Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΒΟΥΛΗ
Προκλητική συκοφαντική επίθεση της υπουργού Παιδείας στους μαθητές και το ΚΚΕ...

...κατά τη διάρκεια συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ για τον αυταρχισμό απέναντι στις μαθητικές κινητοποιήσεις

Με ένα παραλήρημα, που δείχνει το μίσος της για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που ορθώνουν το ανάστημά τους και διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόρφωση, η υπουργός Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, επιχείρησε χτες στη Βουλή να συκοφαντήσει τους μαθητικούς αγώνες και να επιτεθεί στο ΚΚΕ, στην ΚΝΕ και το ταξικό κίνημα που στηρίζουν αυτούς τους δίκαιους αγώνες.

Απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θ. Παφίλη για τον αυταρχικό παροξυσμό διευθυντών, εισαγγελέων και αστυνομικών υπερασπίστηκε τις διώξεις που υφίστανται οι μαθητές από τους μηχανισμούς καταστολής, είχε το θράσος να παρουσιάσει τους μαθητές ως βάνδαλους και καταστροφείς των σχολείων τους και επιτέθηκε κατά του ΠΑΜΕ παρουσιάζοντάς το ως υποκινητή των κινητοποιήσεων ποινικοποιώντας έτσι την αλληλεγγύη εργατικών σωματείων και συλλόγων!

Προκλητικά ανέφερε ότι «το σχολείο δεν λειτουργεί με τους όρους που θέτει το ΠΑΜΕ» και είπε ότι βουλευτής του ΚΚΕ στο Ιόνιο καλεί τους μαθητές και τους γονείς «σε κοινή συστράτευση ουσιαστικά για το κλείσιμο των σχολείων».

Συνεχίζοντας το παραλήρημα είπε πως έχει στοιχεία από όλη την Ελλάδα «ότι το ΠΑΜΕ μπαίνει σε όλα τα σχολεία στην Πάτρα, τη Σάμο, τη Θεσσαλονίκη σε διαδικασίες εκπαιδευτικές. Είναι μια σεβαστή παράταξη αλλά είναι εξωσχολική και δεν έχει κανένα λόγο να μπλέκεται στο σχολείο». Απευθυνόμενη στον Θ. Παφίλη προκλητικά ισχυρίστηκε ότι η Ερώτησή του δεν εκφράζει την αγωνία για τα παιδιά και τα σχολεία «αλλά για το σύνολο των εξωσχολικών παραγόντων που με διάφορα ονόματα και τύπους κάνουν παρεμβάσεις με βίαιο τρόπο στα σχολεία». Η εκπαιδευτική κοινότητα δεν έχει ανάγκη «κηδεμονίας του ΠΑΜΕ», συνέχισε, και εξέφρασε ένα «ευχαριστώ από την καρδιά μου και συγχαρητήρια» για όλους τους δασκάλους που «με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας κρατούν τα σχολεία ανοιχτά και αντιστέκονται στη βία μειοψηφιών».

Παρόλο που γνωρίζει ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν έχουν καμία σχέση με τις καταστροφές στα σχολεία κάλεσε προβοκατόρικα τον Θ. Παφίλη να απαντήσει εάν απορρίπτει και καταδικάζει «τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές», για να πάρει την απάντηση ότι «είναι προβοκατόρικα αυτά, ξέρετε τις αρχές μας».

Φυσικά, απαραίτητο «κερασάκι στην τούρτα» ήταν ο συνακόλουθος αντικομμουνισμός αφού κατά την Α. Διαμαντοπούλου ο πήχης του ΚΚΕ «είναι ο πήχης της διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας, της διάλυσης με όρους εξουσίας, τους οποίους φαντασιώνεται το ΚΚΕ και που δεν υπάρχουν σε καμία χώρα». Καταλήγοντας δε είπε ότι «χρειάζεται συμφιλίωση, δεν θα ζούμε με καθεστώς του εμφυλίου μέχρι το 2011. Χρειαζόμαστε συμφιλίωση για να αντιμετωπίσουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε ποτέ η χώρα για να μην εξελιχθεί η ιστορία σε συμφορά και σε αυτήν τη συμφορά θα πάρετε και εσείς τις ευθύνες σας, όπως τις παίρνουμε όλοι μας».

Πολιτικό θράσος

Xρειάζεται πολιτικό θράσος από την κυβέρνηση να προσπαθεί να φορτώσει στους μαθητές που αγωνίζονται τα προβλήματα που προκαλεί η πολιτική της, απάντησε στην υπουργό ο Θ. Παφίλης, και τόνισε:

«Εσείς κλείνετε τα σχολεία. Οι μαθητές τα κλείνουν; Εσείς δεν τους δίνετε βιβλία και καθηγητές. Σήμερα συντρίβετε και τσακίζετε κυριολεκτικά τη λαϊκή οικογένεια γιατί αυτοί που έχουν χρήματα δεν έχουν κανένα πρόβλημα, στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία και στο εξωτερικό».

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, συνέχισε ο βουλευτής: Το ΚΚΕ στηρίζει όλες τις μορφές αγώνων των μαθητών που γίνονται με διαδικασίες μαζικές και τα αιτήματά τους και θα συμβάλουμε στο μέτρο των δυνάμεών μας να δυναμώσει η αγωνιστική στάση ζωής.

Η κυβέρνηση, είπε, θέλει δειλούς, μοιραίους, άβουλους και υποταγμένους τους νέους στην πολιτική της, εύκολα θύματα στο σύστημα χωρίς να διεκδικούν, για να τονίσει:

«Εμείς τους νέους δεν τους θέλουμε έτσι, τους θέλουμε αγωνιστές και θέλουμε να διαπαιδαγωγηθούν σε ένα πνεύμα διεκδίκησης. Τους θέλουμε με το κεφάλι ψηλά να διεκδικούν τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά τους. Το 2011 δεν τους δίνετε βιβλία και λείπουν καθηγητές και αντί να κάνετε μια αυτοκριτική, βγαίνετε και τους κατηγορείτε από πάνω».

Προσπαθείτε, συνέχισε, να συκοφαντήσετε ό,τι κινείται και αντιστέκεται, θέλετε να καταργήσετε τα βιβλία, δε θέλετε να βγάλετε προσωπικότητες αφού το σύστημα θέλει υποταγμένο φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό και σύγχρονους σκλάβους.

Δεν απαντήσατε, είπε απευθυνόμενος στην Α. Διαμαντοπούλου, για την εντεινόμενη ποινικοποίηση που φτάνει στο σημείο να θεωρούνται εγκληματίες δεκαπεντάχρονα παιδιά. «Εχουμε εγκυκλίους εισαγγελέων, μπαινοβγαίνει στα σχολεία η αστυνομία και θέλετε να πείτε ότι αυτά τα κάνει το ΠΑΜΕ. Μα εσείς υποκινείτε τους αγώνες αφού εάν δεν υπήρχαν τα εκρηκτικά προβλήματα δεν θα έβγαιναν οι μαθητές στους δρόμους», τόνισε χαρακτηριστικά, και κατέληξε:

«Εμείς απέναντι σε αυτήν την πολιτική, που θέλει να διαχωρίσει και να στρέψει τον έναν απέναντι στον άλλο, λέμε ότι πρέπει να υπάρξει ένα ενιαίο μέτωπο μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών κατά του σύγχρονου μεσαίωνα που επιβάλλεται στην Παιδεία. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν με όρους μαζικού κινήματος να αντιπαλευτεί αυτή η πολιτική, να ανατραπεί συνολικά.

Είμαστε περήφανοι - και αυτό το λέω μετά λόγου γνώσεως - που προσπαθούμε να δώσουμε ένα μήνυμα στη νέα γενιά ότι πρέπει να ακολουθήσει αγωνιστικό δρόμο - αυτό έχει να κάνει και με το παρελθόν και με το μέλλον - και όχι να υποταχθεί στη σύγχρονη βαρβαρότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ