Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κατηγορηματική καταδίκη της πολιτικής επιστράτευσης

Ανακοίνωση των εκλεγμένων του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Την επιβολή πολιτικής επιστράτευσης στους απεργούς εργαζόμενους των δήμων καταδικάζουν οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο με ανακοίνωση που εξέδωσαν την περασμένη Τρίτη 18/11.

Η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής Θανάσης Παφίλης, Ιπποκράτης Κοκκινόπουλος, Αλεξάνδρα Μπαλού, Χριστίνα Αγγελονίδου, Δημήτρης Κυπραίος, Γεωργία Φλούδα, Ελένη Ζαφειρίου, και Γιάννης Μανουσογιαννάκης έχει ως εξής:

«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επιβολή της πολιτικής επιστράτευσης από την κυβέρνηση στους απεργούς εργαζόμενους των Δήμων.

Η απόφαση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 13/10/2011 και η συντεταγμένη δράση του Περιφερειάρχη κ. Σγουρού να συνδράμει την κατασταλτική μηχανή της κυβέρνησης ενάντια στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους, με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας Υγείας, βοήθησε, άνοιξε το δρόμο στην επιβολή της επιστράτευσης των εργαζομένων των Δήμων από την κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι η μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη" αποτελεί βασικό εργαλείο για την προώθηση και εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η έγνοια τους για τη δημόσια Υγεία είναι υποκριτική και ψεύτικη. Κλείνουν τα μάτια, όταν δεν βάζουν πλάτη, στην άγρια περικοπή των ελάχιστων παροχών και τη διάλυση των υποδομών στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Κοινωνική Πρόνοια και προστασία. Συνδράμουν στην περικοπή μισθών, συντάξεων, δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αδιαφορούν για τις χιλιάδες οικογένειες που υποσιτίζονται και κόβουν από τα παιδιά τους το ελάχιστο, το ένα πιάτο φαγητό στους παιδικούς σταθμούς.

Το ΚΚΕ καλεί και τους εργαζόμενους στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση να εντάξουν αποφασιστικά την πάλη τους για τη δημιουργία ενός ρωμαλέου παλλαϊκού μετώπου ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, ενάντια στη στρατηγική των επιχειρηματικών ομίλων που εφορμούν ενάντια σε λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα. Μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους ανέργους, τους φτωχούς εμπόρους και αγρότες, τη νεολαία, να φέρουν ριζικές ανατροπές στο συσχετισμό των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Να ανατρέψουν την πολιτική που εξοντώνει το λαό, να "κουρέψουν" κυβέρνηση και κόμματα της πλουτοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ