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στην Περιφερειακή Διεύθυνση των Χανίων, όπου κατέθεσαν το κοινό ψήφισμα που βγήκε από τη συγκέντρωση και πραγματοποίησαν για μία ώρα συμβολική κατάληψη στο χώρο.

Απούσα από όλες αυτές τις εκδηλώσεις ήταν η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων, η οποία αν και είχε προσκληθεί από την Παγχανιώτικη Επιτροπή Αγροτών στη συγκέντρωση, επιχείρησε να οργανώσει αντισυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, αλλά κάτω από πιέσεις των εργαζομένων, που συγκεντρώθηκαν εκεί, αναγκάστηκε να πάει στην πλατεία Αγοράς. Εφτασαν σε τέτοιο σημείο ώστε τα μέλη της διοίκησης του ΕΚ να μην πάρουν μέρος στην πορεία προς την Περιφέρεια!

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε χτες στις 9.30 το πρωί, έξω από το σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» η προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ, καθώς η κατάσταση στο σούπερ μάρκετ έχει φτάσει στο απροχώρητο και υπάρχουν έντονα προβλήματα με τις εργασιακές σχέσεις και απολύσεις που γίνονται. Στη συνέχεια με πορεία οι εργαζόμενοι πήγαν στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, ενώ όλοι μαζί έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Λέσβος

Δυναμική απάντηση έδωσαν οι εργαζόμενοι της Λέσβου, καθώς σε πολλούς εργασιακούς χώρους απέργησε το 100% των εργαζομένων. Πρόκειται για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, στους ΟΤΑ, στην Ενωση Ποτοποιείων, στον ΟΤΕ, καθώς και οι οικοδόμοι, οδηγοί εισπράκτορες, λιμενεργάτες.

Χθες συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σαπφούς, στη Μυτιλήνη, όπου μίλησαν ο Παράσχος Τσαΐρης πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στη Λέσβο και ο Δημήτρης Σιαμέτης πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μυτιλήνης. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς τη Νομαρχία, αφού πρώτα έδωσαν ραντεβού για τις 21 Οκτώβρη στην Αθήνα.

Λήμνος

Με δυναμική συγκέντρωση στο λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο και πορεία στους δρόμους της πόλης κορύφωσαν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο νησί τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανεργατική απεργία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συλλόγων.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Γ. Κατρίτσης πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και ο Β. Αγάς πρόεδρος του παραρτήματος Λήμνου του Εργατικού Κέντρου Λέσβου . Οι ομιλητές κατήγγειλαν την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και κάλεσαν τους εργαζόμενους σε συνεχή και ανυποχώρητο αγώνα τόσο για τα κλαδικά τους αιτήματα, όσο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως κάτοικοι του νησιού (θαλάσσιες και εναέριες συγκοινωνίες, φορολογικό καθεστώς κλπ), με πρώτο από τους επόμενους αγώνες, τη συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 21 Οκτώβρη. Μετά τη συγκέντρωση εγκρίθηκε ψήφισμα που αναφέρεται τόσο στα γενικότερα προβλήματα, όσο και συγκεκριμένα της Λήμνου.

Μαζικά και στην «ΜΠΙΑΝΚΑ»

Μαζικά συμμετείχαν στη χτεσινή απεργία οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ετοίμων ενδυμάτων «Μπιάνκα Παγγαίου», στην Καβάλα, εκφράζοντας έτσι την απόφασή τους να αποτρέψουν τα σχέδια της εργοδοσίας να στείλει στην ανεργία 87 συναδέλφους τους. Από νωρίς το πρωί ομάδα των εργαζομένων της επιχείρησης μαζί με συναδέλφους τους από άλλα εργατικά σωματεία στήθηκαν έξω από την είσοδο του εργοστασίου, προκειμένου να περιφρουρήσουν τη συμμετοχή στην απεργία. Οπως και έγινε.

Στο μεταξύ τις τελευταίες μέρες, η εργοδοσία προσπαθεί να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων, με νέες μεθόδους. Ετσι ουσιαστικά θέτει σε διαθεσιμότητα και άλλους εργαζόμενους, πέραν των 87 που βρίσκονται υπό απόλυση. Τους σταματά από τη δουλιά για 2-3 ημέρες, με το πρόσχημα ότι κάνει αλλαγές στα τμήματα, μεταφέρει μηχανές κλπ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ