Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Η μεθόδευση με τους «πλεονάζοντες» εκπαιδευτικούς

Το υπουργείο Παιδείας προωθεί τις υποχρεωτικές μετακινήσεις από νομό σε νομό

Η υφυπουργός Παιδείας, Ε. Χριστοφιλοπούλου έχει δηλώσει πως η εφεδρεία των εκπαιδευτικών θα έρθει σε επόμενη φάση, ενώ το υπουργείο δε σταματά να μιλάει για ορθολογική διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού. Αυτή, λοιπόν, η ορθολογική διαχείριση δεν είναι τίποτα άλλο από ένα δρόμο που θα οδηγήσει σε υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, αφού πολλοί θα χαρακτηρίζονται «πλεονάζοντες». Μετά οι «πλεονάζοντες» θα περάσουν στην εφεδρεία.

Το «κόλπο» έχεις ως εξής: Το υπουργείο δε δίνει τις απαραίτητες μεταθέσεις και αποσπάσεις, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε οικογένειες. Οπως έχει καταγγείλει παλιότερα το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, το Μάη του 2011, «είναι απαράδεκτο να κόβουν τις μεταθέσεις ακόμα και σε εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει σε νησιά τρία χρόνια εργασίας, οπότε, σύμφωνα και με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις, δικαιούνται μετάθεση. Είναι ντροπή να πλεονάζουν ειδικότητες σε έναν τόπο και να υπάρχει αντίστοιχο έλλειμμα σε άλλο και ο συνάδελφος να μην μπορεί να μετατεθεί. Είναι βάρβαρο να αναγκάζονται νέα ζευγάρια να ζουν χωριστά και παιδιά να ζουν και να μεγαλώνουν χωρίς τους γονείς τους».

Πάνω σε αυτή την πραγματικότητα που δημιούργησε η ίδια η κυβέρνηση τώρα έρχεται να παρέμβει προσφέροντας «λύση» την υποχρεωτική μετακίνηση από νομό σε νομό σε οποιαδήποτε στιγμή! Μάλιστα, πριν από αυτή τη «λύση», έχουν χαρακτηρίσει «πλεονάζοντες» τους εκπαιδευτικούς που δεν πήραν μετάθεση ή απόσπαση, ενώ τη δικαιούνταν. Ετσι, καταφέρνουν δύο πράγματα ταυτόχρονα, να κατοχυρωθεί ο όρος «πλεονάζοντες» εκπαιδευτικοί, αλλά και να μπουν σε εφαρμογή οι διατάξεις για υποχρεωτική μετακίνηση. Οι «πλεονάζοντες» είναι ένα επιπλέον επιχείρημα για την εφεδρεία στους εκπαιδευτικούς, που έτσι κι αλλιώς προγραμματίζεται.

Χτες, για αυτό το θέμα έγινε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής. Η ΕΛΜΕ σημειώνει πως «οι "πλεονάζοντες" εκπαιδευτικοί είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης», τονίζοντας πως, για παράδειγμα, «αν ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τμήμα μειωθεί στους 20, τότε χρειάζονται στον Πειραιά άλλοι 260 (περίπου) εκπαιδευτικοί».

Στην κινητοποίηση ήταν και άλλες ΕΛΜΕ. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κατήγγειλε «την αντιδημοκρατική - αυταρχική στάση του περιφερειάρχη Εκπαίδευσης Γ. Κουμέντου», αφού «αρνήθηκε να συζητήσει με την αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών, κάλεσε τα ΜΑΤ και κλείδωσε το γραφείο του, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο τα συνδικαλιστικά όργανα, αλλά και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μετακινήσεις εκπαιδευτικών και κόψιμο αδειών για «μπάλωμα» των κενών (2022-02-25 00:00:00.0)
Αποφασίζουν για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους (2013-09-21 00:00:00.0)
Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει (2013-06-06 00:00:00.0)
Ανάλγητη απόφαση η μείωση των μεταθέσεων (2011-05-19 00:00:00.0)
«Οι εκπαιδευτικοί να βγάλουν τα συμπεράσματά τους» (2011-02-01 00:00:00.0)
Με ωρομίσθιους επιχειρεί να καλύψει τα κενά (2003-10-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ