ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2011
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Βρώμικη επίθεση σε εργαζόμενους και ΚΚΕ

Καταγγελία των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ στο Δήμο

Την άνευ προηγουμένου βρώμικη επίθεση κατά των εργαζόμενων του δήμου και κατά του ΚΚΕ, που εξαπέλυσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Δευτέρας, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλος και Μ. Κωνσταντινίδης. Ο Γ. Μπουτάρης επέλεξε τη τακτική της λάσπης για να θολώσει τη βαθιά αντεργατική πολιτική του όπως η στήριξη της εργασιακής εφεδρείας, των απολύσεων και της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

«Ο Γ. Μπουτάρης παρομοίωσε τους εργαζόμενους με "πορτιέρηδες - μπράβους νυκτερινών κέντρων" και επέμενε στη κατάθεση μήνυσης κατά του προέδρου του σωματείου. Δόξασε την πολωνική Αλληλεγγύη και τον αγαπημένο των υπηρεσιών του Βατικανού και των Αμερικάνων, Λεχ Βαλέσα, θυμήθηκε τον Λεωνίδα Κύρκο που εξέφραζε τη χαρά του για την ήττα του λαού στον εμφύλιο πόλεμο και τη νίκη των αγγλοαμερικάνων και των ντόπιων συνεργατών τους, που έστειλαν στο απόσπασμα, τις φυλακές και τις εξορίες χιλιάδες αγωνιστές. Θυμήθηκε ακόμη και τη χαρά του Λ. Κύρκου ότι υπουργός Οικονομικών εκείνη την περίοδο δεν έγινε κάποιος από το ΚΚΕ. Βέβαια, δεν είπε κουβέντα για το ότι οι υπουργοί Οικονομικών και οι κυβερνήσεις της επιλογής της κοινωνικής τάξης του Γ. Μπουτάρη, έφεραν την πτώχευση στο λαό μας και 600 δισ. κλεμμένα ευρώ στις ελβετικές τράπεζες για τους ίδιους.

Ο Γ. Μπουτάρης πίστεψε και στήριξε με τη στάση του, το σύνθημα των πληρωμένων δολοφόνων - κουκουλοφόρων του Συντάγματος, που δολοφόνησαν τον οικοδόμο - στέλεχος του ΠΑΜΕ: "να τελειώνουμε με το ΚΚΕ".

Πληροφορούμε τον Γ. Μπουτάρη ότι το ανάστημα που επίπλαστα του προσδίδουν τα Μέσα Ενημέρωσης των συναδέλφων του μεγαλοεπιχειρηματιών (Αλαφούζος, Μπόμπολας, Τεγόπουλος κ.λπ.) είναι ψεύτικο.

Το ανάστημά του είναι ανύπαρκτο μπροστά στους εργαζόμενους και τους αγώνες τους, μπροστά στο ΚΚΕ. Αυτά θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όταν οι πάντες θα έχουν ξεχάσει τον Γ. Μπουτάρη.

Ο Γ. Μπουτάρης για μια ακόμα φορά δήλωσε, ουσιαστικά πίστη στα μνημόνια και την κυβέρνηση που τον στήριξε. Δήλωσε, ουσιαστικά, για μια ακόμα φορά "αστεράκι στο πέτο του Παπανδρέου" και θα έχει την ίδια τύχη με τον αρχηγό του. Η επίθεση κατά του ΚΚΕ, εκφράζει αυτόν τον κοινό τους φόβο.

Για μια ακόμα φορά δικαιώθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση ότι στο πρόσωπο Μπουτάρη συνέπεσαν και ταυτίστηκαν η υλοποίηση της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής και η εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ηταν, είναι και θα είναι βιομήχανος και στέλεχος του Συνδέσμου τους, στέλεχος του πολιτικού τους προσωπικού, άξιος εκφραστής της βαρβαρότητας και της σαπίλας τους.

Οι εργαζόμενοι και οι δημότες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Πολιτική διάλυσης του Εθνικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση εργαζομένων
Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση εργαζομένων
Την πολιτική διάλυσης του Εθνικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας και Ερευνών κατήγγειλε προχθές στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Χαραλάμπους, με αφορμή συζήτηση σχετικής Ερώτησης του Κόμματος. Αναφέρθηκε στις απολύσεις και την έλλειψη προσωπικού, τονίζοντας πως στόχος είναι το ...σπρώξιμο των ασθενών και των οικογενειών τους στα ιδιωτικά κέντρα.

Εκ μέρους του υπουργείου Υγείας, ο υφυπουργός Μ. Μπόλαρης υποσχέθηκε πως «τις επόμενες ημέρες θα πάνε στο Κέντρο τα χρήματα για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων». Οσον αφορά τις απολύσεις, είπε πως «οι υπάλληλοι είχαν σύμβαση ορισμένου χρόνου που έληξε». Συνολικά δήλωσε ότι «στο καθεστώς που υπάρχει σήμερα δεν μπορούν να γίνουν καινούριες προσλήψεις». Τέλος, ο υφυπουργός ως δικαιολογία για την υποβάθμιση των υπηρεσιών επικαλέστηκε την πρόθεση της κυβέρνησης για ...αποασυλοποίηση του ψυχιατρικού συστήματος, ενώ υποστήριξε ότι πολλά ψυχιατρικά τμήματα λειτουργούν στις ίδιες περιοχές με αντίστοιχα τμήματα των νοσοκομείων.

Για σαφέστατη προσπάθεια υποβάθμισης της μεγαλύτερης ψυχιατρικής δομής της χώρας μίλησε ο Χ. Χαραλάμπους. Περιγράφοντας την κατάσταση, αναφέρθηκε στη «μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης και ανανέωσης συμβάσεων», τόνισε πως «απολύονται 58 εργαζόμενοι», ενώ «θα απολυθεί επιπλέον προσωπικό αφού εντάχθηκαν στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας», την ίδια στιγμή που «έχουν δύο μήνες οι εργαζόμενοι να πληρωθούν». Επίσης σημείωσε ότι «κλείσανε ξενώνες στην Λιβαδειά και το Αιγάλεω», ενώ «τα δυο ειδικά σχολεία - για αυτισμό κα ψυχιατρικά προβλήματα - συμπτύχθηκαν δημιουργώντας πολλά προβλήματα γιατί έχουν διαφορετικά αντικείμενα».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι «το ερώτημα είναι αν μπορούν να λειτουργήσουν αυτές οι δομές χωρίς προσωπικό», τονίζοντας πως «η πολιτική σας οδηγεί στο κλείσιμο των δομών» επειδή «ουσιαστικά θέλετε να κλείσουν τα πάντα, να υπάρχει μόνο ένα πακέτο βασικών παροχών και όταν έχουν ανάγκη αναβαθμισμένης αντιμετώπισης να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη».

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΤΡΙΩΡΗ ΑΠΟΧΗ (12.00 - 15.00) των δικαστών από τα καθήκοντά τους που αποφάσισε η γενική συνέλευση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) δημιουργεί ένταση στις τάξεις της ποινικής και πολιτικής δικαιοσύνης. Η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά την παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου Ρ. Ασημακοπούλου, η οποία σε επιστολή της προς τους προϊσταμένους των δικαστηρίων αναφέρει ότι απαγορεύεται ρητά από το Σύνταγμα κάθε απεργιακής μορφής αποχή και πως η συμμετοχή δικαστών σε απεργιακές κινητοποιήσεις συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα. Το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στο δικαστικό χώρο ήρθε να επιφορτίσει και δεύτερη ενέργεια της προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία ζήτησε να της αποσταλεί από τους αρεοπαγίτες επιθεωρητές κατάλογος με τους δικαστές που συμμετέχουν στις διακοπές των δικαστικών συνεδριάσεων.

ΟΥΤΕ ΟΙ ΥΠΟΤΥΠΩΔΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΙ στην αγορά τροφίμων δεν μπορούν πια να πραγματοποιηθούν από τον ΕΦΕΤ εξαιτίας της μείωσης της χρηματοδότησης του Φορέα. Αυτό προκύπτει από τις καταγγελίες του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΦΕΤ που κάνουν λόγο για ασφυκτική υποχρηματοδότηση του Φορέα, αποτέλεσμα και αυτό της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής.

Αποτελέσματα εκστρατείας του ΚΕΘΕΑ για τρεις ασθένειες

Παρεμβάσεις για την πρόληψη της ηπατίτιδας Β και C είναι ελάχιστες ή δε γίνονται καθόλου γνωστές στο ευρύ κοινό. Δεν είναι ευρέως γνωστός ο τρόπος και οι κίνδυνοι μετάδοσης της ηπατίτιδας Β και C στον άνθρωπο, σε αντίθεση με τον τρόπο μετάδοσης του HIV/AIDS. Σε επίπεδο θεραπείας και προφύλαξης από τις τρεις ασθένειες καταγράφονται υψηλά ποσοστά ερωτηθέντων που γνωρίζουν την ύπαρξη εμβολίου και θεραπείας για την ηπατίτιδα Β, ενώ σημαντικός αριθμός ερωτηθέντων δε γνωρίζει καθόλου αν υπάρχει θεραπεία ή εμβόλιο για την ηπατίτιδα C και το HIV/AIDS.

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα αποτελέσματα της εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τις ηπατίτιδες Β, C και το HIV που υλοποίησε το ΚΕΘΕΑ το διάστημα Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2011 με στόχο την πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης αναφορικά με την πρόληψη των τριών ασθενειών. Τα συμπεράσματα προέκυψαν από τις παρεμβάσεις που έγιναν, και κυρίως από τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων, σε νέους ηλικίας 15-24 ετών αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
Ενισχυμένες στο τιμόνι της διοίκησης οι ταξικές δυνάμεις

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες το 25ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από όλους τους συλλόγους της Ελλάδας, από το οποίο η παράταξη της ΕΣΑΚ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) που έχει το τιμόνι της διοίκησης βγήκε πιο ενισχυμένη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης, η ΕΣΑΚ έλαβε 44 ψήφους και κατέλαβε τις 9 από τις 11 έδρες στο ΔΣ (είχε 8 έδρες στο προηγούμενο ΔΣ). Η «Αγωνιστική Ταξική Ενότητα» έλαβε 7 ψήφους και 2 έδρες. Στο σχήμα αυτό συμμετείχαν οι παρατάξεις: «Ριζοσπαστική Παρέμβαση» και «Αριστερή Κίνηση» (στο προηγούμενο συνέδριο είχαν κατέβει με κοινό ψηφοδέλτιο και είχαν πάρει 1 έδρα) και η «Ενωση Εργαζομένων» που στο προηγούμενο συνέδριο είχε κατέβει με την «Αυτόνομη Παρέμβαση». Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 3 ψήφους και δεν πήρε καμία έδρα (είχε πάρει 8 ψήφους και 1 έδρα). Τέλος, η «Αυτόνομη Παρέμβαση» έλαβε 2 ψήφους και καμία έδρα (είχε 1 έδρα μαζί με την «Ενωση Εργαζομένων»).

Στο συνέδριο μεταφέρθηκε εμπειρία από την κατάσταση στους χώρους δουλειάς, αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός και επιβεβαιώθηκε ότι στην ίδια ταξική κατεύθυνση η ΠΟΛ πρέπει να συνεχίσει και να εντείνει την πάλη της για την οργάνωση των εργαζομένων και των αγώνων τους. Σημειώνεται ότι τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου (Σάββατο 22/10) ομόφωνα το συνέδριο πήρε απόφαση να παραβρεθούν οι σύνεδροι στην κηδεία του αγωνιστή οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους και τη δέσμευσή τους για συνέχιση της πάλης τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ