ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΕΗ ΑΕ» ΣΤΗ ΧΙΟ
Εκοψε το ρεύμα σε οικογένεια με 6 παιδιά!

Με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις οι ταξικές δυνάμεις απέσπασαν τη δέσμευση από τη «ΔΕΗ ΑΕ» για άμεση επανασύνδεση

Την παροχή ρεύματος στην πολύτεκνη οικογένεια του Σ.Κ. στη Χίο, πατέρα 6 παιδιών, με γυναίκα άνεργη και ο ίδιος να δουλεύει περιστασιακά, διέκοψε η ΔΕΗ ΑΕ, αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες σε βάρος της οικογένειας. Μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στα χαράτσια από τη γειτονιά του Βαρβασιού και εκλεγμένων του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Χίου, στο αρμόδιο κατάστημα της «ΔΕΗ ΑΕ», καθώς και του Δήμου Χίου, η «ΔΕΗ ΑΕ» δεσμεύτηκε για την επανασύνδεση του ρεύματος αύριο Παρασκευή.

Το ποσό της οφειλής προς την «ΔΕΗ ΑΕ» έχει φτάσει τα 1.900 ευρώ και ο διακανονισμός που έγινε μεταξύ της οικογένειας και της «ΔΕΗ ΑΕ», συμφωνήθηκε στα 100 ευρώ κάθε μήνα, παρά την προκλητική συμπεριφορά της Αργυρώς Κοσμά, υπεύθυνης της επιχείρησης στο κατάστημα, που κάλεσε μέχρι και την Αστυνομία προκειμένου να εκδιώξει - χωρίς αποτέλεσμα - τα στελέχη των ταξικών δυνάμεων. Η δημοτική αρχή Χίου, μετά τις παρεμβάσεις των εκλεγμένων του ΚΚΕ, δεσμεύτηκε να αποδώσει ένα ποσό από την Πρόνοια, για όσο διάστημα θα είναι ουσιαστικά άνεργοι και οι δύο γονείς της οικογένειας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση», μεταξύ άλλων, τονίζει:

«Υστερα από τις τελευταίες κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, των ταξικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων, της Λαϊκής Συσπείρωσης που συμπορεύονται μαζί τους στη Χίο, γίνεται φανερό πως μπορούμε ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες να ασκήσουμε πίεση, να κερδίζουμε κάποιες μάχες. Στο ίδιο μήκος κύματος πάλεψαν οι δημοτικοί μας σύμβουλοι για το ζήτημα της ΔΕΗ, η οποία έκοψε το ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια - έξι παιδιά - και ζήτησαν την παρέμβαση της δημοτικής αρχής, για να εισπράξουν, λόγια κατανόησης και ελεημοσύνης, αλλά καμιά διάθεση σύγκρουσης με την ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες. Χρειάζεται ένταση της πάλης και συνεχή επαγρύπνηση. Οι εργαζόμενοι, ο λαός μας γενικά δεν πρέπει να φοβηθούν, πρέπει να οργανωθούν στο σωματείο, το συνδικάτο, παντού, να συμπορευτούν μαζί μας και να διεκδικήσουν ό,τι τους αξίζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, με βάση το μέλλον της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας και όχι της σημερινής βαρβαρότητας».

Με πλήθος δράσεων συνεχίζουν τον αγώνα

Και σήμερα, σε δήμους της Αττικής και άλλες περιοχές της χώρας συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στα χαράτσια. Συγκεκριμένα:

Σωματεία και μαζικοί φορείς της Ηλιούπολης διοργανώνουν συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη στη 1 μ.μ. στην πλατεία Κανάρια και πορεία στην Εφορία Ηλιούπολης. Σωματεία και φορείς στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού διοργανώνουν συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών.

Στο Γαλάτσι, το παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο Σύλλογος Γυναικών, η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων και η Επιτροπή της ΠΑΣΕΒΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 10 π.μ., στην Εφορία του Γαλατσίου.

Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας διοργανώνει συγκέντρωση στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου (Ματζαγριωτάκη), στην Καλλιθέα.

Το Συντονιστικό Φορέων Ιλίου πραγματοποιεί πικετοφορία στους δρόμους της πόλης στις 7 μ.μ. (σημείο εκκίνησης γραφεία του παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων, Μενελάου και Χρυσηίδος).

Μαζικοί φορείς των Ν. Ιωνίας, Μεταμόρφωσης και Ηρακλείου προχωρούν σήμερα στις 6.30 μ.μ. σε μαζική κινητοποίηση στους δρόμους της Μεταμόρφωσης, ξεκινώντας από το «Σκεπαστό» (πάνω από την Αττική Οδό) και καταλήγοντας στο Δημαρχείο.

Στο Περιστέρι το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο κάνει σήμερα στάση εργασίας και στις 12.30 μ. συγκέντρωση στον Αγ. Αντώνιο και θα ακολουθήσει πορεία στην Εφορία.

Στην Περιφέρεια

Στάση εργασίας κήρυξε για σήμερα από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, προκειμένου να διευκολύνει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν το πρωί στην πλατεία Σαπφούς ενάντια στα φοροχαράτσια.

Και σε άλλες πόλεις συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις. Σήμερα στα Γιάννενα, στις 10 π.μ., κινητοποίηση στην Εφορία. Στην Αρτα, στις 10.30 π.μ., στην Εφορία. Στην Κέρκυρα, στις 9 π.μ., στην Εφορία. Στην Πρέβεζα, στις 7.30 π.μ., στην Εφορία. Στο Αγρίνιο, στις 12 το μεσημέρι, στην Εφορία. Στις Σέρρες, στις 10 π.μ., επιστρέφουν τα χαράτσια και κινητοποίηση στην Εφορία. Στη Χίο, από το ΠΑΜΕ, την Ομοσπονδία ΕΒΕ και το Σύλλογο ΑμΕΑ διοργανώνεται συγκέντρωση στις 12 μ. στο δημαρχείο και στις 2 μ.μ. στην Εφορία. Στη Σάμο, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Οικοδόμων Καρλοβασίου διοργανώνει συγκέντρωση στις 7.30 π.μ. στη ΔΟΥ του νησιού.

«ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
Απέσυρε τα ασφαλιστικά μέτρα η διοίκηση του νοσοκομείου

Ο αγώνας των εργαζομένων έφερε αποτελέσματα

Η χτεσινή (φωτ.) όπως και οι προηγούμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων έφεραν αποτέλεσμα
Η χτεσινή (φωτ.) όπως και οι προηγούμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων έφεραν αποτέλεσμα
Απέσυρε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η διοίκηση του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» προς το σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου, ζητώντας να απαγορευτούν οι Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων μετά από κινητοποίηση που έγινε χτες στο νοσοκομείο και παράσταση διαμαρτυρίας στην Α' Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ).

Χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του νοσοκομείου κι από κει έκαναν πορεία προς την Α' ΥΠΕ, όπου μια αντιπροσωπεία συνδικαλιστών κι εργαζομένων συναντήθηκε με τον διοικητή της Α' ΥΠΕ. Οι εργαζόμενοι του κατέθεσαν την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία για ασθενείς και εργαζόμενους, τις απανωτές μειώσεις στους μισθούς τους, την «εργασιακή εφεδρεία» που είναι προ των πυλών, αλλά και συνολικότερα τα αδιέξοδα που τους έχει προκαλέσει η αντιλαϊκή και φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης, λέγοντας πως αποφάσισαν να αντιδράσουν και να οργανώσουν την πάλη τους. Του είπαν, τέλος, για την απαράδεκτη προσπάθεια εκφοβισμού τους από τη διοίκηση του νοσοκομείου με την απειλή των ασφαλιστικών μέτρων.

Μετά από αυτήν την παρέμβαση, η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παραιτείται από τα ασφαλιστικά μέτρα, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Σας δηλούμε ότι παραιτούμεθα του δικογράφου της αιτήσεώς μας και δεν θα παραστούμε κατά την ημερομηνία συζητήσεως, την 12η Οκτωβρίου ενώπιον του ως άνω δικαστηρίου».

Οι συγκεντρώσεις σήμερα

Ηράκλειο, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας.

Χανιά, 7 μ.μ., Νέα Καταστήματα.

Ρέθυμνο, 7 μ.μ., πλατεία Δημαρχείου.

Ηγουμενίτσα, 7 μ.μ., πλατεία Δημαρχείου.

Χαλκιδική, 6.30 μ.μ., στα Νέα Μουδανιά.

Καβάλα, 7 μ.μ., πικετοφορία, στην κεντρική πλατεία.

Λέσβο, 7.30 μ.μ., πλατεία Σαπφούς.

Βόλο, 7 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου.

Νάξο, 6 μ.μ., πλατεία Παλ. Δημαρχείου.

Θήβα 10.30 π.μ. κεντρική πλατεία

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ημερίδα για τους παιδικούς σταθμούς

Σήμερα πραγματοποιείται η ημερίδα που οργανώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής με θέμα: «Γονείς, εργαζόμενοι, συνδικάτα, όλοι μια γροθιά για σύγχρονους δημόσιους δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά». Η ημερίδα θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στην αίθουσα «Αντώνη Τρίτση» Ακαδημίας 50, στις 6.30 μ.μ. Εισηγήσεις θα κάνουν η Ηλ. Πατσουράκη, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου, ο Θ. Κοτσαμπάς, δήμαρχος Πετρούπολης και Αγγ. Γκούσκου.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΔΕΗ
Δε θα κόψουμε το ρεύμα

Τη ξεκάθαρη αυτή θέση πήραν δεκάδες εργαζόμενοι, που δουλεύουν σε εργολάβους σε έργα της ΔΕΗ, οι οποίοι συμμετείχαν σε σύσκεψη που οργάνωσε προχτές το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ενέργειας Αττικής. Στη συζήτηση τέθηκε το ζήτημα ότι στην περίπτωση που κληθούν και οι συγκεκριμένες εργολαβίες να συμμετέχουν στη διαδικασία διακοπής ρεύματος οι εργαζόμενοι σε αυτές δεν πρόκειται να δεχθούν να το κάνουν.

Οι εργαζόμενοι αυτοί απασχολούνται σε εργοτάξια του «Ατέρμονα» και του «Γατζούλα», οι οποίοι ήταν απλήρωτοι για πολύ καιρό. Για το ζήτημα αυτό και για ελλείψεις σε ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας το Συνδικάτο ήδη έχει κάνει παρεμβάσεις στους εργολάβους και στη ΔΕΗ. Μετά από αυτές ένα μέρος των εργαζομένων πήρε ένα τμήμα των δεδουλευμένων ενώ στάλθηκαν από τη ΔΕΗ τεχνικοί ασφαλείας οι οποίοι κατέγραψαν τις ελλείψεις στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Συγκεντρώσεις στο υπουργείο Υγείας

Σε τρίωρη στάση εργασίας (11.00 - 14.00), με συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και στις Διοικητικές Υγειονομικές Περιφέρειες στην επαρχία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας απαντούν στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης.

Αύριο οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, ώρα 1 μ.μ., φορείς και ανάπηροι στη συγκέντρωση που οργανώνουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων.

To Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων οργανώνει σήμερα Γενική Συνέλευση, η οποία θα γίνει στο 2ο όροφο του ΕΚΑ (Μάρνη και Γ΄ Σεπτεμβρίου 48 β΄).

Θέματα της συνέλευσης, μεταξύ των άλλων, θα είναι τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, οι νέες βίαιες φορολογικές ανατροπές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ