Τετάρτη 29 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΑΘΗΝΑ
Καθολικός αγώνας στα εργοστάσια και στους δρόμους

Σήμερα στην Ομόνοια στις 10 π.μ. το νέο απεργιακό ραντεβού των ταξικών δυνάμεων

Μια ολοήμερη διαδήλωση, που ξεδιπλώθηκε από τους χώρους δουλειάς ως την πλατεία Συντάγματος, ήταν η χτεσινή απεργία και οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Μια διαδήλωση που συνεχίζεται και σήμερα με το νέο αγωνιστικό ραντεβού των ταξικών δυνάμεων στις 10 το πρωί στην Ομόνοια. Χιλιάδες εργαζόμενοι απεργοί, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι με την ΠΑΣΕΒΕ, σπουδαστές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, συνταξιούχοι, γυναίκες με το πανό της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, μετανάστες, αλλά και μαθητές από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ) τράνταξαν το κέντρο της Αθήνας, διαδήλωσαν με παλμό για τη δική τους σωτηρία. Οι προθέσεις και οι στόχοι των παραγωγών του πλούτου αποτυπώθηκαν ανάγλυφα και στα πανό τους: «Ρήξη και ανατροπή για να σωθεί ο λαός», «Σκλάβους δεν θα μας κάνετε, δεν θα υποταχθούμε. Με ενότητα κι αγώνα θα αντεπιτεθούμε».

Από νωρίς το πρωί οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στις τρεις προσυγκεντρώσεις: Στα Προπύλαια μέσα σε λίγα λεπτά τα συνθήματα πέφτουν βροχή και κυριολεκτικά τραντάζουν το δρόμο της Πανεπιστημίου: «Τώρα με το ΠΑΜΕ οργάνωση παντού πανίσχυρη να γίνει η δράση του λαού» και «Δουλειά για όλους, μόρφωση, υγεία την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Στην οδό Σίνα συναντιούνται με τους απεργούς από τους κλάδους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συνταξιούχους, μικρούς επαγγελματίες, μετανάστες, γυναίκες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κάνιγγος. Τα μπλοκ ενώνονται και ξεκινάει η μεγαλειώδης πορεία των ταξικών δυνάμεων προς το Σύνταγμα με το πανό τους στην κεφαλή να γράφει: «Ευρωπαϊκή Ενωση η νέα Βαστίλη των λαών. Αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία». Ταυτόχρονα, από το Μοναστηράκι ανεβαίνουν την οδό Ερμού εργαζόμενοι, νέοι και μαζικοί φορείς από το Θριάσιο, το Νότιο και το Δυτικό Τομέα Αθήνας και καθώς μπαίνουν στο Σύνταγμα η φωνή τους ακούγεται σε όλη την πλατεία: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Με πάθος δήλωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι πως δε θα θυσιάσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους για λογαριασμό της πλουτοκρατίας
Με πάθος δήλωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι πως δε θα θυσιάσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους για λογαριασμό της πλουτοκρατίας
Σε λίγα λεπτά η λεωφόρος Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή, έχει γεμίσει από ανθρώπους του μόχθου με τις οικογένειές τους, ενώ τα συνθήματα «πλέχτηκαν» με το ρυθμικό ήχο των τυμπάνων από το μπλοκ των καλλιτεχνών. Εκεί οι διαδηλωτές παρέμειναν φωνάζοντας συνθήματα για περίπου δύο ώρες, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


*


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ