Τετάρτη 20 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Συμφωνεί στα ουσιώδη, διαφωνεί στους χειρισμούς

Μαθήματα ...χειρισμών παραδίδει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. στην κυβέρνηση, μη έχοντας σε τίποτα άλλο να διαφοροποιηθεί ως προς την πολιτική που αυτή εφαρμόζει. Χτες ο Γ. Καρατζαφέρης μιλώντας στο ρ/σ της ΝΕΤ ισχυρίστηκε ότι η Ευρώπη είναι φοβισμένη και συμπλήρωσε «εάν ήμουν στη θέση του κ. Παπανδρέου, θα πήγαινα εξαιρετικά πιο σκληρά στη Σύνοδο (...) η λεβεντιά, η μαεστρία, ευφυΐα είναι να τους φοβίζεις περισσότερο από ότι σε φοβίζουν αυτοί (...) η Ευρώπη είναι πολύ πιο φοβισμένη από ό,τι ήταν πέρσι (...) αυτό δημιουργεί έναν καλύτερο άξονα διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα, αν βεβαίως η Ελλάδα το συνειδητοποιήσει αυτό και έχει την τόλμη να το διεκδικήσει».

Ο Γ. Καρατζαφέρης ζήτησε εκλογές «για να υπάρξει καταγραφή του πολιτικού σκηνικού» και επέστησε την προσοχή των αστικών πολιτικών δυνάμεων αφού, όπως είπε, «διανύουμε μια περίοδο η οποία επιτρέπει την εκδήλωση ακροτήτων». Επιπρόσθετα, έπλεξε το εγκώμιο του υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου, καλώντας τον πρωθυπουργό εμμέσως πλην σαφώς να του «δώσει το δαχτυλίδι».

Εξέφρασε ακόμα την πάγια άποψή του ότι «πρέπει να εναρμονίσουμε όλοι το βηματισμό μας για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα» καθώς, όπως είπε, απηχώντας και υπαρκτές διεργασίες αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, «η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα μια ευρύτερη κυβέρνηση, σαν και αυτή που εννοούμε σήμερα οικουμενική». Επανέλαβε δε, ότι το κόμμα του δε θα συνεργαστεί επιλεκτικά είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε με τη ΝΔ, αλλά μόνο και με τους δύο σε ένα ευρύτερο σχήμα. Οπως είπε, «θέλω ένα σχήμα, το οποίο τουλάχιστον, θα είναι ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΝΔ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ