Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΕΡΓΙΕΣ 5 ΚΑΙ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ
Οχημα για την κλιμάκωση του αγώνα

«Παγώνουμε κάθε δραστηριότητα στον κλάδο των κατασκευών», καλεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων

Motion Team

Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι ταξικές δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ στις 5 Οκτώβρη καθώς και της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 19 Οκτώβρη. Ηδη, μια σειρά από ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα βγαίνουν «μπροστά» και καλούν τους εργαζόμενους να μετατρέψουν σε δική τους υπόθεση την επιτυχία των απεργιών. Την ώρα που το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας συνεχίζει κι εντείνει την ανελέητη επίθεσή του κατά των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι απεργίες αυτές μπορούν να μετατραπούν σε όχημα για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στο σύνολο της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι ταξικές δυνάμεις στο Δημόσιο καλούν τους δημόσιους υπαλλήλους να πάρουν ενεργά μέρος στη μάχη για την προετοιμασία των απεργιών με συνελεύσεις στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές. Να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ για να δημιουργήσουν ένα ρωμαλέο μαζικό κίνημα σε γραμμή σύγκρουσης με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής και των φορέων της.

Με χτεσινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας τονίζει: «Την Τετάρτη 19 Οκτώβρη απεργούμε πανελλαδικά. Παγώνουμε κάθε δραστηριότητα στον κλάδο των κατασκευών». Και σημειώνει: «Ολοι στη μάχη για να μη χτυπήσει σκεπάρνι, να μην ανοίξει γραφείο, να μη δουλέψει μηχανή σε εργοστάσιο. Ολοι στην περιφρούρηση της απεργίας». Υπογραμμίζει ότι «είναι απαίτηση των καιρών να πάρουμε στα δικά μας χέρια τη ζωή μας. Να δυναμώσουμε τα συνδικάτα μας, να γίνουν πραγματικά μετερίζια αγώνα».

Στην ίδια κατεύθυνση και με στόχο το ανέβασμα του βαθμού οργάνωσης του κλάδου, όλοι οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στο κλαδικό τους συνδικάτο, να στηθούν σωματειακές επιτροπές, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο οργανώνει την απεργία στις 19 Οκτώβρη. «Για να ξεπεράσει η επιτυχία της κάθε προηγούμενο, να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς στον κλάδο, να δώσουμε απάντηση, μαζική, αγωνιστική, ταξική στους εκμεταλλευτές μας και στους πολιτικούς υπηρέτες τους, στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Να τους τρομάξουμε», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ