Τετάρτη 20 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«INTERNETQ»
Απεργιακή απάντηση στις απολύσεις

Με απόλυτη επιτυχία έδωσαν χτες τη μάχη της απεργίας και της περιφρούρησης οι ταξικές δυνάμεις, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής Αττικής και εργαζόμενοι στην εταιρεία «InternetQ» διεκδικώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων. Στο πλευρό τους ήταν και μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Χτες, από νωρίς το πρωί, το ΣΕΤΗΠ και εργαζόμενοι βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της εταιρείας στην Κυψέλη απαντώντας στην πρόκληση της εργοδοσίας που την προηγούμενη βδομάδα απέλυσε 5 συναδέλφους. Υπενθυμίζεται ότι, όπως καταγγέλλει το ΣΕΤΗΠ, η εργοδοσία την περασμένη Δευτέρα απέλυσε έναν εργαζόμενο γιατί μαζί με άλλους αρνούνταν να δουλεύει Σάββατα και απλήρωτες υπερωρίες. Την επομένη η εργοδοσία απέλυσε ακόμα έναν γιατί στο πλαίσιο απόφασης που είχε ληφθεί σε σύσκεψη του ΣΕΤΗΠ καλούσε τους εργαζομένους να αντιδράσουν στην απόλυση. Για να ακολουθήσουν ακόμα τρεις απολύσεις την περασμένη Παρασκευή που παρά τα προσχήματα της εργοδοσίας ήταν σαφές ότι έγιναν για τους ίδιους λόγους. Γιατί αυτοί που απολύθηκαν αντιδρούσαν στην εργοδοτική ασυδοσία.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι χτες η εργοδοσία καλέσει την αστυνομία και, ταυτόχρονα, εκπρόσωποι της εργοδοσίας επιχείρησαν να δημιουργήσουν ένταση, προκαλώντας τους απεργούς και τις ταξικές δυνάμεις με τη συμπεριφορά τους, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Από την άλλη, πρέπει να αναφέρουμε ότι ο επικεφαλής της αστυνομίας, δύο με τρεις φορές, ανέλαβε να μεταφέρει τις προτάσεις της εργοδοσίας!

Τελικά, σε συνάντηση που έγινε μεταξύ εκπροσώπων του ΣΕΤΗΠ και της εργοδοσίας, το Συνδικάτο απαίτησε την ανάκληση των απολύσεων, να σταματήσουν οι απλήρωτες υπερωρίες, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Η εργοδοσία από τη μεριά της αρνήθηκε να πάρει πίσω τις απολύσεις ενώ ισχυρίστηκε ότι πληρώνει κανονικά τους εργαζόμενους.

Αργά το απόγευμα έγινε σύσκεψη όπου προγραμματίστηκε η περαιτέρω αγωνιστική δράση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ