Τετάρτη 29 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Στο «πόδι» οι εργαζόμενοι και στο Μοριά

Με τον αποκλεισμό των δρόμων που οδηγούν στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας και δεκάδες μεγάλα εργοστάσια και επιχειρήσεις να παραμένουν κλειστές, έδωσαν οι ταξικές δυνάμεις τη μάχη της περιφρούρησης. Η συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου και η πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ήταν μαζικές και μαχητικές. Διακριτή ήταν η παρουσία των φτωχών αγροτών που συμμετείχαν με τα τρακτέρ τους καθώς και των αυτοαπασχολούμενων. Δεκαπέντε ταξί με σημαίες και αφίσες της ΠΑΣΥ έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση και πορεία με τις ταξικές δυνάμεις. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν νέες συγκεντρώσεις, οι οποίες ενώθηκαν στην πορεία και κατέληξαν στην πλατεία Τριών Συμμάχων, όπου έγινε συναυλία αφιερωμένη στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι.

Στη Μεσσηνία, οι ταξικές δυνάμεις έβαλαν λουκέτο στα εργοτάξια της «Μορέας», ενώ σφυριά δεν έπεσε στα γιαπιά στην Καλαμάτα. Επίσης, στη ΔΕΗ, στα κεντρικά γραφεία του ΟΤΕ και τις Τεχνικές Υπηρεσίες, στο πολυκατάστημα «Νότος Γκάλερι», στην εμπορική επιχείρηση «DEXIM» και στη ΔΕΥΑΚ. Ακολούθησε μαζική συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους.

Στο Αργος, η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην πλ. Αγίου Πέτρου. Ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία των απεργών και των φτωχών αγροτών που συμμετείχαν με αγροτικά μηχανήματα, η οποία κατέληξε στο Ναύπλιο στην πλατεία Καποδίστρια. Εκεί αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συναυλία, ενώ οι απεργοί, οι αγρότες, κ.ά., παρέμειναν όλο το βράδυ στην πλατεία. Σήμερα το πρωί δίνεται η μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις επιχειρήσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, στο Ναύπλιο.

Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν σε Αίγιο, Πύργο, Σπάρτη, Κόρινθο, Τρίπολη, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ