ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Ιούλη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Στο απόσπασμα επικουρικές, εφάπαξ, ΒΑΕ

Με νέα επίθεση στις επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ, τη νέα συρρικνωμένη λίστα των ΒΑΕ, την αποψίλωση των παροχών Υγείας μέσα από τον ΕΟΠΥΥ και την ενίσχυση των προγραμμάτων επιδότησης των επιχειρήσεων, η κυβέρνηση βαθαίνει παραπέρα τις αντεργατικές ανατροπές. Το αντεργατικό πακέτο παρουσίασε χτες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ως μέρος του γενικότερου «μεσοπρόθεσμου προγράμματος» που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, μέχρι το τέλος Αυγούστου ολοκληρώνονται οι «μελέτες» για τα επικουρικά ταμεία, στη βάση των οποίων μέσα στο Σεπτέμβρη θα ψηφιστούν νέες ανατροπές για τις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες θα ισχύσουν από την 1/1/2012. Ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν και για τα Ταμεία που αποδίδουν εφάπαξ, ενώ στις 20 Ιούλη θα διαμορφωθεί η νέα λίστα των ΒΑΕ. Απο την 1η του Σεπτέμβρη θα τεθεί σε λειτουργία ο νέος φορέας υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Υγείας, ο ΕΟΠΥΥ.

Ο ορυμαγδός αυτός έρχεται να προστεθεί στα μέτρα που ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή και που σύμφωνα με το υπουργείο η «εξοικονόμηση» πόρων ανήλθε για το 2010 στα 3,3 δισ. ευρώ. Απ' αυτά τα 1,045 δισ. ευρώ προήλθαν από την κατάργηση των δώρων των συντάξεων και αν σε αυτά προσθέσουμε και τις φετινές απώλειες των συνταξιούχων, τότε η συνολική αφαίμαξη μέσα στη διετία, μόνο από το συγκεκριμένο μέτρο, ξεπερνά τα 2,1 δισ. ευρώ.

Το κεφάλαιο κάνει πάρτι

Παρά όμως τη συνεχή αφαίμαξη των συνταξιούχων, την υποβάθμιση των παροχών Υγείας και τις άγριες περικοπές, τα ασφαλιστικά ταμεία και ειδικότερα το ΙΚΑ, όπως προέκυψε και από τη χτεσινή συνέντευξη, οδηγείται σε οικονομική ασφυξία. Μόνο για το 2011, οι απώλειες του ΙΚΑ ανέρχονται στα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ, εξαιτίας της μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων, την αύξηση της ανεργίας και την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων. Επιπλέον, το κόστος για τον ΟΑΕΔ ανέρχεται στα 500 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία κατευθύνονται και αυτά στις επιχειρήσεις.

Στην πραγματικότητα το μεγάλο κεφάλαιο κάνει πάρτι σε βάρος του ΙΚΑ και άλλων οργανισμών που χρηματοδοτούνται από το υστέρημα των εργαζομένων. Η εισφοροδιαφυγή, παρά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, παραμένει ανέγγιχτη. Οι βεβαιωμένες οφειλές των επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ φτάνουν τα 6 δισ. ευρώ και παρά τις χαριστικές επαναλαμβανόμενες ρυθμίσεις οι εργοδότες συνεχίζουν να μην καταβάλλουν εισφορές που έχουν παρακρατήσει από τους εργαζόμενους. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση είναι τουλάχιστον πρόκληση η κυβέρνηση να σχεδιάζει τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, όπως ανακοίνωσε για άλλη μια φορά ο διοικητής του ΙΚΑ.

Και, βέβαια, η λεηλασία των πόρων του ΙΚΑ, η οικονομική του δυσπραγία, ως αποτέλεσμα αυτής της λεηλασίας, δεν αντιμετωπίζεται ούτε με τους λεονταρισμούς περί «εφαρμογής μέτρων αναγκαστικής είσπραξης εισφορών» - για τα οποία τόσες φορές έχουμε ακούσει - ούτε με δανεισμό από τις τράπεζες (ρέπος αντί ομολόγων) στον οποίο καταφεύγει η κυβέρνηση, ούτε με πρόωρη εκταμίευση της κρατικής επιχορήγησης, που έτσι και αλλιώς υπολείπεται των πραγματικών αναγκών του Ιδρύματος. Πολύ περισσότερο που και εδώ το μάρμαρο της τρέχουσας οικονομικής δυσπραγίας το πληρώνουν πάλι οι εργαζόμενοι, αφού η απονομή συντάξεων καθυστερεί από 9 έως 18 μήνες και αυτήν τη στιγμή 136.262 αιτήσεις συντάξεων «λιμνάζουν» στα γραφεία του ΙΚΑ, στερώντας έτσι σε ανθρώπους που έπαψαν να εργάζονται το βασικό τους μέσο διαβίωσης.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Μαζικές και μαχητικές αντιδράσεις

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, η συγκέντρωση της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς στο υπουργείο Υγείας

«Κάτω τα χέρια απ' το νοσοκομείο», διαδήλωσαν στη Νάουσα
«Κάτω τα χέρια απ' το νοσοκομείο», διαδήλωσαν στη Νάουσα
Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα νοσοκομεία που συνθλίβονται από τις συγχωνεύσεις, αλλά και σε άλλους εργασιακούς χώρους, συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις στα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης που θα οριστικοποιηθούν το αργότερο μέχρι το τέλος της επόμενης βδομάδας.

Σήμερα γίνεται τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι, με απόφαση της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Από Θεσσαλονίκη και Νάουσα...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο και συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας στη συνειδητή υποβάθμιση και απαξίωση του νοσοκομείου. Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.

Σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου, προβλέπεται τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «Αγιος Δημήτριος» να έχουν ενιαία διοίκηση. Στο «Γ. Γεννηματάς» προβλέπεται να κλείσουν όλες οι πανεπιστημιακές κλινικές, να φύγει όλος ο χειρουργικός τομέας και να καταργηθούν δεκάδες κλίνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, σήμερα οι λειτουργούσες κλίνες στο «Γ. Γεννηματάς» είναι 333 και στον «Αγιο Δημήτριο» 150 και προτείνεται να παραμείνουν σε λειτουργία 168 στο «Γ. Γεννηματάς» και 150 στον «Αγιο Δημήτριο».

Από τη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση στην Αγία Βαρβάρα
Από τη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση στην Αγία Βαρβάρα
Συλλαλητήριο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης στην Υγεία - Πρόνοια, ενάντια στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, στο κλείσιμο κλινικών και την κατάργηση κλινών, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης ο εργαζόμενος λαός της Νάουσας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας για κλιμάκωση της πάλης.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με απόφασή τους οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Νάουσας, που πήραν τη θέση τους δίπλα στους εργαζόμενους και τους άνεργους όλων των κλάδων που βιώνουν τις επιπτώσεις της βάρβαρης πολιτικής. Μαζική και δυναμική ήταν και η παρουσία των συνταξιούχων. Η ομιλήτρια της συγκέντρωσης, Χαρίκλεια Ροδοβίτου (ΟΓΕ), σημείωσε: «Οργανωμένα μπορούμε να απαγορεύσουμε στην πράξη να φύγουν από το νοσοκομείο μας 3 κλινικές, να καταργηθούν 20 κρεβάτια, να φύγουν γιατροί - νοσηλευτές και υπάλληλοι. Διεκδικούμε δημόσια - δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Δε θα επιτρέψουμε να μείνει αγιάτρευτος κανένας άνεργος και ανασφάλιστος».

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο νοσοκομείο, όπου ανάρτησαν ένα μεγάλο πανό. Και εκεί μπροστά, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θ. Τσίτσης κατάγγειλε οτι η εργολαβική εταιρεία «ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ» απασχολεί στο νοσοκομείο τους εργαζόμενους περισσότερο χρόνο από αυτόν που προβλέπεται στη σύμβαση με την οποία τους έχει προσλάβει και τους πληρώνει λιγότερα.

...στην Αγία Βαρβάρα

Μαζική και μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις συγχωνεύσεις έγινε χτες το βράδυ έξω από το Νοσοκομείο Λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα.

Η συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου και στην οποία συμμετείχαν πολλοί φορείς της περιοχής, μεταξύ των οποίων και οι «Λαϊκές Συσπειρώσεις» από την περιοχή και τους όμορους δήμους. Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, Μιχάλης Σελέκος, υπογράμμισε ότι η συρρίκνωση των δημόσιων νοσοκομείων εκπορεύεται από τις πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και υπακούει στα διεθνή κέντρα, όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Χαιρετισμό, μεταξύ των άλλων, στη συγκέντρωση, απηύθυνε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, υπογραμμίζοντας ότι το εργατικό κίνημα πρέπει να πάρει θέση στο πρόβλημα της Υγείας, ούτως ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση της Υγείας στα χέρια τους. Στη συγκέντρωση χαιρέτισε και η Λέττα Μεθωνιού, στέλεχος του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.

«Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Πέλλας

Σε οργάνωση του αγώνα ενάντια στις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο κλινικών του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, καλεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Πέλλας. Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου, τα νοσοκομεία Εδεσσας και Γιαννιτσών θα λειτουργούν υπό ενιαία διοίκηση. Οι κλίνες μειώνονται στην Εδεσσα από 161 σε 140 και στα Γιαννιτσά από 200 σε 154. Ο αριθμός των γιατρών, στην Εδεσσα από 96 μειώνεται σε 94 και στα Γιαννιτσά από 105 σε 104. Προβλέπεται, επίσης, το κλείσιμο της Ουρολογικής και Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.

Αγανάκτηση στους Φιλιάτες

Εντονη και δικαιολογημένη ανησυχία για τις τραγικές επιπτώσεις σε βάρος ασθενών και εργαζομένων στο Νοσοκομείο Φιλιατών προκαλεί η πρόταση για τη συγχώνευση του νοσοκομείου με το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στα Γιάννενα. Η πρόταση αυτή συνοδεύεται από τη συρρίκνωση 10 κλινικών. Στο πλαίσιο αυτό, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην οποία κάνουν αιμοκάθαρση 35 μόνιμοι ασθενείς, ενώ φιλοξενείται μεγάλος αριθμός ασθενών και από την υπόλοιπη χώρα, έχει εξαφανιστεί από την τελική πρόταση συγχωνεύσεων με όποιες συνέπειες συνεπάγεται για τους νεφροπαθείς. Την παραμονή και απρόσκοπτη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού εκφράζει, με ανοιχτή επιστολή, ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία του Νομού Θεσπρωτίας.

Σήμερα στα Πατήσια

Σήμερα, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πατησίων, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώρα 7 μ.μ., στο σταθμό του ΗΣΑΠ στα Ανω Πατήσια (Αγία Βαρβάρα), γιατί με τα σχέδια της κυβέρνησης το Νοσοκομείο Πατησίων - με 110 κρεβάτια - μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 20 ΙΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και υγειονομικές μονάδες

Με περιοδείες και συσκέψεις σε χώρους δουλειάς και μονάδες Υγείας αλλά και συγκεντρώσεις σε συνοικίες της Αθήνας και άλλες περιοχές της χώρας, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ προετοιμάζουν τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις στις 20 Ιούλη 2011 κατά των νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης στην Υγεία, διεκδικώντας σύγχρονες, αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας για όλους.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στην Ομόνοια, ώρα 7 μ.μ., και στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου, ώρα 7.30 μ.μ. Για την προετοιμασία του Παννατικού συλλαλητηρίου στην Ομόνοια θα γίνουν περιοδείες σε χώρους δουλειάς και νοσοκομεία καθώς και τοπικές συγκεντρώσεις. Το χρονοδιάγραμμα των περιοδειών στους χώρους δουλειάς είναι το εξής:

Παρασκευή 15.7.2011: «Μαρφίν», ώρα 10:30 πμ και Ταμείο Υγείας Αγροτικής, ώρα 12:30 το μεσημέρι. Στις 16.7.2011: «Βιανέξ», ώρα 11 πμ και «Γερολυμάτος», ώρα 12:30 το μεσημέρι. Στις 18.7.2011 στην Αγροτική, 10:30 πμ. Στις 19.7.2011, «Φειδάς» και ΕΛΙΤ, ώρα 12 το μεσημέρι.

Θα γίνουν περιοδείες στα παρακάτω νοσοκομεία ως εξής: Σήμερα Πέμπτη, 14.7.2011: «Αγία Σοφία» και Λοιμωδών ώρα 10 πμ. «Μεταξά» και Κρατικό Νίκαιας, ώρα 9 πμ. «Αλεξάνδρας», «Αιγινήτειο», «Λαϊκό», «Αρεταίειο» και «Ευγενίδειο», ώρα 9:30 πμ. «Ανδρέας Συγγρός», ώρα 1 μμ.

Στις 19 Ιούλη 2011 θα γίνουν οι παρακάτω τοπικές συγκεντρώσεις: Δυτικές Συνοικίες, νοσοκομείο Λοιμωδών, ώρα 7:30 μμ. Περιστέρι, Κέντρο Υγείας και ΙΚΑ, ώρα 7:30 μμ. Κεντρικός Τομέας, «Αιγινήτειο» - «Αρεταίειο», ώρα 11 πμ. Βόρειες Συνοικίες, ΚΑΤ και «Αγία Ολγα», ώρα 10 πμ. Πειραιάς, Κρατικό Νίκαιας και «Τζάνειο», ώρα 8 πμ.

Απόφαση για τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση της Αθήνας στις 20 Ιούλη πήρε η Γενική Συνέλευση των γιατρών και των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό».

Οι συγκεντρώσεις στην επαρχία

Συγκεντρώσεις για τις 20.7.2011 ορίστηκαν και στις παρακάτω πόλεις: Πάτρα, 8 μ.μ., πλ. Τριών Συμμάχων, Καλαμάτα, 8 μ.μ., στο λιμάνι, Πύργος, στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση στα νοσοκομεία Πύργου, Αμαλιάδας, Κρεστένων και στις 8 το βράδυ στην πλ. ΟΤΕ, Τρίπολη, 8 μ.μ., στην πλ. Αγ. Βασιλείου, Κόρινθος, 8 μ.μ., Περιβολάκια, Σπάρτη, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία, Ναύπλιο, 8 μ.μ., πλ. Καποδιστρίου, Κεφαλονιά, στις 7 π.μ., συγκέντρωση στο νοσοκομείο του Αργοστολίου και στις 7.30 μ.μ., στο ΕΚΚΙ, Ζάκυνθος, 8 μ.μ., στο παλιό ΕΚ Ζακύνθου, Ιθάκη, στις 8 π.μ., συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας στο Βαθύ και στις 8 μ.μ., πάλι στο Κέντρο Υγείας στο Βαθύ. Συλλαλητήρια την ίδια μέρα σε Ικαρία και στους Φούρνους αποφάσισε το Συντονιστικό Φορέων για την Υγεία. Στο Αλιβέρι, πλατεία Πολυτεχνείου, ώρα 7:30 μμ. Την Παρασκευή θα γίνουν περιοδείες στα έξι Κέντρα Υγείας του νομού Φθιώτιδας.

Παράσταση για τα ΒΑΕ στις 21 Ιούλη

Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας για την κατάργηση των ΒΑΕ προχωρούν στις 21 Ιούλη ταξικές Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Σωματεία. Στην Αθήνα, η κινητοποίηση θα γίνει στις 11 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας, στη Σταδίου, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις αναμένεται να γίνουν την ίδια μέρα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Υποκατάστατα μέτρα πρόληψης του καρκίνου

Αποσπασματικά και με ιδιαίτερα έντονα τα στοιχεία της υποκατάστασης της προληπτικής δράσης ενάντια στον καρκίνο παρουσιάστηκε χτες ένα πρόγραμμα απ' το υπουργείο Υγείας και το Δήμο Αθηναίων που θα εφαρμοστεί μέσω των δημοτικών ιατρείων.

Εκείνο που προκύπτει απ' τις ανακοινώσεις είναι ότι οι διάφορες μορφές δράσης, αν και όποτε εφαρμοστούν, θα είναι ενταγμένες στη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) - θα λειτουργήσει απ' την 1.9.2011- που θα σημάνει τη δικτύωση όλων των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών Υγείας σε επίπεδο Καλλικρατικών δήμων. Δηλαδή, τη διασύνδεση των υπαρχουσών πρωτοβάθμιων υπηρεσιών - και κυρίως του ΙΚΑ - των Κέντρων Υγείας και των εθελοντικών οργανώσεων που λειτουργούν στα πλαίσια των δήμων. Μ' άλλα λόγια, εγκαταλείπεται ακόμα και η λογική ότι ο πυρήνας της πρόληψης θα είναι το Κέντρο Υγείας - αστικού ή αγροτικού τύπου - με τον οικογενειακό γιατρό που εποπτεύει, θα εξετάζει και θα παρακολουθεί τον πληθυσμό που του έχει ανατεθεί η παρακολούθηση.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι επανακάμπτει δραματικά η αύξηση των κρουσμάτων ΕΪΤΖ στη χώρα μας, αποδίδοντας αυτή την αύξηση στην παράνομη πορνεία των λεγόμενων παράνομων μεταναστών! Δηλαδή φταίνε οι άνθρωποι εκείνοι που έχουν πέσει πολλαπλώς θύματα στους ιμπεριαλιστές που τους ξεριζώνουν απ' τον τόπο τους και όχι ότι το ελληνικό κράτος δεν μπόρεσε να εφαρμόσει μια αποτελεσματική πολιτική πρόληψης στην αντιμετώπιση του ΕΪΤΖ.

ΚΟΒ ΚΩΜΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οχι στο στραγγαλισμό των παροχών Υγείας

Την πρακτική της κυβέρνησης να στραγγαλίζει τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας στην επαρχία καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Βάσης Κωμιακής Νάξου του ΚΚΕ.

«Ενα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, από τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής που πιστότατα εφαρμόζει ο Διοικητής του ΚΥ - Νοσοκομείου Νάξου είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις εφημερίες τόσο στο ίδιο το νοσοκομείο όσο και στα περιφερειακά ιατρεία. Η ανυπαρξία στελέχωσης και η υποστελέχωση των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αποσπασματικά μέτρα και με το μοίρασμα εφημεριών στους αγροτικούς γιατρούς, όταν μάλιστα δε φτάνουν για τις ίδιες περιοχές που υπηρετούν, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι. Ο αγροτικός γιατρός της Κωμιακής έχει την ευθύνη να καλύπτει τα χωριά της Μέσης και της Κωμιακής με τους πολλούς οικισμούς της (με μεγάλη έκταση) και την τουριστική περιοχή του Απόλλωνα. Στηρίζουμε την απόφαση του αγροτικού γιατρού της Κωμιακής να αρνηθεί να καλύψει ανάγκες σε άλλα χωριά εκτός της περιφέρειας που ήδη καλύπτει»

Η ΚΟΒ Κωμιακής του ΚΚΕ καλεί τους Συλλόγους, τα σωματεία, τα τοπικά συμβούλια να πάρουν θέση και να παλέψουν για την ουσιαστική υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων των χωριών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ