Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέες δυνάμεις στον αγώνα

Νέες δυνάμεις βρέθηκαν χτες για πρώτη φορά σε συλλαλητήριο, οργανωμένα, με τα συνδικάτα τους, πίσω απ' τα πανό, κρατώντας σημαίες. Ενδεικτικό της αυξημένης συμμετοχής ήταν ότι όλα τα πούλμαν που ήρθαν από κάθε γειτονιά της Αθήνας ήταν γεμάτα από κόσμο.

Από το χώρο του Γάλακτος, των Τροφίμων και των Ποτών, ήρθαν νέοι εργαζόμενοι από εργοστάσια όπως της NESTLE και της ΜΕΒΓΑΛ. Αντίστοιχα, στο χρηματοπιστωτικό στη συγκέντρωση ήρθαν τραπεζοϋπάλληλοι από την ΑΓΡΟΤΙΚΗ, την ΕΜΠΟΡΙΚΗ, την ΑΛΦΑ και αλλού. Και στον Επισιτισμό - Τουρισμό δεν έλειψαν οι νέες συμμετοχές.

Από ξενοδοχεία όπως το ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ, το ΧΙΛΤΟΝ, αλλά και χώρους μαζικής εστίασης, όπως το ΡΟΚ ΚΑΦΕ. Στο Μέταλλο, από τη ΖΗΜΕΝΣ.

Ξεχωριστή, όμως, ήταν η παρουσία μεταναστών στο «μπλοκ» των Λιθογράφων, από εργολαβικά συνεργεία που δουλεύουν σε βιβλιοδετεία στο Κορωπί και ήρθαν κι αυτοί για πρώτη φορά...

Αντίστοιχη εικόνα και σε άλλες πόλεις

Η μαζικότητα και η συμμετοχή νέων δυνάμεων ήταν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των συλλαλητηρίων στην Πελοπόννησο, αποτέλεσμα της δράσης που έχουν αναπτύξει ταξικές δυνάμεις, πρωτοπόρα σωματεία και φορείς σε χώρους δουλειάς, συνοικίες και σε χωριά.

Στην Πάτρα η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Γεωργίου. Εντονη ήταν η παρουσία πολιτιστικών συλλόγων και συνοικιών. Από τα πιο συγκροτημένα μπλοκ ήταν αυτό του Παμμικρασιατικού Πολιτιστικού Συλλόγου με συμμετοχή κόσμου από τα προσφυγικά. Ακόμα συμμετείχαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αγίας Αλεξιώτισσας και Αγίου Διονυσίου, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχαν το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Πάτρας ο «Αγιος Χριστόφορος», όπως επίσης παρουσία είχαν νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές.

Στον Πύργο η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία ΟΤΕ και ακολούθησε πορεία. Εντονη ήταν η παρουσία των γυναικών όπως και κόσμου από τα χωριά της περιοχής. Σύμφωνα με τους οργανωτές, ήταν το μεγαλύτερο απογευματινό συλλαλητήριο που έχει γίνει στην πόλη.

Στην Τρίπολη η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Αγίου Βασιλείου με ιδιαίτερη την παρουσία μικρών ΕΒΕ, ταξιτζήδων, αγροτών και μικροϊδιοκτητών με μικρά φορτηγά. Χαιρέτισαν εκπρόσωποι των ταξιτζήδων και των φορτηγατζήδων και ακολούθησε αυτοκινητοπορεία με τα ταξί, τα φορτηγά και αγροτικά μηχανήματα.

Στο Ναύπλιο έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου στην οποία συμμετείχαν και για πρώτη φορά ταξιτζήδες της πόλης. Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος όπου κάηκαν τα χαράτσια.

Στη χτεσινή απογευματινή συγκέντρωση που έγινε στα Περιβολάκια στην Κόρινθο, συμμετείχαν για πρώτη φορά εργαζόμενοι από μικρές επιχειρήσεις και μικρά εμπορικά καταστήματα της περιοχής.

Στη Σπάρτη, η συγκέντρωση έγινε στο πάρκο ΟΤΕ. Ιδιαίτερο στοιχείο της κινητοποίησης ήταν η συμμετοχή ανέργων, καθώς και ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων, όπως και εργαζομένων από το χώρο της Υγείας.

Στην Καλαμάτα, αυξημένη ήταν η συμμετοχή των φοιτητών και σπουδαστών στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία εργαζομένων από την ΔΕΥΑΚ και των Οικοδόμων. Χτες το πρωί οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ Καλαμάτας.

Μαζική και δυναμική ήταν και η συγκέντρωση στη Ρόδο στην πλατεία Κύπρου. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν για πρώτη φορά εργαζόμενοι από το Δημόσιο, τον ΟΤΕ, τους ΟΤΑ, καθώς και νεολαίοι σπουδαστές και μαθητές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων (2023-11-21 00:00:00.0)
Τίμησαν ταξικά την Πρωτομαγιά σε όλη τη χώρα (2013-05-02 00:00:00.0)
Πρωτοφανείς σε όγκο και παλμό κινητοποιήσεις (2011-10-20 00:00:00.0)
Μηνύματα ταξικής συσπείρωσης (2011-10-20 00:00:00.0)
Από τις μαζικότερες των τελευταίων χρόνων (2010-05-04 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε τον αγώνα (2004-11-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ