ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Ιούλη 2011
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Αύριο η συγκέντρωση για τα ΒΑΕ

Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη συρρίκνωση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), που προωθεί η κυβέρνηση, προχωρούν αύριο Πέμπτη 21 Ιούλη, στις 11 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας (στη Σταδίου) ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα.

Ηδη από προχτές με επιστολή τους στον υπουργό Εργασίας τα ταξικά συνδικάτα αντιτάσσονται στην ανατροπή του θεσμού των ΒΑΕ και απαντούν στους ισχυρισμούς που προβάλλει η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την πολιτική της. Οι Ομοσπονδίες που υπογράφουν την επιστολή και αύριο καλούν στη συγκέντρωση είναι: Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Μισθωτών Τύπου και Χάρτου, Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Συνταξιούχων ΙΚΑ. Επίσης: Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων, Συνδικάτο Καθαριστών - Καθαριστριών Αττικής, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής, Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας.

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Σήμερα τα συλλαλητήρια για την Υγεία σε 36 πόλεις

Με συγκεντρώσεις σε 36 πόλεις της χώρας που οργανώνουν ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ κορυφώνεται σήμερα η αντίσταση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στην Υγεία και η πάλη για δωρεάν δημόσιες και σύγχρονες υπηρεσίες.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στην Ομόνοια, ώρα 7 μ.μ., και στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου, ώρα 7.30 μ.μ.

Προσυγκεντρώσεις για το σημερινό συλλαλητήριο στην Ομόνοια θα γίνουν στις 6 μ.μ. στα παρακάτω σημεία:

ΚΑΝΙΓΓΟΣ: Σωματεία, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς Κατασκευών, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Μεταφορών, Καθαριστών - Καθαριστριών, ΟΤΑ και Δημοσίου Τομέα, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Καλλιτεχνών, ΠΑΣΕΒΕ, Κεντρικού Τομέα, Μεσογείων, Λαυρεωτικής.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ: Τροφίμων, Τύπου και Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, Τηλεπικοινωνίες.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ: Δυτικού, Βόρειου Τομέα και Θριάσιου.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (πρώην ΚΟΤΖΙΑ): Νότιου Τομέα, Πειραιά, Συνταξιούχοι.

ΧΑΥΤΕΙΑ: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, Εκπαιδευτικοί.

Στην επαρχία

Για σήμερα ορίστηκαν συγκεντρώσεις στις παρακάτω πόλεις:

Ξάνθη, 8 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας. Αλεξανδρούπολη, 8 μ.μ., Φάρος. Καβάλα, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία. Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, 10.30 π.μ.. Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, ώρα 12.30 το μεσημέρι. Κοζάνη, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία. Πτολεμαΐδα, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία. Φλώρινα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία. Κατερίνη, 8 μ.μ., Συντριβάνι (πλατάνι). Σέρρες, 8 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας. Αρτα, 8 μ.μ., πλατεία Κιλκίς. Πικετοφορία στη Λευκάδα και πλατιά εξόρμηση στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας και στο ΙΚΑ της Κέρκυρας. Πάτρα, 8 μ.μ., πλ. Τριών Συμμάχων. Καλαμάτα, 8 μ.μ., στο λιμάνι. Πύργος, στις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση στα νοσοκομεία Πύργου, Αμαλιάδας, Κρεστένων και στις 8 το βράδυ στην πλ. ΟΤΕ. Τρίπολη, 8 μ.μ., στην πλ. Αγ. Βασιλείου. Σπάρτη, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία. Ναύπλιο, 8 μ.μ., πλ. Καποδιστρίου. Κεφαλονιά, στις 7 π.μ., συγκέντρωση στο νοσοκομείο του Αργοστολίου και στις 7.30 μ.μ. στο ΕΚΚΙ. Ζάκυνθος, 8 μ.μ., ΕΚ Ζακύνθου. Ιθάκη στις 8 π.μ., συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας στο Βαθύ και στις 8 μ.μ., πάλι στο Κέντρο Υγείας στο Βαθύ. Συλλαλητήριο στον Αγιο Κήρυκο, ώρα 8.30 μ.μ., αποφάσισε το Συντονιστικό Φορέων για την Υγεία. Σάμος, συγκέντρωση στο νοσοκομείο, ώρα 7.30 μ.μ. Στη Χίο συγκέντρωση στο νοσοκομείο (8 π.μ. - 2 μ.μ.) και κατάληψη των ταμείων. Λάρισα, στις 7 μ.μ., κεντρική πλατεία. Τρίκαλα, στις 8 μ.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου. Καρδίτσα, στις 8 μ.μ., Δημοτική Αγορά. Ηράκλειο Κρήτης: 11 π.μ. Συγκέντρωση έξω από τη ΔΥΠΕ (Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης). Λασίθι: Αποκλεισμός ταμείων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας 8 μ.μ. Αμφισσα, πλατεία Λαού, ώρα 7.30 μ.μ. Κινητοποίηση στις πύλες των νοσοκομείων Εδεσσας και Γιαννιτσών θα γίνουν στις 8 π.μ. Στα Χανιά θα γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στα Κέντρα Υγείας, στις 10 π.μ. Στο Ρέθυμνο θα γίνει παρέμβαση στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου. Στη Ρόδο θα γίνει συγκέντρωση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου το βράδυ.

...Και αύριο

Αύριο Πέμπτη 21 Ιούλη συγκεντρώσεις θα γίνουν στην Ηγουμενίτσα στις 7.30 μ.μ. στον ΟΤΕ και στο Αγρίνιο στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία, στη Λήμνο στο λιμάνι της Μύρινας αύριο Πέμπτη 21 Ιούλη στις 8.30 μ.μ. και στην πλατεία Χριστού των Ραχών Ικαρίας, που οργανώνεται απ' την Επιτροπή Φορέων και κατοίκων περιοχής Ραχών και το Συντονιστικό Φορέων στην Ικαρία και τους Φούρνους για την Υγεία.

«INTERNETQ»
Απεργιακή απάντηση στις απολύσεις

Με απόλυτη επιτυχία έδωσαν χτες τη μάχη της απεργίας και της περιφρούρησης οι ταξικές δυνάμεις, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής Αττικής και εργαζόμενοι στην εταιρεία «InternetQ» διεκδικώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων. Στο πλευρό τους ήταν και μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Χτες, από νωρίς το πρωί, το ΣΕΤΗΠ και εργαζόμενοι βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της εταιρείας στην Κυψέλη απαντώντας στην πρόκληση της εργοδοσίας που την προηγούμενη βδομάδα απέλυσε 5 συναδέλφους. Υπενθυμίζεται ότι, όπως καταγγέλλει το ΣΕΤΗΠ, η εργοδοσία την περασμένη Δευτέρα απέλυσε έναν εργαζόμενο γιατί μαζί με άλλους αρνούνταν να δουλεύει Σάββατα και απλήρωτες υπερωρίες. Την επομένη η εργοδοσία απέλυσε ακόμα έναν γιατί στο πλαίσιο απόφασης που είχε ληφθεί σε σύσκεψη του ΣΕΤΗΠ καλούσε τους εργαζομένους να αντιδράσουν στην απόλυση. Για να ακολουθήσουν ακόμα τρεις απολύσεις την περασμένη Παρασκευή που παρά τα προσχήματα της εργοδοσίας ήταν σαφές ότι έγιναν για τους ίδιους λόγους. Γιατί αυτοί που απολύθηκαν αντιδρούσαν στην εργοδοτική ασυδοσία.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι χτες η εργοδοσία καλέσει την αστυνομία και, ταυτόχρονα, εκπρόσωποι της εργοδοσίας επιχείρησαν να δημιουργήσουν ένταση, προκαλώντας τους απεργούς και τις ταξικές δυνάμεις με τη συμπεριφορά τους, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Από την άλλη, πρέπει να αναφέρουμε ότι ο επικεφαλής της αστυνομίας, δύο με τρεις φορές, ανέλαβε να μεταφέρει τις προτάσεις της εργοδοσίας!

Τελικά, σε συνάντηση που έγινε μεταξύ εκπροσώπων του ΣΕΤΗΠ και της εργοδοσίας, το Συνδικάτο απαίτησε την ανάκληση των απολύσεων, να σταματήσουν οι απλήρωτες υπερωρίες, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Η εργοδοσία από τη μεριά της αρνήθηκε να πάρει πίσω τις απολύσεις ενώ ισχυρίστηκε ότι πληρώνει κανονικά τους εργαζόμενους.

Αργά το απόγευμα έγινε σύσκεψη όπου προγραμματίστηκε η περαιτέρω αγωνιστική δράση.

Περιοδείες, κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε νοσοκομεία

Από την παρέμβαση στο ΚΑΤ
Από την παρέμβαση στο ΚΑΤ
Το στίγμα για τα σημερινά πανελλαδικά συλλαλητήρια για την Υγεία σε 36 πόλεις σε όλη τη χώρα έδωσαν χτες ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, με περιοδείες, συγκεντρώσεις και άλλες παρεμβάσεις σε πολλά δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών.

Πιο συγκεκριμένα:

Στο ΚΑΤ, εργαζόμενοι, νεολαίοι και γυναίκες, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στις δύο βασικές πύλες του νοσοκομείου και με πανό που έγραφε: «Οι υγειονομικοί μαζί με το λαό παλεύουμε για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους», μοίραζαν σχετική ανακοίνωση για τα ζητήματα της υγείας και τα αιτήματα και καλούσαν τον κόσμο σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο της Αθήνας. Η Βούλα Πάκου, από την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νοσοκομείου του ΚΑΤ, τόνισε στους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της περιοδείας πως «οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης με τα νέα μέτρα είναι η διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας, καθώς και η μείωση των μισθών και η περιστολή των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Στο «Αιγινήτειο» νοσοκομείο, μπροστά από την είσοδο, μέλη του ΠΑΜΕ Υγείας και του Σωματείου «Ευαγγελισμού», μοίραζαν ανακοινώσεις και καλούσαν από την ντουντούκα σε συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο. Στη συνέχεια, με πορεία και φωνάζοντας συνθήματα κατευθύνθηκαν στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Εκεί, στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου ακολούθησαν συζητήσεις με ασθενείς και συνοδούς για τα ζητήματα της Υγείας.

Στο νοσοκομείο «Αγ. Ολγα», έστησαν τραπεζάκια στις δύο πύλες με πλούσιο υλικό που αφορούσε τα μέτρα της κυβέρνησης και τα αιτήματα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Πρόνοια. Στη συνέχεια ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Το απόγευμα, στο «Λοιμωδών» στο Αιγάλεω, μπροστά από την είσοδο του νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε κεντρική ομιλία από την Αλεξάνδρα Μπαλλού, στέλεχος του ΠΑΜΕ και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με προμετωπίδα το πανό που έγραφε: «Δημόσια Δωρεάν Υγεία - έξω το κεφάλαιο από τα νοσοκομεία». Στο Περιστέρι, με επίκεντρο τα πολυιατρεία του ΙΚΑ, έγινε μαζική εξόρμηση στη γύρω περιοχή.

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του «Τζάνειου» νοσοκομείου στον Πειραιά έγινε χτες όπου καταγγέλθηκαν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στη δημόσια Υγεία - Πρόνοια και καλώντας εργαζόμενους και επισκέπτες του νοσοκομείου να συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο για την Υγεία στην Ομόνοια. Ανάλογη κινητοποίηση έγινε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Εξόρμηση σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας διοργάνωσε χτες η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ και αγρότες πραγματοποίησαν μαχητικές κινητοποιήσεις στα Κέντρα Υγείας Θέρμης και Λαγκαδά. Κάλεσαν τους ασθενείς, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, να δυναμώσουν τον αγώνα για το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, μαζί με το ταξικό κίνημα. Αντίστοιχη κινητοποίηση οργανώνεται σήμερα στις 8.30 το πρωί στο ΚΥ Διαβατών.

Στη Νάουσα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών και του ΠΑΜΕ, πραγματοποιήθηκε αποκλεισμός των ταμείων του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενες γυναίκες μπήκαν μπροστά και συζήτησαν με ασθενείς και υγειονομικούς, με τους εργολαβικούς εργαζόμενους που δέχονται την πιο άγρια επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα.

Στην Ξάνθη, οι ταξικές δυνάμεις, πραγματοποίησαν αποκλεισμό των ταμείων του νοσοκομείου από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1.30 και κάλεσαν το λαό να συμμετέχει μαζικά στο σημερινό συλλαλητήριο για την Υγεία.

Παρέμβαση στην Πάτρα

Δυναμική παρέμβαση στο Ταμείο Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ) στην Πάτρα πραγματοποίησαν χτες το πρωί πλήθος εργαζόμενοι από το Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαΐας, των Δημοτικών Αστυνομικών Δ. Πάτρας, των Εργαζομένων ΥΕΘΑ Εργοστασίου Αράξου, των Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Πατρών και τις Επιτροπές του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο.

Μπροστά από την είσοδο του Ταμείου ανάρτησαν πανό που έγραφε: «Αποκλειστική Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για Ολους». Το τελευταίο διάστημα το ΤΥΔΚΥ παρουσιάζει εικόνα διάλυσης, μετά και τα τελευταία κυβερνητικά μέτρα, καθώς υπάρχει μόνο ένας ελεγκτής γιατρός για όλους τους ασφαλισμένους, με αποτέλεσμα οι ουρές που δημιουργούνται να καθυστερούν επί ώρες την εξυπηρέτησή τους.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες, ο Αριστείδης Δαμαλάς, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και ο Τάκης Σκιαδάς, από το Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ, μεταξύ άλλων, τόνισαν: «Η κατάσταση που βιώνουν οι ασφαλισμένοι εδώ είναι απότοκος όλων των μέτρων που μέχρι τώρα έχουν παρθεί, από το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, που στοχεύουν στην κατάργηση της δωρεάν περίθαλψης και της εμπορευματοποίησης της υγείας και αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της οργανωμένης και συντονισμένης δράσης των λαϊκών στρωμάτων».

Πικετοφορία για το λαϊκό δικαίωμα στην υγεία πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου.

ΠΑΜΕ
Συγκροτείται αύριο η Γραμματεία Αττικής

Στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «NOVOTEL»

Στη συγκρότηση Γραμματείας Αττικής προχωρά το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), στο πλαίσιο της καλύτερης οργάνωσης των αγώνων. Η συγκρότηση θα γίνει αύριο Πέμπτη 21 Ιούλη σε σύσκεψη στο ξενοδοχείο «NOVOTEL» (Μιχαήλ Βόδα 4-6), στις 6 μ.μ.

Στη σύσκεψη καλούνται να πάρουν μέρος οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ Αθήνας, Πειραιά, Ελευσίνας, Λαυρίου, οι εκλεγμένες δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα Εργατικά Κέντρα της Αττικής, οι κλαδικές Γραμματείες της Αττικής, οι διοικήσεις κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και των συνταξιουχικών σωματείων της Αττικής, οι εκλεγμένες δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
Επαναφορά της «φαρμακερής» θετικής λίστας

Με την επαναφορά της θετικής λίστας και για λόγους καθαρά εισπρακτικούς η κυβέρνηση επαναφέρει τη λεγόμενη θετική λίστα φαρμάκων που θα σημάνει νέους περιορισμούς στη φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων, καθώς και άγριες πληρωμές για τα λαϊκά στρώματα.

Οπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, η θετική λίστα θα είναι έτοιμη το πολύ σε 20 μέρες εφόσον οι φαρμακοβιομήχανοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον να ενταχθούν σ' αυτή, εκπληρώνοντας τους όρους των τελευταίων νομοθετικών ρυθμίσεων: Μεταξύ των τελευταίων νομοθετικών ρυθμίσεων είναι και ο ορισμός της Τιμής Αναφοράς (ΤΑ), που αποτελεί το μέσο όρο των τιμών των φαρμάκων μιας ολόκληρης θεραπευτικής κατηγορίας (πρωτότυπων και αντιγράφων). Απ' τις χτεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας - αλλά και τα μέχρι τώρα μέτρα για το φάρμακο - εκείνο που προκύπτει είναι η υπόκλιση της κυβέρνησης συνολικά στο κεφάλαιο που δραστηριοποιείται στο χώρο του φαρμάκου, προσπαθώντας να συγκεράσει τις επιδιώξεις των τμημάτων του κεφαλαίου. Αποδεικνύεται δηλαδή ότι εφόσον το φάρμακο χρησιμοποιείται ως εμπόρευμα θα αποτελεί το μέσο για την ενίσχυση της κερδοφορίας των φαρμακοβιομηχάνων. Γι' αυτό και προβάλλει η ανάγκη για την πάλη ενός ενιαίου δημόσιου φορέα παραγωγής, έρευνας, εισαγωγής και της δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων σε όσους τα έχουν ανάγκη.

Ακόμα ο υπουργός Α. Λοβέρδος είπε χτες ότι η απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων - να ανοίγει το φαρμακείο του όποιος φαρμακοποιός το επιθυμεί τη Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο - θα εφαρμοστεί απ' την 1.10.2011. Κατά τα άλλα, δήλωσε πομπωδώς ότι με τα συνολικά μέτρα στο φάρμακο θα επιστρέψει λεφτά στον ελληνικό λαό...

  • Μια τροποποιημένη - σε σχέση με την προηγούμενη - μορφή τροπολογίας για την πώληση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» θα διανείμει στη Βουλή, όπως δήλωσε χτες, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Το «Ερρίκος Ντυνάν» είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και ένα τέτοιο ίδρυμα μπορεί να δημιουργηθεί και να διαλυθεί, αλλά όχι να πουληθεί. Πριν από λίγες μέρες - και μετά τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τις παραπάνω δυνατότητες - ο Α. Λοβέρδος διένειμε στη Βουλή μια τροπολογία που έδινε τη δυνατότητα πώλησης του «Ερρίκος Ντυνάν». Χτες ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα αλλάξει τη φόρμουλα πώλησης με τη δημιουργία μιας επιχειρηματικής ανώνυμης εταιρείας, όπου θα μπει το Ιδρυμα και άλλοι ιδιώτες...
Κάλεσμα της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων»

Στις σημερινές κινητοποιήσεις για την Υγεία θα συμμετέχουν και οι αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι, οι οποίοι συμπορεύονται με το κίνημα των εργαζομένων, των αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών. Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» με ανακοίνωσή της καλεί τους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων να αντιταχθούν στην αντιλαϊκή πολιτική που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την Υγεία για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Συζήτηση για τις εξελίξεις στην Υγεία

Η Λαϊκή Επιτροπή Λιβαδειάς οργανώνει ανοιχτή συζήτηση αύριο Πέμπτη 21 Ιούλη στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης, με θέμα: «Ανθυγιεινές εξελίξεις στην Υγεία». Θα μιλήσει ο Τάσος Χρονάς, γιατρός, περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς του ΚΚΕ, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Παρεμβάσεις θα γίνουν από τις τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και το Σύλλογο Γυναικών Λιβαδειάς (μέλος της ΟΓΕ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ