ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2011
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ
Σε διαφορετικές πτήσεις οι «Δικέφαλοι»

Βρισκόμενοι σε τελείως αντίθετη κατάσταση ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ρίχνονται σήμερα στη μάχη της 4ης αγωνιστικής των ομίλων τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, με το «Δικέφαλο» της Θεσσαλονίκης να θέλει να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση και τον αντίστοιχο της Αθήνας να παίζει το τελευταίο του χαρτί.

Σάμροκ Ρόβερς - ΠΑΟΚ (20.00 ΑΝΤ1)

Χωρίς να έχει το περιθώριο στραβοπατήματος αφού σε αυτή την περίπτωση θα χαλάσει ότι έχτιζε μέχρι τώρα, ο ΠΑΟΚ στο Δουβλίνο θέλει να κάνει ένα ακόμη βήμα για τον στόχο που είναι η μια εκ των δυο θέσεων που οδηγεί στον επόμενο γύρο. Αν και η Ρόβερς θεωρητικά είναι η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου (και εκ των πιο αδύναμων της διοργάνωσης) οι δυσκολίες των ασπρόμαυρων να κάμψουν την αντίστασή της στο προηγούμενο παιχνίδι, η κακή ψυχολογία των παικτών από την ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και οι μέτριες εμφανίσει της ομάδας, είναι τα σημεία που προβληματίζουν τον τεχνικό του ΠΑΟΚ Λάζλο Μπόλονι. Συν τοις άλλοις, ο Ρουμάνος προπονητής θα στερηθεί και των υπηρεσιών του Πάμπλο Γκαρσία στην άμυνα. Πάντως, ακόμα και έτσι, στους Θεσσαλονικείς υπάρχει η αισιοδοξία ότι η δεύτερη νίκη επί της ιρλανδικής ομάδας θα επιτευχθεί, κάτι που θα τους φέρει πιο κοντά στην πρόκριση, ιδιαίτερα μάλιστα εάν το βολέψει και το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα όπου θα κοντραριστούν η Ρούμπιν Καζάν με την Τότεναμ.

ΑΕΚ - Λοκομοτίβ Μόσχας (22.00 ΑΝΤ1)

Με σαφώς καλύτερη ψυχολογία απ' ό,τι πήγε στο προηγούμενο παιχνίδι στη Μόσχα, αφού έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα (κυρίως οι εμφανίσεις της ομάδας) αλλαγές στην ενδεκάδα, με τον Νίκο Κωστένογλου να παραδέχεται ότι το επερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟ ενδιαφέρει περισσότερο, η ΑΕΚ παίζει σήμερα το τελευταίο της χαρτί στον όμιλο της διοργάνωσης. Η Ενωση θέλει μόνο τη νίκη ώστε να διατηρήσει τις όποιες (λιγοστές) ελπίδες έχει για πρόκριση που πλέον βέβαια δεν εξαρτάται μόνο από αυτή, αφού θα πρέπει να γίνει και συνδυασμός αποτελεσμάτων. Ο προπονητής της Ενωσης προανήγγειλε αλλαγές στην ενδεκάδα, τόσο για να ξεκουράσει βασικούς παίκτες όσο και για λόγους ανάγκης όπως η περίπτωση του Καλά που αισθάνθηκε ενοχλήσεις. Σύμφωνα με τον Νίκο Κωστένογλου, όποιοι και να παίξουν η νίκη είναι το ζητούμενο. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Αντερλεχτ θα υποδεχθεί την Στουρμ Γκρατς.

Από το Δουβλίνο περνάει ο δρόμος της πρόκρισης στον επόμενο γύρο για τον ΠΑΟΚ που αντιμετωπίζει σήμερα την Σάμροκ Ρόβερς (φωτό από τον πρώτο αγώνα των δυο ομάδων)

MotionTeam

Από το Δουβλίνο περνάει ο δρόμος της πρόκρισης στον επόμενο γύρο για τον ΠΑΟΚ που αντιμετωπίζει σήμερα την Σάμροκ Ρόβερς (φωτό από τον πρώτο αγώνα των δυο ομάδων)
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
«Πόρτα» από τους Γερμανούς

Επιφυλακτικοί είναι οι Γερμανοί στο επερχόμενο φιλικό της Εθνικής με τη Ρουμανία, που δε θα διεξαχθεί, τελικά, στην πόλη Ρότλιγκεν στις 15 Νοεμβρίου. Οπως ενημέρωσε η γερμανική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την ΕΠΟ, για λόγους ασφαλείας δε δέχονται να φιλοξενηθεί η αναμέτρηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στη γερμανική πόλη, παρά το γεγονός ότι αυτό είχε ήδη συμφωνηθεί. Πλέον, η ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναζητά λύση για τη διεξαγωγή του φιλικού. Οι προσπάθειες γίνονται για να πραγματοποιηθεί η αναμέτρηση σε άλλη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, προκειμένου να μην υπάρξει μεγάλη αναστάτωση στον προγραμματισμό. Πιο πιθανή προβάλλει η επιλογή της Αυστρίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την τελική φάση του Euro 2012, η Εθνική έχει προγραμματίσει δύο φιλικά μέσα στο Νοέμβρη. Εκτός από αυτό με τη Ρουμανία, θα υποδεχθεί τη Ρωσία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου.

  • Η ανανέωση του συμβολαίου του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής ομάδας περνάει από τη... Σλοβακία. Στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Μπρατισλάβα, όπου θα κανονιστεί ο καταρτισμός του προγράμματος του έβδομου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, αναμένεται να γίνει η συζήτηση ανάμεσα στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, και τον τεχνικό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για το συγκεκριμένο ζήτημα. Παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του Πορτογάλου περί ενδεχόμενης απόσυρσής του από την προπονητική, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα επέλθει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές αφού οι δύο άνδρες είχαν κάνει ανάλογη κουβέντα και στο παρελθόν σε πολύ καλό κλίμα.
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ηττα στις λεπτομέρειες

Mια καθίζηση στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου που έδωσε το δικαίωμα στην Κάχα να ολοκληρώσει την αντεπίθεσή της καλύπτοντας ουσιαστικά μια διαφορά 12 πόντων και να περάσει μπροστά στο σκορ, τα λάθη στα τελευταία λεπτά, όταν ο αγώνα ξανάγινε ντέρμπι, ήταν τα στοιχεία που έφεραν την ήττα χθες για τον Ολυμπιακό από την Κάχα Λαμποράλ στην Ισπανία με 81-79 για την 3η αγωνιστική του ομίλου στην Ευρωλίγκα. Πάντως οι «ερυθρόλευκοι» αν κα λαβωμένοι από προβλήματα (απουσίες βασικών παικτών, ανέτοιμος ο Παπαδόπουλος αν και έπαιξε τελικά) έπαιξαν πολύ καλά και μάλιστα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχαν τα ηνία. Χάρις στην πολύ καλή άμυνα που εγκλώβισε βασικά ατού των αντιπάλων (Τελέτοβιτς, Πριντζιάνι) και την πολύ καλή απόδοση του Παπαδόπουλου κάτω από το καλάθι και του Σπανούλη στην οργάνωση του παιχνιδιού κατάφεραν να προηγηθούν δυο φορές με σημαντική διαφορά (13-24 στο πρώτο δεκάλεπτο, 37-49 στο 3'). Ωστόσο, η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων (φάνηκε όταν ο Σπανούλης βγήκε να πάρει ανάσες), η απειρία ορισμένων παικτών και τα λάθη στις λεπτομέρειες έφεραν την ήττα.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Κατέθεσε ο Δαλούκας

Στο γραφείο του 9ου τακτικού ανακριτή, Γιώργου Κασίμη, βρέθηκε ο πρώην διαιτητής Γιώργος Δαλούκας για να καταθέσει για την υπόθεση του εκβιασμού του από τον Αχιλλέα Μπέο. Ο προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου φέρεται να έχει τηλεφωνήσει στον Δαλούκα πριν τον περσινό αγώνα Αρη - Παναθηναϊκού, εκβιάζοντάς τον. Ο Δαλούκας ήταν ο διαιτητής της συγκεκριμένης αναμέτρησης που έμελλε να είναι και η τελευταία στην καριέρα του μετά το λανθασμένο πέναλτι που υπέδειξε υπέρ των πράσινων και με το οποίο κέρδισαν με 0-1. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Δαλούκας επιβεβαίωσε στον κ. Κασίμη τον εκβιασμό του Αχιλλέα Μπέου πριν το παιχνίδι. Να σημειωθεί ότι έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη στον Μπέο για εκβιασμό σε βαθμό κακουργήματος.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ SUPER LEAGUE
Με κόσμο στο ντέρμπι

Αθώο - όπως άλλωστε αναμενόταν - έκρινε τον Ολυμπιακό η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, αναφορικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα εξωτερικά του Παγκρητίου πριν την έναρξη του ματς με τον Εργοτέλη για την 4η αγωνιστική. Κάτι που σημαίνει και επίσημα πως το ντέρμπι των «αιωνίων» στο «Καραϊσκάκη» θα διεξαχθεί με κόσμο. Υπενθυμίζεται ότι επίσημα η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν είχε πάρει εισιτήρια για τον συγκεκριμένο αγώνα. Την ίδια ώρα η Επιτροπή επέβαλε βαρύ πρόστιμο ύψους 85.000 ευρώ στην ΠΑΕ Αρης, με αφορμή τη συμπεριφορά των οπαδών της στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ετσι οι «κίτρινοι» απέφυγαν την τιμωρία της έδρας τους και θα αγωνιστούν στο μεθεπόμενο εντός έδρας παιχνίδι που είναι κόντρα στον Παναθηναϊκό κανονικά με την παρουσία του κόσμου τους. Με 18 χιλ. ευρώ τιμωρήθηκε και ο ΠΑΟΚ.

ΠΟΛΟ
Τον ... έπνιξε ο πρώην

Από έναν πρώην δικό του τη βρήκε ο Ολυμπιακός που χτες υπέστη την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 (και μια από τις λιγοστές τα τελευταία χρόνια) χάνοντας εκτός έδρας από τη Χίο με 7-6. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο πρώην αρχηγός των ερυθρολεύκων Θοδωρής Χατζηθεοδωρου, ο οποίος πέτυχε πέντε γκολ, ήταν η ψυχή της Χίου σε στιγμές που η νησιωτική ομάδα τα είχε χαμένα, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που ήταν κυρίαρχος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Μάλιστα, θα πρέπει να σημειωθεί οτι ο Χατζηθεοδώρου πραγματοποίησε αυτή την εμφάνιση χωρίς να είναι απόλυτα έτοιμος από τον τραυματισμό του για αυτό και η συμμετοχή του κρίθηκε πριν τον αγώνα. Τα οκτάλεπτα: 2-1, 0-4, 2-1, 3-0. Χίος : Χατζηθεοδώρου 5, Ντόσκας 1, Βλοντάκης 1. Ολυμπιακός : Μπλάνης 3, Μάζης 1, Κόλιανιν 1, Μουρίκης 1. Στα άλλα αποτελέσματα ξεχωρίζει η εκτός έδρας νίκη του Αργοστολίου στο Π. Φάληρο με 8-7 ενώ με το ίδιο σκορ ο Πανιώνιος πέρασε αλώβητος από την Πάτρα επικρατώντας του ΝΟΠ. Δε δυσκολεύτηκαν και ιδιαίτερα κόντρα στον ΠΑΟΚ τα Χανιά. Οι Κρητικοί επικράτησαν με 9-5 του «Δικεφάλου».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ