Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ
Κυβερνητική επιχείρηση διάσπασης του αγώνα

Προσπάθεια διάσπασης και αποπροσανατολισμού των εργαζομένων στους οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου επιχειρείται ανοιχτά πλέον από την κυβέρνηση, ώστε να σπάσει το συντονισμένο αγώνα που δίνουν ενάντια στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και των μαζικών απολύσεων. Αυτό προέκυψε ξεκάθαρα στη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν στο υπουργείο Οικονομικών συνδικαλιστές μέλη του Συντονιστικού Ομοσπονδιών και Σωματείων στους οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου (ΕΙΝ, ΠΟΘΑ, ΠΟΜΕΕΑ, ΟΣΕΤΕΕ, ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΟΔΔΥ, ΕΟΜΜΕΧ, ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ, ΔΗΜΗΤΡΑ, ΕΛΟΓΑΚ, ΗΔΙΚΑ, ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΘΕΜΙΣ, ΟΚΑΑ, ΕΛΟΤ, ΕΓΝΑΤΙΑ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΑΠΕ ΜΠΕ).

Οταν οι συνδικαλιστές ζήτησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η απάντηση που πήραν ήταν ότι δε τους δέχεται ούτε ο γενικός γραμματέας Η. Πλασκοβίτης, καθώς, όπως τους διαμήνυσε, το θέμα τους αφορά πλέον το κάθε υπουργείο ξεχωριστά, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να αναλάβουν εκείνα την ευθύνη να καταρτίσουν λίστες με «πλεονάζον» προσωπικό μετά το μπλοκάρισμα της διαδικασίας από τις πολύμορφες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις διοικήσεις οργανισμών και φορέων.

Οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού δήλωσαν ότι η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης θα πάρει απάντηση με ακόμα μεγαλύτερο συντονισμό της δράσης και κλιμάκωσης του αγώνα όλων των εργαζομένων. Και πρώτο ενδεικτικό βήμα, τόνισαν, θα αποτελέσει το σημερινό συλλαλητήριο που διοργανώνουν με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6 μ.μ. και πορεία στο Σύνταγμα, όπου θα γίνει μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή πολλών γνωστών καλλιτεχνών.

Στο πλευρό του Συντονιστικού εκφράζοντας τη στήριξη του ΚΚΕ βρέθηκε ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σε δήλωσή του στο «Ρ» κατήγγειλε την άρνηση του υπουργείου να δεχτεί αντιπροσωπεία του Συντονιστικού και τόνισε: «Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα, τη συσπείρωση των εργαζομένων του χώρου, γιατί είναι μονοπάτι που δείχνει το πώς πρέπει να συνενώνονται ομάδες και κλάδοι εργαζομένων. Και η μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης απέναντί τους δείχνει το πόσο έχει θορυβηθεί από τον αγώνα τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ