Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χιλιάδες στη συγκέντρωση και στην πορεία

MotionTeam

Μέσα από ένα πολύ μεγάλο συλλαλητήριο, χτες το απόγευμα, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, διαδήλωσαν την απόφασή τους να δυναμώσουν τον αγώνα για να βάλουν φρένο στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης να δυναμώσουν την κοινωνική συμμαχία που στοχεύει στην ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Νέες δυνάμεις μπήκαν στη δράση. Συμμετείχαν στο συλλαλητήριο χτες και από σήμερα μέσα από τα σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, συνεχίζουν τον αγώνα για να εκφραστεί αποφασιστικά η άρνηση του λαού να φορτωθεί κι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία.

Από νωρίς, από τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, (Τούμπα, Μπότσαρη, Πολίχνη, Αμπελόκηπους) κίνησαν με πορείες, οι εργατοϋπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, για να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου. Χιλιάδες, γέμισαν το χώρο και στη συνέχεια με μια μαχητική πορεία μέσω των κεντρικών δρόμων, κατέληξαν έξω από τη ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης, όπου μαζικά έβαλαν φωτιά στα χαράτσια.

Στη συγκέντρωση, χαιρέτισε ο Αλέκος Τσοχανταρίδης, από το Σύλλογο Οικογένειας και φίλων του ΚΕΘΕΑ «ΙΘΑΚΗ». Εξέφρασε το αίτημα των μελών των θεραπευτικών προγραμμάτων, των γονιών τους και των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ να μην καταργηθούν τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, να μη συγχωνευθούν με τον ΟΚΑΝΑ, να μην περικοπούν χρήματα και εργαζόμενοι.

Κεντρικός ομιλητής, ο Γιάννης Δελλής, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και της Λαϊκής Επιτροπής Τούμπας - Τριανδρίας, σημείωσε: «Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε. Καλούμε σε άρνηση πληρωμής και την οργανώνουμε».

Αλλες πόλεις

Τη δυναμική και την απήχηση που βρίσκει το κάλεσμα του ταξικού κινήματος, ανέδειξαν οι συγκεντρώσεις που έγιναν χτες βράδυ και στις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, με νέο κόσμο να δηλώνει αποφασιστικά το «παρών» στον αγώνα. Το σύνθημα «αρνούμαι να πληρώσω τη φοροληστεία, ούτε ένα ευρώ για την πλουτοκρατία», ακούστηκε δυνατά και σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Κιλκίς, Κομοτηνή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ