Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Μία από τα ίδια

Ο «οδηγός» μπορεί να άλλαξε αλλά το «όχημα» δε βγαίνει από τις ράγες. Χτες στη θέση του προέδρου της Super League εξελέγη ο Απ. Παπουτσάκης (ΠΑΕ Εργοτέλης). Η αλλαγή βέβαια αφορά μόνο στο πρόσωπο και όχι στις επιδιώξεις των επιχειρηματιών. Φρόντισαν άλλωστε να το επιβεβαιώσουν ο νυν και ο απερχόμενος πρόεδρος.

Η δήλωση του Κρητικού παράγοντα για αλλαγή σελίδας αναφερόταν στο φαίνεσθαι. Στόχος κυβέρνησης - επιχειρηματιών παραμένει η διάσωση του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου. «Ας μην απαξιώνουμε άλλο αυτό το άθλημα, που για εμάς εδώ σε αυτό το τραπέζι είναι και προϊόν. Οι περισσότεροι εδώ έχουμε επενδύσει εκατομμύρια και δε νομίζω ότι θέλει κανένας να τα πετάει σε ένα προϊόν απαξιωμένο και υποβαθμισμένο. Μόνο αν είμαστε όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Αλλιώς δεν θα αργήσει η ώρα που θα βάλουμε λουκέτο»...

Στον απολογισμό του - μεταξύ άλλων - ο Β. Μαρινάκης καυχήθηκε γιατί παρά την κρίση (που «οδήγησε χιλιάδες επιχειρήσεις σε κλείσιμο») ο Συνεταιρισμός «κατάφερε να μοιράσει περισσότερα χρήματα στις ΠΑΕ»... Ανφέρ να μην αναγνωρίσει την καθοριστική συμπαράσταση (και αυτής) της κυβέρνησης. Ενώ με την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων «υλοποιήθηκε ο σκοπός για τον οποίο ιδρύθηκε η Λίγκα. Η συνέργεια με τον τηλεοπτικό επιχειρηματικό κόσμο είναι αυτή που εξασφαλίζει στο ποδόσφαιρο οικονομική ευρωστία και εξάπλωση».

Στο ίδιο πλαίσιο (εξωραϊσμού και διαχείρισης των εμποδίων απρόσκοπτης και μεγαλύτερης εμπορευματοποίησης) εντάσσεται και η απόφαση - πρόσκληση για κοινή συνάντηση των εμπλεκόμενων πλευρών (κυβέρνησης, Super League, ΕΠΟ). Οι ΠΑΕ εκφράζουν «έντονη δυσαρέσκεια για το ασαφές και θολό τοπίο» στη διοργάνωση «εξαιτίας των αλληλοσυγκρουόμενων αποφάσεων των δικαιοδοτικών οργάνων». Ζητούν συνάντηση για «να λυθούν τα εκκρεμή ζητήματα» με συγκεκριμένες αποφάσεις «εντός των ορίων του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου» και «να συνεχιστεί ομαλά το Πρωτάθλημα».

Η εκλογή προέδρου έγινε με ψήφους 15 - 0 και μία αποχή (Ξάνθη). Στη διαδικασία συμμετείχαν, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ («προσωρινά και με επιφύλαξη, λόγω εκκρεμών δικών, σε σχέση με τη συμμετοχή αυτών στο πρωτάθλημα») και οι ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Α. Φάκος, προανήγγειλε χτες (ρ/σ ΣΚΑΪ) νέες «διώξεις σε τέσσερα επίπεδα. Σε ομάδες που εμπλέκονται στη δικογραφία της Ηλιούπολης (20 ματς), αφού - βεβαίως - εκδοθεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, σε ομάδες που εμπλέκονται στη δικογραφία του Βόλου και της Καβάλας, σε ομάδες και πρόσωπα που ακούγονται στις συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ και σε ομάδες που βρίσκονται στις λίστες της UEFA με τα στημένα ματς. Θα διωχθούν ομάδες της Super League και της Football League».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ