ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2011
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανεβάζει στροφές

Χωρίς να εντυπωσιάσει, αλλά κρατώντας την ουσία, η Εθνική ομάδα επικράτησε της Φινλανδίας με σκορ 81-61, για τη δεύτερη αγωνιστική του Γ' ομίλου του Ευρωμπάσκετ. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου, που δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, πήραν το προβάδισμα από την αρχή, το οποίο και διατήρησαν μέχρι το τέλος.

Παρά τα πολλά λάθη, στα οποία υπέπεσε η Ελλάδα, δεν επηρεάστηκε από το ανορθόδοξο παιχνίδι των Φινλανδών, κάνοντας εύκολα το δύο στα δύο. Χρόνο σε όλους τους παίκτες έδωσε ο Ηλίας Ζούρος, ο οποίος δοκίμαζε και κάποια σχήματα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ρεπό σήμερα για την «επίσημη αγαπημένη», η οποία περιμένει το Σάββατο την ΠΓΔΜ, ώστε να θέσει τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Φινλανδία (Ντέτμαν): Κοϊβίστο, Νίκολα 1, Μουούρινεν 2, Χαφ 5, Λι 13, Σαλίν 6 (2), Κοτί 1, Κόπονεν 21 (4), Μακαλάινεν, Μότολα 5 (1), Βίρτανεν 6 (2), Ράνινκο 1.

Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 19, Ζήσης 14, Βασιλειάδης 5 (1), Καλάθης 6, Φώτσης 9 (1), Παπανικολάου 2, Μαυροειδής 2, Μπράμος 9 (2), Κουφός 7, Σλούκας 2, Καϊμακόγλου 6 (1).

Τα χτεσινά αποτελέσματα: Βουλγαρία - Βέλγιο 68-65, Βοσνία - Μαυροβούνιο 94-86, Πορτογαλία - Ισπανία 73-87, Λετονία - Σερβία 77-92.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Α' ΟΜΙΛΟΣ: Πορτογαλία - Πολωνία, Τουρκία - Λιθουανία, Ισπανία - Μ. Βρετανία. Β' ΟΜΙΛΟΣ: Λετονία - Ιταλία, Γαλλία - Γερμανία, Σερβία - Ισραήλ. Ο Γ' και ο Δ' Ομιλος έχουν ρεπό.

SUPER LEAGUE
Μία από τα ίδια

Ο «οδηγός» μπορεί να άλλαξε αλλά το «όχημα» δε βγαίνει από τις ράγες. Χτες στη θέση του προέδρου της Super League εξελέγη ο Απ. Παπουτσάκης (ΠΑΕ Εργοτέλης). Η αλλαγή βέβαια αφορά μόνο στο πρόσωπο και όχι στις επιδιώξεις των επιχειρηματιών. Φρόντισαν άλλωστε να το επιβεβαιώσουν ο νυν και ο απερχόμενος πρόεδρος.

Η δήλωση του Κρητικού παράγοντα για αλλαγή σελίδας αναφερόταν στο φαίνεσθαι. Στόχος κυβέρνησης - επιχειρηματιών παραμένει η διάσωση του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου. «Ας μην απαξιώνουμε άλλο αυτό το άθλημα, που για εμάς εδώ σε αυτό το τραπέζι είναι και προϊόν. Οι περισσότεροι εδώ έχουμε επενδύσει εκατομμύρια και δε νομίζω ότι θέλει κανένας να τα πετάει σε ένα προϊόν απαξιωμένο και υποβαθμισμένο. Μόνο αν είμαστε όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Αλλιώς δεν θα αργήσει η ώρα που θα βάλουμε λουκέτο»...

Στον απολογισμό του - μεταξύ άλλων - ο Β. Μαρινάκης καυχήθηκε γιατί παρά την κρίση (που «οδήγησε χιλιάδες επιχειρήσεις σε κλείσιμο») ο Συνεταιρισμός «κατάφερε να μοιράσει περισσότερα χρήματα στις ΠΑΕ»... Ανφέρ να μην αναγνωρίσει την καθοριστική συμπαράσταση (και αυτής) της κυβέρνησης. Ενώ με την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων «υλοποιήθηκε ο σκοπός για τον οποίο ιδρύθηκε η Λίγκα. Η συνέργεια με τον τηλεοπτικό επιχειρηματικό κόσμο είναι αυτή που εξασφαλίζει στο ποδόσφαιρο οικονομική ευρωστία και εξάπλωση».

Στο ίδιο πλαίσιο (εξωραϊσμού και διαχείρισης των εμποδίων απρόσκοπτης και μεγαλύτερης εμπορευματοποίησης) εντάσσεται και η απόφαση - πρόσκληση για κοινή συνάντηση των εμπλεκόμενων πλευρών (κυβέρνησης, Super League, ΕΠΟ). Οι ΠΑΕ εκφράζουν «έντονη δυσαρέσκεια για το ασαφές και θολό τοπίο» στη διοργάνωση «εξαιτίας των αλληλοσυγκρουόμενων αποφάσεων των δικαιοδοτικών οργάνων». Ζητούν συνάντηση για «να λυθούν τα εκκρεμή ζητήματα» με συγκεκριμένες αποφάσεις «εντός των ορίων του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου» και «να συνεχιστεί ομαλά το Πρωτάθλημα».

Η εκλογή προέδρου έγινε με ψήφους 15 - 0 και μία αποχή (Ξάνθη). Στη διαδικασία συμμετείχαν, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ («προσωρινά και με επιφύλαξη, λόγω εκκρεμών δικών, σε σχέση με τη συμμετοχή αυτών στο πρωτάθλημα») και οι ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Α. Φάκος, προανήγγειλε χτες (ρ/σ ΣΚΑΪ) νέες «διώξεις σε τέσσερα επίπεδα. Σε ομάδες που εμπλέκονται στη δικογραφία της Ηλιούπολης (20 ματς), αφού - βεβαίως - εκδοθεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, σε ομάδες που εμπλέκονται στη δικογραφία του Βόλου και της Καβάλας, σε ομάδες και πρόσωπα που ακούγονται στις συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ και σε ομάδες που βρίσκονται στις λίστες της UEFA με τα στημένα ματς. Θα διωχθούν ομάδες της Super League και της Football League».

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Εξαιρετική παρουσία Χονδροκούκη

Κανένας δε θα μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο από τον Δημήτρη Χονδροκούκη στον τελικό του ύψους ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Νταεγού. Ο Ελληνας πρωταθλητής πήρε την πέμπτη θέση στη διοργάνωση, με άλμα στα 2.32 στην τρίτη του προσπάθεια, έχοντα ακριβώς τα ίδια άλματα με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του κλειστού, τον Ρώσο Ιβάν Ούκοφ. Ο 23χρονος πρωταθλητής ισοφάρισε την ατομική του επίδοση, αποτυγχάνοντας τρεις φορές στα 2.35, ενώ πέρασε με την πρώτη τα 2.20, 2.25 και 2.29.

    Δεν κατάφερε ο Λούης Τσάτουμας να προκριθεί στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου της Νταεγού. Ο Ελληνας πρωταθλητής του μήκους δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το όριο των 8,15 μέτρων. Ηταν όμως και άτυχος αφού έκανε 8,01, ενώ ο τελευταίος άλτης που προκρίθηκε ήταν ο Βρετανός Κρίστοφερ Τόμλινσον με 8,02. Εκτός τελικού έμεινε στον ακοντισμό ο Γερβάσιος Φιλιππίδης.
  • Τα ξημερώματα η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου θα δώσει το «παρών» στα προκριματικά της σφυροβολίας.
ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Για τη νίκη

«Εξω από το γήπεδο πολλές κουβέντες και 5.000 θεωρίες μπορούμε να πούμε. Ηρθε η ώρα να μιλήσουμε στο γήπεδο και να αποδείξουμε τι θέλουμε να κάνουμε». Ετσι προσδιόρισε ο Σάντος το ζητούμενο/προϋπόθεση για να κατακτηθούν οι τρεις πόντοι, στη σημερινή αναμέτρηση (16:00) στο Ισραήλ, για τον 6ο προκριματικό όμιλο του Euro 2012.

Αναγνώρισε πως είναι σημαντική αναμέτρηση και για τις δύο ομάδες αλλά διαφωνεί πως «έχει χαρακτήρα μικρού τελικού, αφού υπάρχουν άλλα τρία παιχνίδια». Περιμένει «ένα σκληρό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες» και πίεση από τους γηπεδούχους «αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι».

Ο εκλέκτορας των Ισραηλινών, Λουί Φερναντέζ, περιμένει έναν δύσκολο αγώνα, χαρακτήρισε την ελληνική ομάδα «πειθαρχημένη και έμπειρη» και περιμένει οι παίχτες του να παλέψουν για τη νίκη. Σήμερα αγωνίζονται ακόμα Μάλτα - Κροατία, Γεωργία - Λετονία.

  • Στην Κύπρο - με την οικοδέσποινα - αγωνίζεται σήμερα (19:00) η εθνική ελπίδων, για τον 1ο προκριματικό όμιλο του οικείου Euro 2012. Αναμετρούνται επίσης Λευκορωσία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ