Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ

ΑΜΜΕΣ ΔΕ Γ' ΕΣΣΟΜΕΘΑ ...«Eξαπλώνεται μέρα με τη μέρα το κύμα καταλήψεων στα σχολεία όλης της χώρας, ενώ οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια παρουσιάζουν στασιμότητα και σε ορισμένα μειώνονται. Περίπου 500 σχολεία ανά την επικράτεια βρίσκονταν χθες υπό κατάληψη, σχεδόν διπλάσια σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Στα περισσότερα από αυτά, οι μαθητές διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση αποστολής των βιβλίων, για κενά εκπαιδευτικών και ελλιπείς υποδομές, ενώ ανάλογα με την περιοχή διαμαρτύρονται και για τις συγχωνεύσεις που πραγματοποιήθηκαν τη νέα σχολική χρονιά. Ενεργό ρόλο στις μαθητικές καταλήψεις διατηρεί το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας» (στα ΝΕΑ).

ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΟΙ «ΠΟΛΙΤΕΣ»: «Η κυβέρνηση, έχοντας χάσει κάθε περιθώριο ανοχής από την κοινωνία, γαντζώνεται στην εξουσία, μέχρι να εξαντλήσει και το τελευταίο ίχνος πολιτικού κεφαλαίου - αν υποθέσουμε ότι διαθέτει - πριν καταφύγει στις κάλπες. Την ίδια ώρα όμως οι πολίτες στενάζουν. Αν είχε τη δυνατότητα κάποιος από τους μεγαλόσχημους να κάνει μια βόλτα αυτές τις μέρες από τις εφορίες, θα διαπίστωνε ότι οι πολίτες δεν πιστεύουν πια σε τίποτα. Μόνιμη επωδός είναι ότι "οι θυσίες πάνε στράφι" και δεν υπάρχει χειρότερη συμφορά από τη συλλογική κατάθλιψη που μας έχουν καταδικάσει οι κυβερνώντες των τελευταίων χρόνων» (από άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Ο ΚΑΗΜΟΣ ΤΟΥΣ: «Την ώρα που ο πρωθυπουργός δεσμεύεται διεθνώς για την υλοποίηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, υπάρχουν υπουργοί οι οποίοι κάνουν ό,τι μπορούν για να τις καθυστερήσουν ή και να τις ματαιώσουν. Οταν ο κ. Παπανδρέου δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος των πράξεών του, ορισμένοι υπουργοί του δείχνουν ότι μόνο αυτό τους ενδιαφέρει. Οι συγκεκριμένοι υπουργοί, οι οποίοι επιχείρησαν να ακυρώσουν το ενιαίο μισθολόγιο με την "προσωπική διαφορά" ή να προχωρήσουν σε ψευδοανοίγματα κλειστών επαγγελμάτων, κάνουν μεγάλη ζημιά και στην κυβέρνηση και στον τόπο, καθώς ενισχύουν την εικόνα μιας μη αξιόπιστης Ελλάδος» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ