ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 29 Ιούνη 2011
Σελ. /32
ΑΘΗΝΑ
Καθολικός αγώνας στα εργοστάσια και στους δρόμους

Σήμερα στην Ομόνοια στις 10 π.μ. το νέο απεργιακό ραντεβού των ταξικών δυνάμεων

Μια ολοήμερη διαδήλωση, που ξεδιπλώθηκε από τους χώρους δουλειάς ως την πλατεία Συντάγματος, ήταν η χτεσινή απεργία και οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Μια διαδήλωση που συνεχίζεται και σήμερα με το νέο αγωνιστικό ραντεβού των ταξικών δυνάμεων στις 10 το πρωί στην Ομόνοια. Χιλιάδες εργαζόμενοι απεργοί, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι με την ΠΑΣΕΒΕ, σπουδαστές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, συνταξιούχοι, γυναίκες με το πανό της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, μετανάστες, αλλά και μαθητές από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ) τράνταξαν το κέντρο της Αθήνας, διαδήλωσαν με παλμό για τη δική τους σωτηρία. Οι προθέσεις και οι στόχοι των παραγωγών του πλούτου αποτυπώθηκαν ανάγλυφα και στα πανό τους: «Ρήξη και ανατροπή για να σωθεί ο λαός», «Σκλάβους δεν θα μας κάνετε, δεν θα υποταχθούμε. Με ενότητα κι αγώνα θα αντεπιτεθούμε».

Από νωρίς το πρωί οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στις τρεις προσυγκεντρώσεις: Στα Προπύλαια μέσα σε λίγα λεπτά τα συνθήματα πέφτουν βροχή και κυριολεκτικά τραντάζουν το δρόμο της Πανεπιστημίου: «Τώρα με το ΠΑΜΕ οργάνωση παντού πανίσχυρη να γίνει η δράση του λαού» και «Δουλειά για όλους, μόρφωση, υγεία την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Στην οδό Σίνα συναντιούνται με τους απεργούς από τους κλάδους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συνταξιούχους, μικρούς επαγγελματίες, μετανάστες, γυναίκες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κάνιγγος. Τα μπλοκ ενώνονται και ξεκινάει η μεγαλειώδης πορεία των ταξικών δυνάμεων προς το Σύνταγμα με το πανό τους στην κεφαλή να γράφει: «Ευρωπαϊκή Ενωση η νέα Βαστίλη των λαών. Αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία». Ταυτόχρονα, από το Μοναστηράκι ανεβαίνουν την οδό Ερμού εργαζόμενοι, νέοι και μαζικοί φορείς από το Θριάσιο, το Νότιο και το Δυτικό Τομέα Αθήνας και καθώς μπαίνουν στο Σύνταγμα η φωνή τους ακούγεται σε όλη την πλατεία: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Με πάθος δήλωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι πως δε θα θυσιάσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους για λογαριασμό της πλουτοκρατίας
Με πάθος δήλωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι πως δε θα θυσιάσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους για λογαριασμό της πλουτοκρατίας
Σε λίγα λεπτά η λεωφόρος Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή, έχει γεμίσει από ανθρώπους του μόχθου με τις οικογένειές τους, ενώ τα συνθήματα «πλέχτηκαν» με το ρυθμικό ήχο των τυμπάνων από το μπλοκ των καλλιτεχνών. Εκεί οι διαδηλωτές παρέμειναν φωνάζοντας συνθήματα για περίπου δύο ώρες, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

*

Με μαχητικότητα και το απόγευμα

Το απογευματινό συλλαλητήριο ξεκινά από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός

*

Το απογευματινό συλλαλητήριο ξεκινά από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός
Δυναμικό, μαζικό και μαχητικό, το συλλαλητήριο των ταξικών δυνάμεων, χτες το απόγευμα, δεν ήταν απλά το επιστέγασμα της πρώτης μέρας της 48ωρης απεργίας, αλλά, ταυτόχρονα, και η αρχή των νέων ταξικών αγώνων. Εργάτες και εργάτριες, νεολαίοι, επαγγελματοβιοτέχνες, μετά από μια ολόκληρη μέρα μάχης στους τόπους δουλειάς, εκεί, δηλαδή, που πονάει πραγματικά ο ταξικός εχθρός, ανανέωσαν χτες το απόγευμα το ραντεβού τους στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και από εκεί πορεύτηκαν μέχρι το Σύνταγμα.

Πολύ πριν τις 7 το απόγευμα, τα πρώτα «μπλοκ» έχουν ήδη καταφθάσει στους Στύλους και παρατάσσονται στην οδό Αμαλίας. Μπροστά, το πανό του ΠΑΜΕ απαιτεί: «Αποδέσμευση απ' την Ευρωπαϊκή Ενωση». Πιο πίσω ακολουθούν εργάτες και εργάτριες συντεταγμένοι: Από το μέταλλο, την κλωστοϋφαντουργία, τον ιματισμό και το δέρμα, το φάρμακο, την Υγεία - Πρόνοια, τους ΟΤΑ. Ξεχωρίζει το πανό του Κλαδικού Συνδικάτου Ενέργειας: «Αντιπαλεύουμε την ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ - ΕΛΠΕ. Ενέργεια λαϊκή περιουσία». Από τα μεγάφωνα, διαβάζονται οι ανακοινώσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Η πορεία ξεκινάει. Τα συνθήματα δε σταματούν λεπτό: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να 'ρθουν τα πάνω - κάτω», «Τέρμα τα διλήμματα και η τρομοκρατία, μας φτάσατε στον πάτο και την χρεοκοπία». Οταν η κεφαλή βρίσκεται στο Σύνταγμα, η ουρά ακόμη μόλις που έχει προχωρήσει απ' τους Στύλους και έχει φτάσει στη στροφή του τραμ. Τα συνθήματα δυναμώνουν: «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη», «Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός, στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός».

Αναμετρήθηκαν με την εργοδοσία

Από την περιφρούρηση της απεργίας στο Πράκτικερ
Από την περιφρούρηση της απεργίας στο Πράκτικερ
Η μάχη που δινόταν όλο το προηγούμενο διάστημα στους τόπους δουλειάς συνεχίστηκε και χθες το πρωί ως αναπόσπαστο κομμάτι της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης. Στην Αττική, από τα χαράματα, οι ταξικές δυνάμεις βρέθηκαν έξω από δεκάδες εργοστάσια, εργοτάξια, γραφεία, ξενοδοχεία και εμπορικά καταστήματα, δίνοντας με αυταπάρνηση τη μάχη της πρώτης μέρας της απεργίας και καλώντας τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της. Οι δυσκολίες ήταν μεγάλες - τρομοκρατία, ωμοί εκβιασμοί, η ήδη μεγάλη οικονομική «στεναχώρια» των εργαζομένων. Ωστόσο, σημαντικά βήματα μαχητικοποίησης των εργαζομένων έγιναν, πολλοί ήταν οι εργαζόμενοι που πήγαν κόντρα «στον καιρό».

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά αυτό στους κλάδους που ήδη οργάνωσαν απεργίες για την υπογραφή ΣΣΕ. Στον κλάδο των Τροφίμων - Ποτών, ταξικές δυνάμεις και εργαζόμενοι περιφρούρησαν με μεγάλη επιτυχία την απεργία τους στα εργοστάσια ΦΑΓΕ, TASTY και ΕΒΓΑ (στην Ι. Οδό και στον Ασπρόπυργο), παρότι στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου (FOLIE) η εργοδοσία επιχείρησε να βάλει από προχτές το βράδυ τους εργαζόμενους στη δουλειά. Απεργιακές φρουρές στήθηκαν ακόμη στα εργοστάσια ΚΑΤΣΕΛΗΣ, NESTLE, ΔΕΛΤΑ (Βοτανικός και Κρυονέρι), ΝΙΚΑΣ, ΥΦΑΝΤΗΣ και ΟΛΥΜΠΟΣ. Στον κλάδο Τύπου - Χάρτου, σε χώρους που δρουν εργοστασιακές επιτροπές, η απεργία σημείωσε σχεδόν καθολική επιτυχία, όπως στα τυπογραφεία 3Ε και ΜΕΤΡΟΝ. Μεγάλη ήταν η απεργιακή συμμετοχή και στη SOFTEX (Βοτανικός και Μεγ. Πεύκος), ενώ περιφρουρήσεις έγιναν και σε άλλες επιχειρήσεις, όπως ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ, ΤΣΟΥΚΑΡΙΔΗΣ, ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ.

Στον κλάδο του Φαρμάκου - Καλλυντικού, η απεργία σημείωσε επιτυχία στους χώρους που το ταξικό συνδικάτο έχει «στηρίγματα», όπως σε «Τζόνσον», ΛΑΒΙΦΑΡΜ, στις φαρμακαποθήκες ΣΥΝΦΑ και ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και στη ΦΑΜΑΡ στον Αυλώνα (49ο χλμ. Αθηνών - Λαμίας). Είναι ενδεικτικό ότι σε όλο τον όμιλο της ΦΑΜΑΡ η εργοδοσία από προχθές έλεγε στους εργαζόμενους ότι είναι εχθροί της εταιρείας όσοι απεργήσουν!

Σε Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό - Δέρμα, σχεδόν καθολική ήταν η συμμετοχή σε ΦΕΙΔΑ, ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ και ELITE, ενώ περιφρουρήθηκαν με επιτυχία μεγάλα εργοστάσια, όπως η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ, η ΚΕΜ, η ΜΑΚΟΠΛΕΞ. Μεγάλη συμμετοχή σημειώθηκε στον κλάδο του Μετάλλου, ιδιαίτερα σε χώρους όπως ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΚΑΟΥΣΗΣ, ΜΑΛΤΕΖΟΣ. Στη ΣΙΤΡΟΕΝ - ΧΑΝΙΑΔΑΚΗΣ κάποιοι εργαζόμενοι, σε συνεννόηση με το Συνδικάτο, δεν μπήκαν για δουλειά. Στον κλάδο των Κατασκευών κλειστό παρέμεινε το εργοτάξιο της ΠΕΤΡΟΛΑ.

Οι ταξικές δυνάμεις στους ΟΤΑ περιφρούρησαν χώρους σε 20 δήμους της Αττικής, με την απεργιακή συμμετοχή να είναι αυξημένη σε σχέση με άλλες απεργίες ξεπερνώντας το 77%. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο βρέθηκαν - μεταξύ άλλων - έξω από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, μίλησαν με εργαζόμενους και συμβασιούχους που απολύονται τις επόμενες μέρες και κάποιοι από αυτούς συμμετείχαν στην απεργία και στη συγκέντρωση. Θετικά αντιμετωπίστηκε από τους εργαζόμενους της Προ Μπανκ στην Πειραιώς η περιφρούρηση του Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, παρά τις προσπάθειες στελεχών της τράπεζας να μην έρθουν σε επαφή οι εργαζόμενοι με το σωματείο. Κουβέντιαζαν με τους συνδικαλιστές και αρκετοί έκαναν το βήμα και απέργησαν.

Στον Πειραιά κανένα πλοίο δεν αναχώρησε, 100% η απεργία σε Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και ΒΙΠΑ Σχιστού, μεγάλη συμμετοχή σε εργοστάσια σαπωνοποιίας και υψηλά ποσοστά σε πολλούς δήμους του Πειραιά.

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Οργάνωση παντού, να 'ρθουν τα πάνω κάτω

Από την πορεία στη Χαλκίδα
Από την πορεία στη Χαλκίδα
Με αποφασιστικότητα δόθηκε η μάχη της περιφρούρησης σε εργασιακούς χώρους όπου η εργοδοτική τρομοκρατία οργιάζει σε βάρος των εργαζομένων. Οι ταξικές δυνάμεις οργάνωσαν μαζικές και δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε Χαλκίδα, Αλιβέρι, Ιστιαία, Λαμία, Θήβα, Λιβαδειά. Στη Φωκίδα, η συγκέντρωση έγινε το απόγευμα στην Ιτέα.

Συγκεκριμένα, η μάχη της περιφρούρησης δόθηκε από τα ξημερώματα στην επιχείρηση παραγωγής λευκού κρέατος του Ομίλου Φιλίππου, στην εταιρία H2F (πρώην Μιμίκος) στο Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων, από τους εργαζόμενους και ευρισκόμενους σε επίσχεση εργασίας 33 συμβασιούχους του ίδιου δήμου, στο εργοτάξιο της ΔΕΗ - ΜΕΤΚΑ, στη ΒΙΔΟΜΕΤ και ΠΑΠΑΔΙΟΧΟ στην περιοχή Αλιβερίου, στην Εφορία στη Λιβαδειά και στο εργοστάσιο «ΜΟΡΝΟΣ», περιοχής Θηβών και στην Αρχαιολογική υπηρεσία βυζαντινών και κλασικών αρχαιοτήτων στη Λαμία.

Σε υψηλά ποσοστά κυμάνθηκε και η συμμετοχή στην απεργία στα μεγάλα εργοστάσια ΕΑΒ, ΠΕΣΙΝΕ, εργολαβίες ΠΕΣΙΝΕ, Τσιμέντα Χαλκίδας, ΑΓΕΤ - Αλιβερίου, εργοτάξιο ΔΕΗ - ΜΕΤΚΑ, ΕΛΜΠΙΣΚΟ (πρώην Αλλατίνη). Ακόμα στο ΒΕΤ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ (βρίσκεται ήδη σε κινητοποιήσεις), ΒΙΟΜΕΚ, ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΣ, ΒΙΔΟΜΕΤ κ.α.

Επίσης στις τράπεζες ΕΤΕ, ΑΤΕ, Εμπορική, Εφορία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Δικαστήρια από 60 - 100% και νοσοκομεία 50 - 85%. Τέλος, ιδιαίτερα μαζική και μαχητική με την παρουσία νεολαίας, ήταν η συγκέντρωση και η πορεία στη Χαλκίδα.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Ολοι ξανά στο δρόμο

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για τη χτεσινή απεργία

H Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), με ανακοίνωσή της, «χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς που με αποφασιστικότητα έδωσαν τη μάχη της σημερινής απεργίας και έδωσαν βροντερό "παρών" στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις της χώρας, τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που πύκνωσαν τα μπλοκ του ΜΑΣ.

Σήμερα ξεμπροστιάστηκε στο λαό και τη νεολαία το στημένο παιχνίδι μερικών δεκάδων κουκουλοφόρων με τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Η εμφάνιση αυτού του θιάσου σε κάθε απεργιακή συγκέντρωση έχει ένα στόχο, να προβοκάρει τους εργατικούς αγώνες, να τρομοκρατήσει εργαζόμενους και νεολαία. Δε θέλουν να συμμετέχει κόσμος στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση. Λαός και νεολαία πρέπει να απαντήσουν σε αυτούς τους μηχανισμούς με μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

H Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ χαιρετίζει τους ναυτεργάτες απεργούς που παλικαρίσια κράτησαν τα πλοία δεμένα στο λιμάνι. Αποτελεί πρόκληση κατά των ναυτεργατών, αλλά και συνολικά κατά των εργαζομένων και της νεολαίας, η βρώμικη επίθεση που δέχονται από το εφοπλιστικό κεφάλαιο, τα ΜΜΕ. ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ του εφοπλιστή Αλαφούζου αποκρύπτει ότι 4 σωματεία έχουν πάρει αποφάσεις για απεργία και τα πληρώματα ναυτεργάτες μέλη τους συμμετέχουν σε αυτήν.

Είναι τα ίδια ΜΜΕ που διαφημίζουν τα κινήματα της πλατείας... Να βγάλει συμπέρασμα ο λαός και η νεολαία. Φοβούνται το σταθερό οργανωμένο περιφρουρημένο πολιτικοποιημένο κίνημα. Από ένα τέτοιο κίνημα, λοιπόν, καρφί στα μάτια της πλουτοκρατίας, έχουμε ανάγκη σήμερα. Αυτό το κίνημα το πολεμούν με νύχια και με δόντια όλες οι δυνάμεις της αντίδρασης και της οπισθοδρόμησης.

Με οργανωμένο το λαό, με ισχυρή την κοινωνική - λαϊκή συμμαχία του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα και αύριο, στις απεργιακές φρουρές και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, και κάθε μέρα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΟΣ
Οι λαοί οργανώνονται και αντεπιτίθενται

Σε δήλωσή του από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα χτες το πρωί ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε: «Η σημερινή μας συγκέντρωση, η σημερινή μας απεργία είναι ένα μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις. Η σημερινή μας συγκέντρωση, η απεργία αλλά και το λιμάνι - γιατί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δίνουν τη μάχη όχι μόνο εδώ, αλλά στο εργοστάσιο, στο λιμάνι παντού - ξαναλέμε είναι ένα μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις. Δείχνει αυτό που έλεγε χτες το πανό του ΠΑΜΕ στην Ακρόπολη, ότι οι λαοί έχουν τη δύναμη, δεν παραδίνονται, οργανώνονται και αντεπιτίθενται».

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Στο πλευρό των γυναικών που αγωνίζονται

Την αλληλεγγύη του στις γυναίκες και το λαό της Ελλάδας που αντιστέκονται στη θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων και δίνουν τη μάχη της 48ωρης απεργίας, εκφράζει το Προεδρείο της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών.

Το μήνυμα της ΠΔΟΓ συγκεκριμένα αναφέρει: «Το Προεδρείο της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών (ΠΔΟΓ) που συνεδριάζει στο Σαν Σαλβαδόρ στέλνει θερμό μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Ελλάδας που αντιστέκονται και αποφασιστικά αντιπαλεύουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα που επιχειρεί να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ενωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τα μονοπώλια. Οι γυναίκες της ΠΔΟΓ σ' όλες τις ηπείρους στέκονται στο πλευρό των αγωνιζόμενων Ελληνίδων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και είμαστε βέβαιες ότι οι αγώνες τους θα βάλουν φρένο στα μέτρα που χειροτερεύουν τη ζωή του ελληνικού λαού.

Είμαστε πεισμένες ότι ο αποφασιστικός, οργανωμένος σας αγώνας θ' ανοίξει το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, όπου οι γυναίκες θα κατακτήσουν την ισοτιμία τους μαζί με την απελευθέρωση όλης της κοινωνίας.

ΖΗΤΩ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ».

Επιχείρησαν να στήσουν προβοκάτσια σε βάρος του ΠΑΜΕ

Προβοκάτσια σε βάρος του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να στήσουν χτες το απόγευμα στο Σύνταγμα φασιστοειδή, τραμπούκοι των γηπέδων, «αντιεξουσιαστές» και μέλη αριστερίστικων οργανώσεων.

Τη στιγμή που οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, ανεβαίνοντας τη λεωφόρο Αμαλίας έφτασαν στο πάνω μέρος της πλατείας, δυο τρεις δεκάδες από δαύτους, κινήθηκαν προς το «βαν» με τα μεγάφωνα που βρίσκονταν στην κεφαλή της πορείας. Στάθηκαν μπροστά και απαιτούσαν να σταματήσει η πορεία, να σταματήσουν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ να φωνάζουν συνθήματα και να μαζέψουν τα πανό και τις σημαίες. Κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν ακόμη πιο απειλητικά και επιθετικά στην κεφαλή της πορείας, με βρισιές και προβοκατόρικα συνθήματα, όπως «ΚΚΕ το Κόμμα σου χαφιέ», «Ιδια είναι τα αφεντικά, δεξιά και αριστερά».

Οι προσπάθειες όξυνσης της κατάστασης δε σταμάτησαν μόνο εκεί. Την ίδια ώρα, κάποιο άλλοι, λίγα μέτρα πιο κάτω, βρήκαν την ευκαιρία να προκαλέσουν επέμβαση των ΜΑΤ, πετώντας μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να απαντήσουν με τη ρίψη δύο δακρυγόνων.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ αντιμετώπισαν αυτή την προβοκατόρικη επίθεση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Η κατάσταση εκτονώθηκε χάρη στην οργανωμένη περιφρούρηση του συλλαλητηρίου, αλλά και τη συμβολή κόσμου που βρισκόταν στην πλατεία και αντέδρασαν ενάντια στους προβοκάτορες. Αφού οι διαδηλωτές παρέμειναν περίπου 45 λεπτά στο χώρο, αποχώρησαν συντεταγμένα προς τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ