Τετάρτη 20 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Προς αντικατάσταση υπουργού Εξωτερικών

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Την παραίτησή του υπέβαλε και επίσημα χτες το απόγευμα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού, χαρακτηρίζοντας την απόφαση του «αμετάκλητη». Ο Δ. Χριστόφιας, ο οποίος είχε εκφράσει την πρόθεσή του να αποτρέψει τον Μ. Κυπριανού, από την παραίτηση, ζήτησε τελικά από τον Κύπριο ΥΠΕΞ να παραμείνει στη θέση του έως την αντικατάστασή του, δεδομένου ότι το αίτημά του για ανάκληση της απόφασής του δεν έγινε δεκτό.

Χτες, πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό η καθιερωμένη αντικατοχική εκδήλωση, με αφορμή τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής, στις 20 Ιούλη του 1974, με τον Δ. Χριστόφια να αρνείται την ακύρωσή της, σημειώνοντας ότι είναι δικαίωμα του κόσμου να διαδηλώνει, αλλά την ίδια ώρα η πολιτεία και ο κόσμος θα πρέπει να τιμήσουν και τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και την ακεραιότητα της πατρίδας, υπογραμμίζοντας ότι στην εκδήλωση θα αποδίδονταν τιμές και για τη μνήμη όσων χάθηκαν στο Μαρί.

Ο Κύπριος Πρόεδρος διαβεβαίωσε, για ακόμα μία φορά, ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και ευθύνες όπου και αν αυτές υπάρχουν. Υπογράμμισε ότι «αν χρειάζεται να τιμωρηθούν κάποιοι αυτό θα το αποφασίσει η Δικαιοσύνη και όχι ο καθένας αυθαίρετα». Σημείωσε ότι είναι «δικαίωμα κάποιου να ζητά την παραίτησή μου», λέγοντας ωστόσο ότι ακούγονται πράγματα εκτός πολιτικού πολιτισμού και πρόσθεσε «εγώ έχω την υπομονή στωικά να τα ακούω. Δεν σημαίνει ότι τα αποδέχομαι όμως».

Την ίδια στιγμή, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, παρά τις εκκλήσεις των κομμάτων, πραγματοποιείται αντικυβερνητική συγκέντρωση, με απαίτηση την παραίτηση του Δ. Χριστόφια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ