ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Οχτώβρη 2011
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αντιδράσεις σε γήπεδα

Ανάρτηση πανό, υβριστικά συνθήματα, διαιτητές σε ρόλο... προστάτη των κανονισμών και αστυνομικές πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές στιγμάτισαν την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Σε 4 από 6 γήπεδα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας το Σαββατοκύριακο (ΟΑΚΑ, Περιστέρι, Ηράκλειο, Ν. Σμύρνη) υπήρξαν αντιδράσεις για τις σημερινές συνθήκες σε πολιτικό και και οικονομικό επίπεδο.

Στο ΟΑΚΑ οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ανάρτησαν πανό με το σύνθημα «Πολιτικοί λαμόγια. Βουλή βολεμένων. Θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων». Ο διαιτητής Χρήστος Μήτσιος διέκοψε το παιχνίδι στο 36ο λεπτό, απαιτώντας να κατέβει το πανό για να συνεχιστεί το ματς. Τελικώς, μετά από 9 λεπτά διαβουλεύσεων δόθηκε συνέχεια στο ματς, χωρίς όμως να κατέβει το πανό.

Πάντως αυτό που δημιουργεί αρκετά ερωτήματα ήταν τα περιστατικά που έλαβαν χώρα μετά το τέλος του παιχνιδιού, αφού οι φίλοι του Παναθηναϊκού έγιναν μάρτυρες καταστάσεων που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Αστυνομικοί και άνδρες των MΑΤ έστησαν μπλόκα στον περιβάλλοντα χώρο κι έκαναν ελέγχους (!) στα αυτοκίνητα στις εξόδους για να βρουν το πανό! Οι διαμαρτυρίες οπαδών του Παναθηναϊκού οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία. Τελικά βρέθηκε το πανό, δυο οπαδοί του Παναθηναϊκού οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και αργά το βράδυ έμειναν ελεύθεροι.

Στη Ν. Σμύρνη το απόγευμα της Κυριακής και στον αγώνα Πανιώνιος - Ολυμπιακός, πανό των οργανωμένων του Πανιωνίου στη θύρα 3 ανέφερε «Κάτω η χούντα του ΜΠΑΤΣΟΚ», ενώ δεν έλειψαν και τα υβριστικά συνθήματα κατά του πρωθυπουργού. Ο διαιτητής Ηλίας Σπάθας ζήτησε να σταματήσουν τα υβριστικά συνθήματα και έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα.

Στο Ηράκλειο οπαδοί του ΟΦΗ σήκωσαν πανό στη θύρα 4 που έγραφε «Δεν σε θέλει ο λαός, παρ' την τρόικα και μπρος», ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα (με στόχο τη Βουλή) και ο διαιτητής Στυλιάρας διέκοψε το ματς για δύο λεπτά, απαιτώντας να κατέβει το πανό.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να απομονωθούν οι συμμορίες της κουκούλας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Σε ανακοίνωση για τα συνθήματα στα γήπεδα και την απομόνωση ομάδων που με προκάλυμμα ακροδεξιά ή αναρχικά συνθήματα συμμετέχουν στην προβοκατόρικη τρομοκρατική επίθεση κατά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων και των φιλάθλων στα γήπεδα να έχουν πολιτικά συνθήματα και αιτήματα και είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε απαγόρευση. Είναι άλλο ζήτημα η συμφωνία ή η διαφωνία με αυτά.

Το ΚΚΕ καλεί τους φιλάθλους και ειδικά αυτούς που έχουν σχέση με τους οργανωμένους συνδέσμους οπαδών, να απομονώσουν τις ομάδες εκείνες που λειτουργούν ως συμμορίες, υπηρετώντας τους μεγαλοεπιχειρηματίες που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο και που χρησιμοποιούνται ως δύναμη κρούσης από παρακρατικούς - ασφαλίτικους μηχανισμούς κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος, του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Αυτές οι ομάδες εμφανίζονται από γήπεδο σε γήπεδο και από ομάδα σε ομάδα, είτε με ακροδεξιά εθνικιστικά συνθήματα, είτε αναρχικά, παριστάνοντας ότι είναι γενικά ενάντια στο σύστημα. Η αλήθεια είναι ότι εμφανίζονται ως ιδεολόγοι για να καλύπτουν την ύποπτη προβοκατόρικη και δολοφονική δράση τους. Τέτοιες ομάδες χρησιμοποιήθηκαν και στη δολοφονική επίθεση με μολότωφ και χημικά κατά του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα την Πέμπτη 20 Οκτώβρη, με αποτέλεσμα έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες, αλλά και σε επιθέσεις κατά γραφείων του ΚΚΕ και μελών της ΚΝΕ.

Κανείς να μην πιστέψει τα αισχρά ψέματα που χρησιμοποιούν οι επικεφαλής αυτών των ομάδων, για να φανατίσουν, να γκρουπάρουν και να τις χρησιμοποιήσουν κατά του ΚΚΕ. Δουλεύουν για την Ασφάλεια και για ύποπτες υπηρεσίες. Εμφανίζονται ως αντισυστημικοί, αλλά ο στόχος τους είναι να υπερασπιστούν το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξόντωσης του λαού. Η κουκούλα είναι σύμβολο της εξουσίας, χρήσιμο όργανο των γερμανοτσολιάδων, των βασανιστών της χούντας και άλλων και όχι της εξέγερσης του λαού και της νεολαίας.

Το ΚΚΕ σας καλεί σε συστράτευση για να βάλουμε τέλος στις θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Η θέση σας είναι δίπλα στο εργατικό ταξικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ. Ο πραγματικός αγώνας για την ανατροπή σημαίνει να μετατρέψουμε σε λαϊκή περιουσία όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις, να αποδεσμευτεί η χώρα από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και αυτό μπορεί να γίνει μόνο από τη λαϊκή εξουσία».

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Ρετιρέ για τρεις

Τρεις ομάδες μπήκαν σε ρόλο οδηγού της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE μετά την περάτωση της 7ης αγωνιστικής. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με κορυφαίο τον Λέτο εύκολα τον Εργοτέλη και έδειξε σημάδια ανάκαμψης όσον αφορά την αγωνιστική του ταυτότητα.

Επίσης, άνετη ήταν και η επικράτηση του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο με μπροστάρη τον Τζιμπούρ.

Ο τρίτος συγκάτοικος της κορυφής Ατρόμητος χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο πέρασε το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννενα. Αμφίβολο είναι και το μέλλον του Στεφάν Ντεμόλ στον πάγκο της ομάδας της Ηπείρου.

Στην Κρήτη πιο ψυχωμένος ΟΦΗ διά... ποδός Μάντζιου κέρδισε τη μετριότατη ΑΕΚ που ταλανίζεται πλέον εκτός από τα οικονομικά και από διοικητικά προβλήματα αφού το ΔΣ της ΠΑΕ υπέβαλε την παραίτησή του...

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης δεν ανέδειξε νικητή αφού αμφότεροι Αρης και ΠΑΟΚ μοιράστηκαν τέρματα και βαθμούς. Πλέον στους κιτρινόμαυρους τίθεται θέμα αλλαγής του Σάκη Τσιώλη από την τεχνική ηγεσία με αρκετούς μνηστήρες ήδη να έχουν ακουστεί.

Τέλος, στην Τρίπολη ο Αστέρας και η Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλοι σε ένα μέτριο ματς.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ατρόμητος-Γιάννενα 1-0 (Γιαννούλης 31'), Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 4-0 (Μπομσόνγκ 7, Λέτο 23', 57', Κατσουράνης 32'), Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-3 (Τζιμπούρ 33',68, Μιραλάς 43'), Αρης-ΠΑΟΚ 1-1 (Λαζαρίδης 3'-Παπάζογλου 48'), ΟΦΗ-ΑΕΚ 3-1 (Μάντζιος 12',81', Σουμπίνιο 49'-Μπέλεκ 60'), Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη 1-1 (Αργυρόπουλος αυτογκολ 1'-Ράμος 28').

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός 13, ΠΑΟΚ 11, ΑΕΚ 10, Γιάννενα 9, ΟΦΗ, Πανιώνιος 8, Παναιτωλικός 7, Εργοτέλης, Ξάνθη 5, Αρης 4, Αστέρας Τρίπολης 3, Κέρκυρα 2.

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ: Λέτο 7 γκολ, Μήτρογλου, Τζιμπούρ 4.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Ατρόμητος-Πανιώνιος, Παναιτωλικός-Ξάνθη, Ολυμπιακός-ΟΦΗ, Εργοτέλης-Αστέρας Τρίπολης, ΑΕΚ-Αρης, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ
Αλλη μια ανατροπή σκηνικού

To γνωστό σίριαλ της ανατροπής σκηνικού παίχτηκε για μια ακόμη φορά σε δευτεροβάθμια εκδίκαση υπόθεσης που έχει να κάνει με τους ύποπτους αγώνες στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Με απόφασή της η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αθωώνει ομόφωνα το μεγαλομέτοχο της Παναχαϊκής Αλ. Κούγια και τον γενικό αρχηγό του Ολυμπιακού Χερσονήσου Μ. Κουβαρά, ενώ αντίθετα τιμωρεί τον γενικό αρχηγό της πατρινής ομάδας Π. Σταθάκη για απόπειρα δωροδοκίας, με 5ετή απαγόρευση οποιαδήποτε δραστηριότητας που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο.

Οπως προκύπτει από την απόφαση, τα μέλη της Επιτροπής αναγνωρίζουν ότι ο γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής Πέτρος Σταθάκης, ενεργώντας εν αγνοία του προέδρου της ομάδας Αλέξη Κούγια, αποπειράθηκε να δωροδοκήσει τον γενικό αρχηγό του Ολυμπιακού Χερσονήσου Μ. Κουβαρά. Ο Μ. Κουβαράς, όμως, δεν πήρε τα λεφτά. Αρα δεν τιμωρείται, όπως φυσικά δεν τιμωρείται και ο Κούγιας, ο οποίος δεν γνώριζε... Οσο για την ομάδα αυτή τιμωρείται με -5 βαθμούς, αλλά μένει στη Football League και δεν υποβιβάζεται στην πιο κάτω κατηγορία.

Ξεκινάει μισή η Football League

Aπό αυτήν την Κυριακή (30/10) ξεκινά, σύμφωνα με απόφαση της Ενωσης Β΄και Γ' Εθνικής, το πρωτάθλημα της Football League, με 5 αγώνες αντί για 8. Παρά το γεγονός ότι δικαστικές υποθέσεις συνεχίζουν να εκκρεμούν, η Ενωση της Β΄και Γ' Εθνικής αποφάσισε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League κανονικά από την προσεχή Κυριακή (30/10). Επειδή, ωστόσο, τα πράγματα σε σχέση με τις ομάδες που θα συμμετάσχουν δεν έχουν ξεκαθαρίσει, δεν θα γίνουν τα παιχνίδια Πιερικός - ομάδα Β, ομάδα Α - Ψαχνά, Αγροτικός - Επανωμή και Εθν. Αστέρας - Επανωμή.

  • Οπως αποφάσισε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στη συνεδρίαση της Δευτέρας (24/10), η κλήρωση του νέου Κυπέλλου πιθανότατα θα γίνει την επόμενη Δευτέρα (31/10) και το Κύπελλο θα ξεκινήσει στις 9 Νοέμβρη.
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1

Χωρίς να πιάσουν το μέγιστο στην απόδοση τα δυο φαβορί του πρωταθλήματος της Α1 Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός άνοιξαν νικηφόρα τις εσωτερικές υποχρεώσεις τους για φέτος αφού στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής επιβλήθηκαν του Αρη στο ΟΑΚΑ με 84-72 και του ΠΑΟΚ στην Πυλαία με 65-52 αντίστοιχα. Σε άλλα αποτελέσματα είχαμε: Κολοσσός Ρόδου-Πανιώνιος 72-67, Ρέθυμνο-Ικαρος 76-63, Ηλυσιακός-Καβάλα 68-67. Ρεπό είχε το Μαρούσι.

ΕΠΟ
Ανανέωση με Σάντος

Την εξουσιοδότηση να κάνει τις τελικές επαφές με τον Φερνάντο Σάντος για την ανανέωση του συμβολαίου του ομοσπονδιακού τεχνικού έλαβε ο Σοφοκλής Πιλάβιος στο χθεσινό ΔΣ της ΕΠΟ. Η παραμονή του 58χρονου προπονητή ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησαν τα μέλη της Ομοσπονδίας, τα οποία συμφώνησαν ο Πορτογάλος να παραμείνει στον πάγκο της «γαλανόλευκης». Η πρόταση του κ. Πιλάβιου είναι ο Σάντος να παραμείνει μέχρι το καλοκαίρι του 2014, όταν θα γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία, και τα μέλη της ΕΠΟ κρίνοντας πετυχημένο το έργο του ομοσπονδιακού τεχνικού, έδωσαν τη συγκατάθεσή τους.

ΒΟΛΕΪ
«Σφαλιάρα» στους αιώνιους

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα του νεοφώτιστου Παμβοχαϊκού που έφθασε στο απόλυτο, 2 στα 2, αφού επικράτησε και του Παναθηναϊκού με 3-2 σετ, και η νίκη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης επί του Ολυμπιακού με το ίδιο σκορ, ήταν τα γεγονότα που ξεχώρισαν στη 2η αγωνιστική της Α1 ανδρών. Αλλα αποτελέσματα: ΠΑΟΚ - ΑΟ Κηφισιάς 3-2, Ηρακλής - Απόλλων Καλαμαριάς 3-0. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη με τα παιχνίδια Αρης - Λαμία, Φοίνικας Σύρου - ΕΑΠ.

  • Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της πρεμιέρας στην Α1 γυναικών, αφού επικράτησε του Μαρκόπουλου με 3-1. Αλλα αποτελέσματα: Ηρακλής - Μακεδόνες 2-3, Πανιώνιος - Πανελλήνιος 3-0, Αρτεμις Κορυδαλλού - Βριλήσσια 3-2, ΑΕΚ - Ανατόλια 3-0, Παναθηναϊκός - Ηρακλής Κηφισιάς 3-0.
MOTOGP
Θρήνος για Σιμοντσέλι

Θλίψη αλλά και για μια ακόμη φορά πολλά ερωτηματικά σχετικά με τα θέματα ασφάλειας των οδηγών δημιούργησε ο θάνατος του Ιταλού αναβάτη στα παγκόσμιο πρωτάθλημα μηχανών (Motogp) Mάρκο Σιμοντσέλι. Ο άτυχος 23χρονος οδηγός της «Gresini Honda» που θεωρούνταν από τα ανερχόμενα ταλέντα στο χώρο, έχασε τη ζωή του όταν χάνοντας τον έλεγχο της μηχανής του παρασύρθηκε από δύο άλλους αναβάτες κατά τη διάρκεια του 2ου γύρου στο γκραν - πριν της Μαλαισίας (ο οποίος φυσικά διακόπηκε). Ο θάνατός του βύθισε στο πένθος την Ιταλία καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που θεωρούσαν τον Σιμοντσέλι διάδοχο του σπουδαίου ονόματος στο χώρο του Motogp επίσης Ιταλού Βαλεντίνο Ρόσο. Πάντως, το νέο περιστατικό δημιούργησε άλλη μια φορά ερωτηματικά για μια σειρά ζητημάτων όπως οι κανονισμοί διεξαγωγής των αγώνων (ιδιαίτερα αυτός που αφορά τις μηχανές και τα ενισχυτικά τους) καθώς και η ασφάλεια στις πίστες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ