Τετάρτη 20 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σταθερός σύμμαχος στην αντιλαϊκή επίθεση

Σταθερός σύμμαχος της κυβέρνησης στα παζάρια για τη διαχείριση του χρέους προς όφελος της πλουτοκρατίας παραμένει η ηγεσία της ΝΔ, ενώ στηρίζει ταυτόχρονα το σύνολο των βάρβαρων μέτρων του «μεσοπρόθεσμου» και του εφαρμοστικού νόμου.

Η φραστική αντιπαράθεση, που έχει ξεσπάσει με την κυβέρνηση τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με αφορμή τις «διαπραγματεύσεις» ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το ελληνικό χρέος, αποσκοπεί να δείξει ποιος από τους δύο είναι καλύτερος διαχειριστής της κρίσης και των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Η ηγεσία της ΝΔ εμφανίζει τον εαυτό της ως ικανό και σκληρό διαπραγματευτή που μπορεί να προωθήσει πιο αποφασιστικά τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας μέσω και της «επαναδιαπραγμάτευσης» του μνημονίου, ενώ την ίδια στιγμή υποβοηθά την κυβέρνηση στα παζάρια για το χρέος, αναδεικνύοντας συμπληρωματικά αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων.

Στο πλαίσιο αυτό η ηγεσία της ΝΔ επιμένει στη θέση της για μη συμμετοχή των ιδιωτών (τραπεζών, θεσμικών επενδυτών κ.ά.) στο νέο πακέτο δανεισμού, επιδιώκοντας καλύτερους όρους στη διασφάλιση ρευστότητας για λογαριασμό των εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων. «Η συμμετοχή των ιδιωτών στη διαχείριση του χρέους αυξάνει άμεσα το κόστος δανεισμού, απειλεί να βάλει τη χώρα σε καθεστώς "επιλεκτικής χρεοκοπίας", επιδεινώνει όλα τα δραματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και κυρίως την έλλειψη ρευστότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά χτες ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκης, απαντώντας στα φραστικά πυρά που εκτόξευσε χτες ο υπουργός Οικονομικών κατά του προέδρου της ΝΔ. Υπεραμυνόμενος της θέσης του Α. Σαμαρά κατά της συμμετοχής των ιδιωτών, είπε ότι με αυτή τη θέση «συμφωνούν και πολλοί κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ευρώπης και δεν απειλεί να οδηγήσει τη χώρα σε καθεστώς "επιλεκτικής χρεοκοπίας"».

Παράλληλα, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος, η ΝΔ «θα συνεχίσει ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη να στηρίζει ό,τι υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας», διαβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την τακτική της συναίνεσης και σύμπλευσης στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Την ίδια στιγμή η ηγεσία της ΝΔ επιδιώκει να πλήξει την εικόνα της κυβέρνησης ως διαχειριστή της κρίσης. «Τα συνεχή διλήμματα, "μνημόνιο ή χρεοκοπία", "μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία", οδήγησαν τελικά στην "επιλεκτική χρεοκοπία" του κ. Βενιζέλου. Αποκαλύφθηκε, έτσι, ότι όπως και να βαπτίσει ή να μεταφράσει κανείς τις λέξεις, η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση, εκτός από αναποτελεσματική, είναι ανίκανη ακόμη και να διαπραγματευτεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού Μ. Χαρακόπουλος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοινώθηκε «στάση πληρωμών» (2019-12-24 00:00:00.0)
Εν μέσω ανταγωνισμών οι προετοιμασίες της ελεγχόμενης χρεοκοπίας (2011-07-20 00:00:00.0)
Το «Ζάππειο» τροφοδοτεί κυβέρνηση και τρόικα (2011-07-17 00:00:00.0)
Πασχίζουν για τη χρεοκοπία της λαϊκής οικογένειας (2011-07-15 00:00:00.0)
Ο λαός έχει χρέος να εμπιστευτεί το ΚΚΕ (2011-07-15 00:00:00.0)
Ενδοκαπιταλιστικές κόντρες πάνω και κάτω από το τραπέζι (2011-07-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ