ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
Σελ. /32
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Σήμερα διαδηλώνουν στο υπουργείο Παιδείας

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί, σήμερα, σε παράσταση διαμαρτυρίας, στις 11 π.μ, στο υπουργείο Παιδείας, ενάντια στο νόμο - πλαίσιο. Χτες, έγιναν Γενικές Συνελεύσεις φοιτητών και σπουδαστών στην Αθήνα. Το πλαίσιο του ΜΑΣ υπερψηφίστηκε απ' τους Συλλόγους του Φυσικού και του ΣΕΜΦΕ, οι οποίοι συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, στις κινητοποιήσεις για τα πάσο, στις καταλήψεις στις λέσχες σίτισης, στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 Οκτώβρη κ.ά.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών προχωρά σε νέες κινητοποιήσεις για τη δωρεάν μεταφορά και σίτιση. Αύριο Σάββατο θα κάνει και πάλι κινητοποιήσεις, για τα πάσο, στα καταστήματα της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΕ», που είναι τα σημεία αγοράς των νέων πάσο των 2,50 ευρώ. Το ΜΑΣ διεκδικεί να μην πληρώσει κανένας φοιτητής το πάσο του, αλλά και να υπάρχουν δωρεάν συγκοινωνίες.

Σήμερα και για τους απογραφείς

Επίσης σήμερα, σε κινητοποίηση έξω από το ΣΕΠΕ (Δραγατσανίου 8), στις 10 π.μ., καλούν το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ τους εργαζόμενους που εργάστηκαν στην απογραφή και 5 μήνες μετά την ολοκλήρωσή της παραμένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι. «Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο που δούλεψε στην απογραφή να μην τους κάνει τη χάρη, να μην παραιτηθεί από τα δεδουλευμένα του, διότι απ' ό,τι φαίνεται αυτό έχουν βάλει στόχο», τονίζουν το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ.

Τρίτη πανελλαδική συνάντηση του ΜΑΣ

Την Κυριακή, 9 Οκτώβρη, στο ΤΕΙ Πειραιά, θα διεξαχθεί η τρίτη πανελλαδική συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Θα συμμετάσχουν φοιτητικοί σύλλογοι, Επιτροπές Αγώνα, μεμονωμένοι συνδικαλιστές, μέλη ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων, φοιτητές και φοιτήτριες που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ. Στην πανελλαδική συνάντηση θα γίνει απολογισμός δράσης του προηγούμενου διαστήματος, σχεδιασμός και οργάνωση της πάλης για τη νέα χρονιά και εκλογή νέας Πανελλαδικής και Εκτελεστικής Γραμματείας. Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 11.30 π.μ. και θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Χατζηνικολάου».

ΒΟΥΛΗ
Προκλητική συκοφαντική επίθεση της υπουργού Παιδείας στους μαθητές και το ΚΚΕ...

...κατά τη διάρκεια συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ για τον αυταρχισμό απέναντι στις μαθητικές κινητοποιήσεις

Με ένα παραλήρημα, που δείχνει το μίσος της για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που ορθώνουν το ανάστημά τους και διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόρφωση, η υπουργός Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, επιχείρησε χτες στη Βουλή να συκοφαντήσει τους μαθητικούς αγώνες και να επιτεθεί στο ΚΚΕ, στην ΚΝΕ και το ταξικό κίνημα που στηρίζουν αυτούς τους δίκαιους αγώνες.

Απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θ. Παφίλη για τον αυταρχικό παροξυσμό διευθυντών, εισαγγελέων και αστυνομικών υπερασπίστηκε τις διώξεις που υφίστανται οι μαθητές από τους μηχανισμούς καταστολής, είχε το θράσος να παρουσιάσει τους μαθητές ως βάνδαλους και καταστροφείς των σχολείων τους και επιτέθηκε κατά του ΠΑΜΕ παρουσιάζοντάς το ως υποκινητή των κινητοποιήσεων ποινικοποιώντας έτσι την αλληλεγγύη εργατικών σωματείων και συλλόγων!

Προκλητικά ανέφερε ότι «το σχολείο δεν λειτουργεί με τους όρους που θέτει το ΠΑΜΕ» και είπε ότι βουλευτής του ΚΚΕ στο Ιόνιο καλεί τους μαθητές και τους γονείς «σε κοινή συστράτευση ουσιαστικά για το κλείσιμο των σχολείων».

Συνεχίζοντας το παραλήρημα είπε πως έχει στοιχεία από όλη την Ελλάδα «ότι το ΠΑΜΕ μπαίνει σε όλα τα σχολεία στην Πάτρα, τη Σάμο, τη Θεσσαλονίκη σε διαδικασίες εκπαιδευτικές. Είναι μια σεβαστή παράταξη αλλά είναι εξωσχολική και δεν έχει κανένα λόγο να μπλέκεται στο σχολείο». Απευθυνόμενη στον Θ. Παφίλη προκλητικά ισχυρίστηκε ότι η Ερώτησή του δεν εκφράζει την αγωνία για τα παιδιά και τα σχολεία «αλλά για το σύνολο των εξωσχολικών παραγόντων που με διάφορα ονόματα και τύπους κάνουν παρεμβάσεις με βίαιο τρόπο στα σχολεία». Η εκπαιδευτική κοινότητα δεν έχει ανάγκη «κηδεμονίας του ΠΑΜΕ», συνέχισε, και εξέφρασε ένα «ευχαριστώ από την καρδιά μου και συγχαρητήρια» για όλους τους δασκάλους που «με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας κρατούν τα σχολεία ανοιχτά και αντιστέκονται στη βία μειοψηφιών».

Παρόλο που γνωρίζει ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν έχουν καμία σχέση με τις καταστροφές στα σχολεία κάλεσε προβοκατόρικα τον Θ. Παφίλη να απαντήσει εάν απορρίπτει και καταδικάζει «τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές», για να πάρει την απάντηση ότι «είναι προβοκατόρικα αυτά, ξέρετε τις αρχές μας».

Φυσικά, απαραίτητο «κερασάκι στην τούρτα» ήταν ο συνακόλουθος αντικομμουνισμός αφού κατά την Α. Διαμαντοπούλου ο πήχης του ΚΚΕ «είναι ο πήχης της διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας, της διάλυσης με όρους εξουσίας, τους οποίους φαντασιώνεται το ΚΚΕ και που δεν υπάρχουν σε καμία χώρα». Καταλήγοντας δε είπε ότι «χρειάζεται συμφιλίωση, δεν θα ζούμε με καθεστώς του εμφυλίου μέχρι το 2011. Χρειαζόμαστε συμφιλίωση για να αντιμετωπίσουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε ποτέ η χώρα για να μην εξελιχθεί η ιστορία σε συμφορά και σε αυτήν τη συμφορά θα πάρετε και εσείς τις ευθύνες σας, όπως τις παίρνουμε όλοι μας».

Πολιτικό θράσος

Xρειάζεται πολιτικό θράσος από την κυβέρνηση να προσπαθεί να φορτώσει στους μαθητές που αγωνίζονται τα προβλήματα που προκαλεί η πολιτική της, απάντησε στην υπουργό ο Θ. Παφίλης, και τόνισε:

«Εσείς κλείνετε τα σχολεία. Οι μαθητές τα κλείνουν; Εσείς δεν τους δίνετε βιβλία και καθηγητές. Σήμερα συντρίβετε και τσακίζετε κυριολεκτικά τη λαϊκή οικογένεια γιατί αυτοί που έχουν χρήματα δεν έχουν κανένα πρόβλημα, στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία και στο εξωτερικό».

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, συνέχισε ο βουλευτής: Το ΚΚΕ στηρίζει όλες τις μορφές αγώνων των μαθητών που γίνονται με διαδικασίες μαζικές και τα αιτήματά τους και θα συμβάλουμε στο μέτρο των δυνάμεών μας να δυναμώσει η αγωνιστική στάση ζωής.

Η κυβέρνηση, είπε, θέλει δειλούς, μοιραίους, άβουλους και υποταγμένους τους νέους στην πολιτική της, εύκολα θύματα στο σύστημα χωρίς να διεκδικούν, για να τονίσει:

«Εμείς τους νέους δεν τους θέλουμε έτσι, τους θέλουμε αγωνιστές και θέλουμε να διαπαιδαγωγηθούν σε ένα πνεύμα διεκδίκησης. Τους θέλουμε με το κεφάλι ψηλά να διεκδικούν τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά τους. Το 2011 δεν τους δίνετε βιβλία και λείπουν καθηγητές και αντί να κάνετε μια αυτοκριτική, βγαίνετε και τους κατηγορείτε από πάνω».

Προσπαθείτε, συνέχισε, να συκοφαντήσετε ό,τι κινείται και αντιστέκεται, θέλετε να καταργήσετε τα βιβλία, δε θέλετε να βγάλετε προσωπικότητες αφού το σύστημα θέλει υποταγμένο φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό και σύγχρονους σκλάβους.

Δεν απαντήσατε, είπε απευθυνόμενος στην Α. Διαμαντοπούλου, για την εντεινόμενη ποινικοποίηση που φτάνει στο σημείο να θεωρούνται εγκληματίες δεκαπεντάχρονα παιδιά. «Εχουμε εγκυκλίους εισαγγελέων, μπαινοβγαίνει στα σχολεία η αστυνομία και θέλετε να πείτε ότι αυτά τα κάνει το ΠΑΜΕ. Μα εσείς υποκινείτε τους αγώνες αφού εάν δεν υπήρχαν τα εκρηκτικά προβλήματα δεν θα έβγαιναν οι μαθητές στους δρόμους», τόνισε χαρακτηριστικά, και κατέληξε:

«Εμείς απέναντι σε αυτήν την πολιτική, που θέλει να διαχωρίσει και να στρέψει τον έναν απέναντι στον άλλο, λέμε ότι πρέπει να υπάρξει ένα ενιαίο μέτωπο μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών κατά του σύγχρονου μεσαίωνα που επιβάλλεται στην Παιδεία. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν με όρους μαζικού κινήματος να αντιπαλευτεί αυτή η πολιτική, να ανατραπεί συνολικά.

Είμαστε περήφανοι - και αυτό το λέω μετά λόγου γνώσεως - που προσπαθούμε να δώσουμε ένα μήνυμα στη νέα γενιά ότι πρέπει να ακολουθήσει αγωνιστικό δρόμο - αυτό έχει να κάνει και με το παρελθόν και με το μέλλον - και όχι να υποταχθεί στη σύγχρονη βαρβαρότητα».

Η μεθόδευση με τους «πλεονάζοντες» εκπαιδευτικούς

Το υπουργείο Παιδείας προωθεί τις υποχρεωτικές μετακινήσεις από νομό σε νομό

Η υφυπουργός Παιδείας, Ε. Χριστοφιλοπούλου έχει δηλώσει πως η εφεδρεία των εκπαιδευτικών θα έρθει σε επόμενη φάση, ενώ το υπουργείο δε σταματά να μιλάει για ορθολογική διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού. Αυτή, λοιπόν, η ορθολογική διαχείριση δεν είναι τίποτα άλλο από ένα δρόμο που θα οδηγήσει σε υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, αφού πολλοί θα χαρακτηρίζονται «πλεονάζοντες». Μετά οι «πλεονάζοντες» θα περάσουν στην εφεδρεία.

Το «κόλπο» έχεις ως εξής: Το υπουργείο δε δίνει τις απαραίτητες μεταθέσεις και αποσπάσεις, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε οικογένειες. Οπως έχει καταγγείλει παλιότερα το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, το Μάη του 2011, «είναι απαράδεκτο να κόβουν τις μεταθέσεις ακόμα και σε εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει σε νησιά τρία χρόνια εργασίας, οπότε, σύμφωνα και με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις, δικαιούνται μετάθεση. Είναι ντροπή να πλεονάζουν ειδικότητες σε έναν τόπο και να υπάρχει αντίστοιχο έλλειμμα σε άλλο και ο συνάδελφος να μην μπορεί να μετατεθεί. Είναι βάρβαρο να αναγκάζονται νέα ζευγάρια να ζουν χωριστά και παιδιά να ζουν και να μεγαλώνουν χωρίς τους γονείς τους».

Πάνω σε αυτή την πραγματικότητα που δημιούργησε η ίδια η κυβέρνηση τώρα έρχεται να παρέμβει προσφέροντας «λύση» την υποχρεωτική μετακίνηση από νομό σε νομό σε οποιαδήποτε στιγμή! Μάλιστα, πριν από αυτή τη «λύση», έχουν χαρακτηρίσει «πλεονάζοντες» τους εκπαιδευτικούς που δεν πήραν μετάθεση ή απόσπαση, ενώ τη δικαιούνταν. Ετσι, καταφέρνουν δύο πράγματα ταυτόχρονα, να κατοχυρωθεί ο όρος «πλεονάζοντες» εκπαιδευτικοί, αλλά και να μπουν σε εφαρμογή οι διατάξεις για υποχρεωτική μετακίνηση. Οι «πλεονάζοντες» είναι ένα επιπλέον επιχείρημα για την εφεδρεία στους εκπαιδευτικούς, που έτσι κι αλλιώς προγραμματίζεται.

Χτες, για αυτό το θέμα έγινε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής. Η ΕΛΜΕ σημειώνει πως «οι "πλεονάζοντες" εκπαιδευτικοί είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης», τονίζοντας πως, για παράδειγμα, «αν ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τμήμα μειωθεί στους 20, τότε χρειάζονται στον Πειραιά άλλοι 260 (περίπου) εκπαιδευτικοί».

Στην κινητοποίηση ήταν και άλλες ΕΛΜΕ. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κατήγγειλε «την αντιδημοκρατική - αυταρχική στάση του περιφερειάρχη Εκπαίδευσης Γ. Κουμέντου», αφού «αρνήθηκε να συζητήσει με την αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών, κάλεσε τα ΜΑΤ και κλείδωσε το γραφείο του, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο τα συνδικαλιστικά όργανα, αλλά και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας».

ΜΑΘΗΤΕΣ
Την Κυριακή συζητούν τον πανελλαδικό συντονισμό τους

Ενα παραπέρα βήμα στην οργάνωση του αγώνα τους κάνουν οι μαθητές αυτή την Κυριακή. Μετά από κάλεσμα που έχει απευθύνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, Συντονιστικά από διάφορες πόλεις και δήμους και σχολεία συναντιούνται την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στην Γκράβα. Ηδη αποφάσεις για συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συντονιστικό έχουν πάρει τα Συντονιστικά από: Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αιτωλοακαρνανία, Τούμπα, Αγρίνιο, Εύοσμο, Νάουσα, Καλαμάτα, Πύργο, Σπάρτη, Γιάννενα, Λευκάδα, Λάρισα, Βόλο, Κοζάνη, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Χαλκίδα, Λαμία, Λιβαδειά, Γκράβα, Μαρούσι, Περιστέρι, Νίκαια, Κορυδαλλό, Λούτσα. Καθώς επίσης και σχολεία, όπως 1ο ΕΠΑΛ Μεταξουργείου, 2ο Λύκειο και 3ο Γυμνάσιο Περάματος, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λούτσας, Λύκειο Λούτσας, 3ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων, 3ο Γυμνάσιο Πρέβεζας και 7ο Γυμνάσιο Καβάλας.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αγωνιστικές διεργασίες καθώς οι μαθητές συζητούν, πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις, αναδεικνύουν μαθητικά συμβούλια, αφού παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κυβέρνησης - συμμάχων - υπηρεσιακών παραγόντων της εκπαίδευσης δεν προτίθενται να παραιτηθούν από τον αγώνα τους.

Τα αιτήματα που βγάζουν στους δρόμους τους μαθητές βρίσκονται στο επίκεντρο της διεκδίκησης στην κινητοποίηση που πραγματοποιείται σήμερα στη Μεταμόρφωση, με πρωτοβουλία της τοπικής Ενωσης Γονέων και τη συμμετοχή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» και της Δ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής. Τα σωματεία των εκπαιδευτικών κήρυξαν στάση εργασίας για τις τρεις πρώτες ώρες, ενώ οι γονείς προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν κατάληψη των σχολείων τις δύο πρώτες ώρες και συγκέντρωση στο Δημαρχείο.

Την απόφασή τους να σταθούν στο πλευρό των μαθητών εξέφρασαν χτες εκπρόσωποι γονέων, του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, του Συλλόγου Γυναικών κ.ά. με παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα στη Ν. Σμύρνη. Ηταν μια κίνηση έμπρακτης συμπαράστασης στους μαθητές καθώς την περασμένη Τετάρτη αστυνομικοί παρουσιάστηκαν σε Λύκεια (2ο - 3ο ΓΕΛ και «Εστία») ζητώντας από τους διευθυντές και τους γονείς να δώσουν αναφορά για τις κινητοποιήσεις. Το μηχανισμό καταστολής που έχει στηθεί απέναντι στους μαθητές κατήγγειλαν με ανακοινώσεις τους ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Ν. Σμύρνης και η Ενωτική Κίνηση Γονέων Ν. Σμύρνης.

Μεγάλη νεανική συναυλία στην Πάτρα

«Αγωνιζόμαστε και τραγουδάμε για τη μόρφωση και τη ζωή που μας αξίζει». Με αυτό το σύνθημα εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές έδωσαν αγωνιστικό «παρών» στη μεγάλη συναυλία που διοργάνωσαν το βράδυ της Τετάρτης η Γραμματεία Πάτρας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πάτρας, παρά τα εμπόδια που προσπάθησε να θέσει μέχρι τελευταία στιγμή η Δημοτική Αρχή (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ).

Ηταν το κλείσιμο μιας μέρας όπου μαθητές και φοιτητές ενωμένοι έστειλαν το δικό τους μήνυμα απ' το πρωί στα κατειλημμένα σχολεία, έδωσαν το δικό τους τόνο στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, όπως τόνισε η Ιφιγένεια Αθανασούλα εκ μέρους του ΜΑΣ. Απ' την πλευρά της η Ρεγγίνα Ζαπάντη, εκ μέρους της γραμματείας του ΣΑΣΠ, χαιρέτισε τους αγωνιστές απεργούς καθηγητές και τους μαθητές που βγήκαν στο δρόμο σε όλη την Ελλάδα. Επισήμανε ότι το μαθητικό κίνημα ξέρει πολύ καλά να περιφρουρεί τους αγώνες και τα αιτήματα και δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από εισαγγελείς και προβοκάτσιες. Οπως σημείωσε, το οργανωμένο μαθητικό κίνημα δεν παλεύει ενάντια στα τζάμια και στα τούβλα, όπως πολλοί προβάλλουν, αλλά ενάντια στην πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-Τρόικας.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η επιχείρηση τρομοκράτησης των 15χρονων παιδιών δεν πρέπει να περάσει

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το παραλήρημα της υπουργού Παιδείας χτες στη Βουλή

Για τη συκοφαντική επίθεση της υπουργού Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, κατά των μαθητών και του ΚΚΕ χτες στη Βουλή, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η υπουργός της αμάθειας και της φωτοτυπίας, αντί να απολογηθεί στους χιλιάδες γονείς και μαθητές για την απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν στα σχολεία και στη ζωή τους, είχε το θράσος να παρουσιάσει τους μαθητές βάνδαλους και καταστροφείς των σχολείων τους, να συκοφαντήσει τους αγώνες τους, το οργανωμένο μαθητικό κίνημα και να επιτεθεί στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ που στηρίζουν το δίκαιο αγώνα τους.

Ενώ γνωρίζει ότι το οργανωμένο μαθητικό κίνημα δεν έχει καμία σχέση με ενέργειες που δυσφημούν την πάλη των μαθητών, βρίσκεται σε παραλήρημα, συναγωνιζόμενη άλλα στελέχη της κυβέρνησης σε αντιδραστικότητα μέτρων, αυταρχισμού, προβοκάτσιας και καταστολής, ανταποκρινόμενη στην εύνοια της πλουτοκρατίας και των συμμάχων της στην ΕΕ και στις ΗΠΑ. Θεωρεί ότι, επειδή έχει τη στήριξη της ΝΔ, του Καρατζαφέρη, της Μπακογιάννη, μπορεί με την τρομοκρατία και τη συκοφαντία να αντιμετωπίσει τη νεανική και λαϊκή πάλη, να φοβίσει και να διαβάλει το ΚΚΕ. Είναι γελασμένη.

Το μίσος της για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, που ορθώνουν το ανάστημά τους και διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόρφωση, για τους εκπαιδευτικούς που δεν παίζουν το ρόλο του καταδότη και του χωροφύλακα, είναι έκδηλο. Το ίδιο και η εμπάθειά της απέναντι στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Ο υπερβάλλων ζήλος και οι φιλοδοξίες της να φανεί χρήσιμη στο σύστημα, εκτός των άλλων γελοιοποιούν τα επιχειρήματά της. Θεωρεί αντιδημοκρατική εκτροπή την αλληλεγγύη εργατικών σωματείων και συλλόγων στους μαθητές και εφαρμογή της νομιμότητας την αποστολή εισαγγελέων και αστυνομίας, τους τραμπουκισμούς σε βάρος των μαθητών από πραιτοριανούς διευθυντές - καθηγητές του σκληρού κομματικού κρατικού μηχανισμού.

Η επιχείρηση τρομοκράτησης - συκοφάντησης των 15χρονων παιδιών δεν πρέπει να περάσει και αυτό είναι χρέος πρώτα απ' όλα του εργατικού λαϊκού κινήματος, των προοδευτικών καθηγητών, των γονιών. Το δικαίωμα των παιδιών στη σύγχρονη, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία και στη ζωή με σύγχρονα δικαιώματα δεν είναι υπόθεση μόνο των μαθητών, αλλά πρώτα απ' όλα του λαού, των εκπαιδευτικών. Να κλιμακώσουν συντονισμένα τον αγώνα τους, οργανώνοντας την πάλη τους και να εξασφαλίσουν τη μαζικότητα, τη συνέχεια, την κοινή δράση με το εργατικό κίνημα, περιφρουρώντας και τη δική τους δράση και τα σχολεία τους από τη δράση προβοκατόρικων ή ανεύθυνων στοιχείων, που συκοφαντούν και υπονομεύουν τον αγώνα τους και που είναι εύκολο να αξιοποιηθούν από την κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Το ΚΚΕ καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς να απορρίψουν συνολικά την πολιτική και τα κόμματα που υπηρετούν το βάρβαρο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα. Αυτούς που τους κλείνουν ερμητικά την πόρτα της μόρφωσης και τους καταδικάζουν μαζί με τις οικογένειές τους στη φτώχεια και την ανασφάλεια, που καταργούν στοιχειώδη δικαιώματα στην εργασία, την ίδια στιγμή που προβάλλουν και νομιμοποιούν τα ναρκωτικά, την τοξικοεξάρτηση».

Συζήτηση στην Αγ. Παρασκευή

Συζήτηση με θέμα «Εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας και οργάνωση της πάλης μας» διοργανώνουν τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, το ΜΑΣ και ο Δημοκρατικός Γυναικείος Σύλλογος Αγ. Παρασκευής. Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής (Νεαπόλεως 5).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ