Τετάρτη 20 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιοδείες, κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε νοσοκομεία

Από την παρέμβαση στο ΚΑΤ
Από την παρέμβαση στο ΚΑΤ
Το στίγμα για τα σημερινά πανελλαδικά συλλαλητήρια για την Υγεία σε 36 πόλεις σε όλη τη χώρα έδωσαν χτες ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, με περιοδείες, συγκεντρώσεις και άλλες παρεμβάσεις σε πολλά δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών.

Πιο συγκεκριμένα:

Στο ΚΑΤ, εργαζόμενοι, νεολαίοι και γυναίκες, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στις δύο βασικές πύλες του νοσοκομείου και με πανό που έγραφε: «Οι υγειονομικοί μαζί με το λαό παλεύουμε για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους», μοίραζαν σχετική ανακοίνωση για τα ζητήματα της υγείας και τα αιτήματα και καλούσαν τον κόσμο σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο της Αθήνας. Η Βούλα Πάκου, από την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νοσοκομείου του ΚΑΤ, τόνισε στους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της περιοδείας πως «οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης με τα νέα μέτρα είναι η διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας, καθώς και η μείωση των μισθών και η περιστολή των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Στο «Αιγινήτειο» νοσοκομείο, μπροστά από την είσοδο, μέλη του ΠΑΜΕ Υγείας και του Σωματείου «Ευαγγελισμού», μοίραζαν ανακοινώσεις και καλούσαν από την ντουντούκα σε συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο. Στη συνέχεια, με πορεία και φωνάζοντας συνθήματα κατευθύνθηκαν στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Εκεί, στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου ακολούθησαν συζητήσεις με ασθενείς και συνοδούς για τα ζητήματα της Υγείας.

Στο νοσοκομείο «Αγ. Ολγα», έστησαν τραπεζάκια στις δύο πύλες με πλούσιο υλικό που αφορούσε τα μέτρα της κυβέρνησης και τα αιτήματα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Πρόνοια. Στη συνέχεια ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Το απόγευμα, στο «Λοιμωδών» στο Αιγάλεω, μπροστά από την είσοδο του νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε κεντρική ομιλία από την Αλεξάνδρα Μπαλλού, στέλεχος του ΠΑΜΕ και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με προμετωπίδα το πανό που έγραφε: «Δημόσια Δωρεάν Υγεία - έξω το κεφάλαιο από τα νοσοκομεία». Στο Περιστέρι, με επίκεντρο τα πολυιατρεία του ΙΚΑ, έγινε μαζική εξόρμηση στη γύρω περιοχή.

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του «Τζάνειου» νοσοκομείου στον Πειραιά έγινε χτες όπου καταγγέλθηκαν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στη δημόσια Υγεία - Πρόνοια και καλώντας εργαζόμενους και επισκέπτες του νοσοκομείου να συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο για την Υγεία στην Ομόνοια. Ανάλογη κινητοποίηση έγινε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Εξόρμηση σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας διοργάνωσε χτες η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ και αγρότες πραγματοποίησαν μαχητικές κινητοποιήσεις στα Κέντρα Υγείας Θέρμης και Λαγκαδά. Κάλεσαν τους ασθενείς, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, να δυναμώσουν τον αγώνα για το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, μαζί με το ταξικό κίνημα. Αντίστοιχη κινητοποίηση οργανώνεται σήμερα στις 8.30 το πρωί στο ΚΥ Διαβατών.

Στη Νάουσα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών και του ΠΑΜΕ, πραγματοποιήθηκε αποκλεισμός των ταμείων του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενες γυναίκες μπήκαν μπροστά και συζήτησαν με ασθενείς και υγειονομικούς, με τους εργολαβικούς εργαζόμενους που δέχονται την πιο άγρια επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα.

Στην Ξάνθη, οι ταξικές δυνάμεις, πραγματοποίησαν αποκλεισμό των ταμείων του νοσοκομείου από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1.30 και κάλεσαν το λαό να συμμετέχει μαζικά στο σημερινό συλλαλητήριο για την Υγεία.

Παρέμβαση στην Πάτρα

Δυναμική παρέμβαση στο Ταμείο Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ) στην Πάτρα πραγματοποίησαν χτες το πρωί πλήθος εργαζόμενοι από το Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαΐας, των Δημοτικών Αστυνομικών Δ. Πάτρας, των Εργαζομένων ΥΕΘΑ Εργοστασίου Αράξου, των Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Πατρών και τις Επιτροπές του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο.

Μπροστά από την είσοδο του Ταμείου ανάρτησαν πανό που έγραφε: «Αποκλειστική Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για Ολους». Το τελευταίο διάστημα το ΤΥΔΚΥ παρουσιάζει εικόνα διάλυσης, μετά και τα τελευταία κυβερνητικά μέτρα, καθώς υπάρχει μόνο ένας ελεγκτής γιατρός για όλους τους ασφαλισμένους, με αποτέλεσμα οι ουρές που δημιουργούνται να καθυστερούν επί ώρες την εξυπηρέτησή τους.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες, ο Αριστείδης Δαμαλάς, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και ο Τάκης Σκιαδάς, από το Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ, μεταξύ άλλων, τόνισαν: «Η κατάσταση που βιώνουν οι ασφαλισμένοι εδώ είναι απότοκος όλων των μέτρων που μέχρι τώρα έχουν παρθεί, από το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, που στοχεύουν στην κατάργηση της δωρεάν περίθαλψης και της εμπορευματοποίησης της υγείας και αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της οργανωμένης και συντονισμένης δράσης των λαϊκών στρωμάτων».

Πικετοφορία για το λαϊκό δικαίωμα στην υγεία πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ