Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΕΗ ΑΕ» ΣΤΗ ΧΙΟ
Εκοψε το ρεύμα σε οικογένεια με 6 παιδιά!

Με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις οι ταξικές δυνάμεις απέσπασαν τη δέσμευση από τη «ΔΕΗ ΑΕ» για άμεση επανασύνδεση

Την παροχή ρεύματος στην πολύτεκνη οικογένεια του Σ.Κ. στη Χίο, πατέρα 6 παιδιών, με γυναίκα άνεργη και ο ίδιος να δουλεύει περιστασιακά, διέκοψε η ΔΕΗ ΑΕ, αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες σε βάρος της οικογένειας. Μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στα χαράτσια από τη γειτονιά του Βαρβασιού και εκλεγμένων του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Χίου, στο αρμόδιο κατάστημα της «ΔΕΗ ΑΕ», καθώς και του Δήμου Χίου, η «ΔΕΗ ΑΕ» δεσμεύτηκε για την επανασύνδεση του ρεύματος αύριο Παρασκευή.

Το ποσό της οφειλής προς την «ΔΕΗ ΑΕ» έχει φτάσει τα 1.900 ευρώ και ο διακανονισμός που έγινε μεταξύ της οικογένειας και της «ΔΕΗ ΑΕ», συμφωνήθηκε στα 100 ευρώ κάθε μήνα, παρά την προκλητική συμπεριφορά της Αργυρώς Κοσμά, υπεύθυνης της επιχείρησης στο κατάστημα, που κάλεσε μέχρι και την Αστυνομία προκειμένου να εκδιώξει - χωρίς αποτέλεσμα - τα στελέχη των ταξικών δυνάμεων. Η δημοτική αρχή Χίου, μετά τις παρεμβάσεις των εκλεγμένων του ΚΚΕ, δεσμεύτηκε να αποδώσει ένα ποσό από την Πρόνοια, για όσο διάστημα θα είναι ουσιαστικά άνεργοι και οι δύο γονείς της οικογένειας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση», μεταξύ άλλων, τονίζει:

«Υστερα από τις τελευταίες κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, των ταξικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων, της Λαϊκής Συσπείρωσης που συμπορεύονται μαζί τους στη Χίο, γίνεται φανερό πως μπορούμε ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες να ασκήσουμε πίεση, να κερδίζουμε κάποιες μάχες. Στο ίδιο μήκος κύματος πάλεψαν οι δημοτικοί μας σύμβουλοι για το ζήτημα της ΔΕΗ, η οποία έκοψε το ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια - έξι παιδιά - και ζήτησαν την παρέμβαση της δημοτικής αρχής, για να εισπράξουν, λόγια κατανόησης και ελεημοσύνης, αλλά καμιά διάθεση σύγκρουσης με την ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες. Χρειάζεται ένταση της πάλης και συνεχή επαγρύπνηση. Οι εργαζόμενοι, ο λαός μας γενικά δεν πρέπει να φοβηθούν, πρέπει να οργανωθούν στο σωματείο, το συνδικάτο, παντού, να συμπορευτούν μαζί μας και να διεκδικήσουν ό,τι τους αξίζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, με βάση το μέλλον της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας και όχι της σημερινής βαρβαρότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ