Τετάρτη 29 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι στην απεργία

Motion Team

Χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι συμμετείχαν στην απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Αψήφησαν την εργοδοτική τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης και πήραν τη θέση τους μαζί με το ταξικό κίνημα στην απεργιακή συγκέντρωση που εξέφρασε την κοινή πάλη εργατών, αγροτών, μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, που χτες έκλεισαν τα καταστήματά τους, της νεολαίας και των γυναικών. Την κοινωνική συμμαχία που στοχεύει στην ανατροπή των μνημονίων και των κομμάτων που τα υποστηρίζουν, στην ανατροπή του συστήματος που γεννά τη βαρβαρότητα.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Αρης Μερκενίδης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΠΟΕΕΠ. Κάλεσε τους εργαζόμενους να πυκνώσουν τις γραμμές των ταξικών συνδικάτων και να δώσουν νικηφόρα τον αγώνα. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βασίλης Ρέβας, στέλεχος του ΠΑΜΕ, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης. Σημείωσε ότι η απεργία πρέπει να γίνει η αρχή κλιμάκωσης του αγώνα και όχι αποχαιρετιστήρια τουφεκιά, όπως επιθυμεί ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός. «Κανένα χρέος δεν είναι νόμιμο για το λαό. Το χρέος τους δεν πρέπει και δεν θα το πληρώσουμε», σημείωσε και προέτρεψε να μην πάει χαμένο ούτε λεπτό, «όλοι στους δρόμους, γενικός ξεσηκωμός, μέχρι την ανατροπή, για τη λαϊκή αντεπίθεση και νίκη».

Μία από τις αλυσίδες περιφρούρησης στη ΒΙΠΕ Σίνδου

Motion Team

Μία από τις αλυσίδες περιφρούρησης στη ΒΙΠΕ Σίνδου
Ακολούθησε μεγάλη και μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε έξω από τη ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης. Οι χιλιάδες απεργοί, με τα πανό και τα συνθήματά τους, σάλπισαν ταξικό εγερτήριο. Ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τη σημερινή μάχη της περιφρούρησης της απεργίας και την απεργιακή συγκέντρωση.

Η μάχη της περιφρούρησης

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, στελέχη του ΠΑΜΕ και μέλη των συνδικάτων, νεολαίοι από τα χαράματα έδωσαν με αυτοθυσία τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας, σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Ξάνθη και Καβάλα.

Στη Θεσσαλονίκη, από τις 4 έως τις 9 το πρωί, νέκρωσε η Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, καθώς οι απεργιακές φρουρές απέκλεισαν τις 4 εισόδους της ΒΙΠΕ, αλλά και κάθε άλλη εναλλακτική διαδρομή που οδηγούσε στις επιχειρήσεις.

Για δεύτερη φορά, οι ταξικές δυνάμεις απέκλεισαν μια από τις μεγαλύτερες ΒΙΠΕ πανελλαδικά, όπου λειτουργούν εκατοντάδες επιχειρήσεις με χιλιάδες εργαζόμενους.

Στην Κομοτηνή, οι ταξικές δυνάμεις έστησαν απεργιακές φρουρές στο εργοστάσιο της «ΕΤΒΑ Προβολή» στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και στο εργοτάξιο της «ΙΟΝΙΟΣ», κατασκευαστική εταιρεία, όπου οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από το Φλεβάρη. Οι εργαζόμενοι στις κατασκευές συμμετείχαν καθολικά στην απεργία και αρκετοί από αυτούς και στην περιφρούρηση, σηματοδοτώντας την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα μαζί με το ταξικό κίνημα.

Στην Ξάνθη, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ προχώρησαν σε αποκλεισμό των Α' και Β' ΔΟΥ. Στην Καβάλα, απεργιακές φρουρές στήθηκαν στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών «Κωνσταντακάτος» και στην Εθνική Τράπεζα.

Μακεδονία - Θράκη

Δυναμικές και μαζικές ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και στις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή οι απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν έξω από τα κτίρια του ΟΤΕ, στην Ξάνθη έξω από το κτίριο που στεγάζονται οι Α' και Β' ΔΟΥ και στη Δράμα έξω από τα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης. Απεργιακές συγκεντρώσεις με μαζική συμμετοχή εργαζομένων από όλους τους κλάδους δουλειάς έγιναν επίσης σε Νάουσα, Εδεσσα, Κιλκίς, Βέροια, Πολύγυρο, Κατερίνη, Σέρρες, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά και Καβάλα. Στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα μαζική ήταν η συμμετοχή των απεργών εργαζομένων στη ΔΕΗ, που μέρες τώρα δίνουν τη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.

Οι απογευματινές συγκεντρώσεις

Με τη συμμετοχή του στα απογευματινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις, ο εργαζόμενος λαός, χτες βράδυ, έστειλε ένα ακόμα αποφασιστικό μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στη Θεσσαλονίκη, χιλιάδες εργαζόμενοι ξεκίνησαν με προσυγκεντρώσεις από την Πολίχνη, τους Αμπελόκηπους, την Τούμπα και τη Χαριλάου και με μαχητικές πορείες κατευθύνθηκαν στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Εκεί στο μεγάλο συλλαλητήριο μίλησε ο Σ. Ζαριανόπουλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. Ακολούθησε συναυλία με το συγκρότημα του ΠΑΜΕ των ΟΤΑ.

Συλλαλητήρια έγιναν επίσης σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη και Δράμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ