Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
Ενισχυμένες στο τιμόνι της διοίκησης οι ταξικές δυνάμεις

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες το 25ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από όλους τους συλλόγους της Ελλάδας, από το οποίο η παράταξη της ΕΣΑΚ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) που έχει το τιμόνι της διοίκησης βγήκε πιο ενισχυμένη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης, η ΕΣΑΚ έλαβε 44 ψήφους και κατέλαβε τις 9 από τις 11 έδρες στο ΔΣ (είχε 8 έδρες στο προηγούμενο ΔΣ). Η «Αγωνιστική Ταξική Ενότητα» έλαβε 7 ψήφους και 2 έδρες. Στο σχήμα αυτό συμμετείχαν οι παρατάξεις: «Ριζοσπαστική Παρέμβαση» και «Αριστερή Κίνηση» (στο προηγούμενο συνέδριο είχαν κατέβει με κοινό ψηφοδέλτιο και είχαν πάρει 1 έδρα) και η «Ενωση Εργαζομένων» που στο προηγούμενο συνέδριο είχε κατέβει με την «Αυτόνομη Παρέμβαση». Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 3 ψήφους και δεν πήρε καμία έδρα (είχε πάρει 8 ψήφους και 1 έδρα). Τέλος, η «Αυτόνομη Παρέμβαση» έλαβε 2 ψήφους και καμία έδρα (είχε 1 έδρα μαζί με την «Ενωση Εργαζομένων»).

Στο συνέδριο μεταφέρθηκε εμπειρία από την κατάσταση στους χώρους δουλειάς, αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός και επιβεβαιώθηκε ότι στην ίδια ταξική κατεύθυνση η ΠΟΛ πρέπει να συνεχίσει και να εντείνει την πάλη της για την οργάνωση των εργαζομένων και των αγώνων τους. Σημειώνεται ότι τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου (Σάββατο 22/10) ομόφωνα το συνέδριο πήρε απόφαση να παραβρεθούν οι σύνεδροι στην κηδεία του αγωνιστή οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους και τη δέσμευσή τους για συνέχιση της πάλης τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ