Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΚΡΗΤΗ - ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΗΣΙΑ
Πρωτοφανείς σε όγκο και παλμό κινητοποιήσεις

Με καθολική συμμετοχή στην απεργία και μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι, χτες το πρωί, απάντησαν οι εργαζόμενοι της Κρήτης.

Στο Ηράκλειο, από νωρίς το πρωί ομάδες περιφρούρησης του ΠΑΜΕ απέκλεισαν τη Βιομηχανική Περιοχή. Κλειστά παρέμειναν όλα τα εμπορικά καταστήματα. Η συγκέντρωση με αποκλεισμό του κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας, ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών. Συμμετείχαν οικοδόμοι, εμποροϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στο χώρο του επισιτισμού - τουρισμού, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, επιτροπές αγώνα για τα χαράτσια, Λαϊκές Επιτροπές των συνοικιών Αλικαρνασσού, Μαλεβυζίου και Χερσονήσου, η επιτροπή αγώνα ιδιοκτητών Ταξί, αγρότες, νέοι, συνταξιούχοι.

Μεγαλειώδης ήταν η συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στα Χανιά. Ομάδες περιφρούρησης απέκλεισαν το κτίριο της Αντιπεριφέρειας, καθώς και δεκάδες εργασιακούς χώρους. Μαζική και δυναμική η συμμετοχή εργαζομένων, αλλά και αγροτών με δεκάδες αποφάσεις αγροτικών συλλόγων και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου και αυτοαπασχολούμενων που έκλεισαν τα καταστήματά τους.

Στο Ρέθυμνο η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Δημαρχείο και στην πορεία που ακολούθησε. Από τις έξι το πρωί συνδικαλιστές πραγματοποίησαν κατάληψη του Δημαρχείου, η οποία συνεχίστηκε και για αρκετή ώρα μετά.

Στο Λασίθι η μαζική συμμετοχή στην απεργία εκφράστηκε και στις τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Αγιο Νικόλαο με συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων της Αντιπεριφέρειας, στη Σητεία στα Πλατανάρια και στην Ιεράπετρα με κατάληψη του ΙΚΑ.

Στη Σάμο, η συγκέντρωση στο Βαθύ, στο Εργατικό Κέντρο, κρίθηκε μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Οι απεργοί κατέλαβαν το Δημαρχείο. Μαζική - μαχητική παρουσία είχαν οι ιδιοκτήτες Ταξί, ο Εμπορικός Σύλλογος της Σάμου κ.ά. Τα καταστήματα στο νησί ήταν κλειστά. Στην κατάληψη του Δημαρχείου στήθηκε καζάνι όπου μαγειρεύτηκε η «γιορτή» - τοπικό έδεσμα - που προσέφερε ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων.

Πρωτοφανή σε όγκο ήταν και η συγκέντρωση στη Νάξο, που έγινε στο παλιό Δημαρχείο. Συγκροτημένα συμμετείχαν εμποροϋπάλληλοι, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης «Φιλοξένια», απεργοί στους ΟΤΑ, ξενοδοχοϋπάλληλοι και για πρώτη φορά η ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων. Εγινε συμβολική κατάληψη του Κέντρου Υγείας.

Συγκέντρωση έγινε για πρώτη φορά στην Τήνο, αλλά και στην Ανδρο.

Στη Ρόδο, η μάχη της περιφρούρησης δόθηκε στην Εφορία και στις τράπεζες. Ακολούθησε μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στις συγκέντρωσης που έγιναν σε Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Σύρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ