Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Πολιτική διάλυσης του Εθνικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση εργαζομένων
Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση εργαζομένων
Την πολιτική διάλυσης του Εθνικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας και Ερευνών κατήγγειλε προχθές στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Χαραλάμπους, με αφορμή συζήτηση σχετικής Ερώτησης του Κόμματος. Αναφέρθηκε στις απολύσεις και την έλλειψη προσωπικού, τονίζοντας πως στόχος είναι το ...σπρώξιμο των ασθενών και των οικογενειών τους στα ιδιωτικά κέντρα.

Εκ μέρους του υπουργείου Υγείας, ο υφυπουργός Μ. Μπόλαρης υποσχέθηκε πως «τις επόμενες ημέρες θα πάνε στο Κέντρο τα χρήματα για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων». Οσον αφορά τις απολύσεις, είπε πως «οι υπάλληλοι είχαν σύμβαση ορισμένου χρόνου που έληξε». Συνολικά δήλωσε ότι «στο καθεστώς που υπάρχει σήμερα δεν μπορούν να γίνουν καινούριες προσλήψεις». Τέλος, ο υφυπουργός ως δικαιολογία για την υποβάθμιση των υπηρεσιών επικαλέστηκε την πρόθεση της κυβέρνησης για ...αποασυλοποίηση του ψυχιατρικού συστήματος, ενώ υποστήριξε ότι πολλά ψυχιατρικά τμήματα λειτουργούν στις ίδιες περιοχές με αντίστοιχα τμήματα των νοσοκομείων.

Για σαφέστατη προσπάθεια υποβάθμισης της μεγαλύτερης ψυχιατρικής δομής της χώρας μίλησε ο Χ. Χαραλάμπους. Περιγράφοντας την κατάσταση, αναφέρθηκε στη «μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης και ανανέωσης συμβάσεων», τόνισε πως «απολύονται 58 εργαζόμενοι», ενώ «θα απολυθεί επιπλέον προσωπικό αφού εντάχθηκαν στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας», την ίδια στιγμή που «έχουν δύο μήνες οι εργαζόμενοι να πληρωθούν». Επίσης σημείωσε ότι «κλείσανε ξενώνες στην Λιβαδειά και το Αιγάλεω», ενώ «τα δυο ειδικά σχολεία - για αυτισμό κα ψυχιατρικά προβλήματα - συμπτύχθηκαν δημιουργώντας πολλά προβλήματα γιατί έχουν διαφορετικά αντικείμενα».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι «το ερώτημα είναι αν μπορούν να λειτουργήσουν αυτές οι δομές χωρίς προσωπικό», τονίζοντας πως «η πολιτική σας οδηγεί στο κλείσιμο των δομών» επειδή «ουσιαστικά θέλετε να κλείσουν τα πάντα, να υπάρχει μόνο ένα πακέτο βασικών παροχών και όταν έχουν ανάγκη αναβαθμισμένης αντιμετώπισης να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ