Τετάρτη 20 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
«Λουκέτο» σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Το ΔΣ του Δημοτικού Βρεφοκομείου αποφάσισε το κλείσιμο τουλάχιστον δύο σταθμών αφήνοντας στο δρόμο δεκάδες νήπια και βρέφη λαϊκών οικογενειών

Το κλείσιμο δύο τουλάχιστον δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών αποφάσισε χτες το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Βρεφοκομείου του Δήμου Αθηναίων, αφήνοντας στο δρόμο δεκάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών. Το Διοικητικό Συμβούλιο, υλοποιώντας την πολιτική του «μεσοπρόθεσμου», που ιδιωτικοποιεί ακόμη και την ανάγκη του εργαζόμενου να αφήνει τα παιδιά του σε παιδικό σταθμό, ξεκίνησε τη συζήτηση για το κλείσιμο ή την αναστολή λειτουργίας πέντε συνολικά βρεφονηπιακών σταθμών. Πρόκειται για τους: 9ο στον Αγιο Παύλο (Φαβιέρου 46), 7ο στον Αγιο Ιωάννη (Σεφέρη 4), 9ο στα Κάτω Πετράλωνα, 1ο Βοτανικού και 4ο στην Ακαδημία Πλάτωνος. Μέχρι το βράδυ που συνεχιζόταν η συνεδρίαση, είχε αποφασιστεί, κατά πλειοψηφία, να κλείσουν οι δύο πρώτοι.

Στην τοποθέτησή της η Αλέκα Μπενάτου από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», υπογράμμισε πως το κλείσιμο των σταθμών οφείλεται στην πολιτική του ΔΝΤ, που απαιτεί μείωση του κρατικού τομέα προς όφελος του ιδιωτικού, ζήτησε δε να μην κλείσει κανένας σταθμός. Παράλληλα, πρόσθεσε πως οι σταθμοί μειώνονται και απολύεται προσωπικό, προκειμένου να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Η Αλ. Μπενάτου αναφέρθηκε στους «πρόθυμους», οι οποίοι θα υλοποιήσουν αυτήν την πολιτική, ενώ ανέφερε ότι την ίδια στιγμή υπάρχουν προτάσεις και έχουν δεσμευτεί οικόπεδα για να κτιστούν σταθμοί, αλλά όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν έγινε τίποτα με ευθύνη των δημοτικών αρχών. Σε άλλο σημείο ανέφερε πως 35 από τους 94 σταθμούς που είχαν καταγραφεί το 2009 δεν είχαν επαρκή αύλειο χώρο. Απευθυνόμενη στα μέλη του ΔΣ ρώτησε γιατί δεν έχει γίνει τίποτα γι' αυτό το θέμα μέχρι σήμερα από τις δημοτικές αρχές.

Σε παρέμβασή της η Ηλέκτρα Φραντζή, από την Ομάδα Γυναικών Σεπολίων της ΟΓΕ, χαρακτήρισε βάρβαρα αυτά τα μέτρα, προσθέτοντας ότι πολλά παιδιά δεν τα στέλνουν οι γονείς τους στους σταθμούς, επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα τροφεία. Ανέφερε επίσης ότι είναι δικαιολογία το κλείσιμο ενός σταθμού λόγω προβλημάτων στους σοβάδες. Πρέπει να επισκευαστεί άμεσα και να νοικιαστούν άλλα κτίρια, επισήμανε. Επέκρινε επίσης τη λειτουργία των Επιτροπών Επιλογής και χαρακτήρισε απαράδεκτα τα κριτήρια που θέτουν. Πρότεινε, τέλος: Να μην κλείσει κανένας παιδικός και βρεφονηπιακός σταθμός. Να καλυφτεί το σύνολο των αιτήσεων και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν τα τροφεία, να μη γίνει καμιά απόλυση, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ