ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2011
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
Θορυβημένη η κυβέρνηση από τη λαϊκή αντίδραση

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αμφισβητεί απόφαση δικαστηρίου στην Καλαμάτα που δέχτηκε προσφυγή οικογένειας για προσωρινή μη διακοπή ρεύματος

Θορυβημένη η κυβέρνηση από τη λαϊκή αντίσταση στο χαράτσι για τα ακίνητα, προσπαθεί με κάθε τρόπο να πάρει πρόσθετα μέτρα με στόχο να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει το λαό, ώστε να τον αναγκάσει να πληρώσει.

Συγκεκριμένα, με χτεσινή ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών εκφράζει τις προθέσεις του να κλιμακώσει την κυβερνητική επίθεση, αφού προχωρά σε ωμή παρέμβαση ακόμα και στην αστική Δικαιοσύνη, με αφορμή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας που δέχτηκε προσφυγή κατά της διακοπής ηλεκτροδότησης σπιτιού.

Μάλιστα, έχει ιδιαίτερη σημασία να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση του δικαστηρίου δεν αμφισβήτησε το χαράτσι ως μέτρο, αλλά αποφάσισε να μη γίνει διακοπή του ρεύματος επειδή υπήρχε λάθος στο χαράτσι που πήγε με το λογαριασμό της ΔΕΗ στη συγκεκριμένη οικογένεια. Ακόμα, η κυβέρνηση επιχειρεί να εκφοβίσει δήμους που έχουν πάρει αποφάσεις να στηρίξουν τη μη πληρωμή των χαρατσιών.

Η παρέμβαση της κυβέρνησης αποδεικνύει την υποκρισία των αστών, οι οποίοι σέβονται τις δικαστικές αποφάσεις μόνο όταν εξυπηρετούν την πολιτική τους, ενώ είναι κάθε στιγμή έτοιμοι να παρέμβουν όταν οι αποφάσεις αυτές δεν ικανοποιούν τα αντιλαϊκά τους σχέδια και βάζουν έστω και ένα μικρό εμπόδιο στην εφαρμογή της πολιτικής τους. Φοβούμενος προφανώς ότι θα δημιουργηθεί δικαστικό προηγούμενο, γενικότερης αμφισβήτησης του μέτρου, υποστηρίζει ότι «η προσωρινή διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας έχει εκδοθεί καθ' υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων» και απαίτησε από το «Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες».

Τα παραπάνω δείχνουν ότι έχουν θορυβηθεί από τη λαϊκή αντίδραση. Γι' αυτό οι εργατικές λαϊκές οικογένειες πρέπει ακόμα πιο αποφασιστικά να αντιδράσουν οργανωμένα ενάντια στο χαράτσι, ενάντια στους εκβιασμούς και τις απειλές. Χρειάζεται πιο οργανωμένα να απαιτήσουν την πλήρη κατάργηση όλων των χαρατσιών. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με 45%. Σε κάθε κλάδο και λαϊκή συνοικία να προχωρήσει πιο αποφασιστικά η εργατική λαϊκή οργάνωση, πρωτοβουλία και αλληλεγγύη.

Ακόμα, ο υπουργός στρέφεται ευθέως και κατά των δήμων που αντιδρούν στην επιβολή του τέλους, με την ενεργοποίηση της διαδικασίας «καταλογισμού πειθαρχικών ευθυνών» για τους δημάρχους. Τους απειλεί δηλαδή ότι αν δεν «συνετιστούν» με τις αντιλαϊκές αποφάσεις της κυβέρνησης, θα τεθεί θέμα απομάκρυνσης από τη θέση τους. Σε ό,τι αφορά τώρα το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με τα λαθεμένα στοιχεία των λογαριασμών της ΔΕΗ, το υπουργείο, ανερυθρίαστα, απαιτεί από τους εργαζόμενους να πληρώσουν πρώτα το χαράτσι και μετά να κινήσουν τις διαδικασίες διόρθωσης των λαθών...

Να σημειώσουμε ότι πριν την έκδοση της σχετικής ανακοίνωσης, είχε προηγηθεί σύσκεψη υπό τον υπουργό Οικονομικών με τη συμμετοχή στελεχών του υπουργείου αλλά και άλλων ...προθύμων, όπως η ηγεσία της ΚΕΔΕ, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής και αρμόδιοι παράγοντες της ΔΕΗ.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Οργάνωση ομάδων περιφρούρησης ανά γειτονιά

Με τοπικές συγκεντρώσεις, καθορίζονται συγκεκριμένα οργανωτικά μέτρα ενάντια στα χαράτσια, για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι

Πρακτικά μέτρα για την προστασία της λαϊκής οικογένειας παίρνουν οι Λαϊκές Επιτροπές κάνοντας πράξη την οργανωμένη λαϊκή αλληλεγγύη
Πρακτικά μέτρα για την προστασία της λαϊκής οικογένειας παίρνουν οι Λαϊκές Επιτροπές κάνοντας πράξη την οργανωμένη λαϊκή αλληλεγγύη
Η οργάνωση ομάδων περιφρούρησης στις εργατογειτονιές και συνοικίες του Περάματος άρχισε να παίρνει πλέον «σάρκα και οστά». Η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος απευθύνοντας το κάλεσμα του αγωνιστικού ξεσηκωμού, διοργανώνει τοπικές συγκεντρώσεις, όπως αυτή που έγινε προχτές το απόγευμα στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, από όπου εργαζόμενοι, άνθρωποι του μόχθου και νεολαίοι αναλαμβάνουν δράση ως ομάδα περιφρούρησης, για να μην κοπεί το ρεύμα σε καμιά λαϊκή οικογένεια της περιοχής, να μην κοπεί το νερό, να μη βγει κανένα σπίτι σε πλειστηριασμό, για να αντιμετωπίζονται με συλλογικό και αγωνιστικό τρόπο τα χαράτσια και συνολικά τα προβλήματα που φορτώνει στις πλάτες των εργατικών λαϊκών οικογενειών η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, το μαύρο κυβερνητικό μέτωπο, για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Η προχτεσινή τοπική συγκέντρωση είχε προετοιμαστεί από τη Λαϊκή Επιτροπή Περάματος - την οποία έχουν συγκροτήσει τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περάματος, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά και γύρω Δήμων, ο Σύλλογος «Εστία της Γυναίκας» (μέλος της ΟΓΕ) - από τις προηγούμενες μέρες με εξορμήσεις στην περιοχή και με συσκέψεις σε σπίτια της συνοικίας. Αυτή η προετοιμασία είχε ως αποτέλεσμα προχτές το απόγευμα, μόλις ακούστηκε στη γειτονιά η ντουντούκα που είχε «στήσει» η Λαϊκή Επιτροπή, οι κάτοικοι, όλοι εργάτες και εργάτριες, άνεργοι και άνθρωποι του μόχθου να συγκεντρωθούν στη μικρή πλατεία και να ξεκινήσει η συζήτηση για τα συγκεκριμένα οργανωτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

«Ενας για όλους και όλοι για έναν»!

«Δεν θα είμαστε πια μόνο γείτονες, θα γίνουμε και συναγωνιστές», αναφέρθηκε από έναν άνεργο οικοδόμο, «αν δείξουμε αλληλεγγύη ο ένας στον άλλον, αν περιφρουρούμε ο ένας το σπίτι του άλλου και είμαστε σε συντονισμό με τη Λαϊκή Επιτροπή, η δύναμή μας θα πολλαπλασιαστεί» αναφέρθηκε από μία ιδιωτική υπάλληλο, ενώ ένας άνεργος από τη Ζώνη συμπλήρωσε «δεν θα επιτρέψουμε να πατήσει εδώ και σε καμία γειτονιά το πόδι του συνεργείο της ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα, ούτε δικαστικοί κλητήρες για να βγάλουν σπίτια "στο σφυρί". Με μία φωνή, με ένα χτύπημα του κουδουνιού, θα λειτουργούμε ένας για όλους και όλοι για έναν!».

Την Τρίτη 22 Νοέμβρη στις 8 π.μ. η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος θα κάνει παρέμβαση στον ΟΑΕΔ Κερατσινίου. Επίσης την Τρίτη στις 6.30 μ.μ. η Επιτροπή Αγώνα Ευγένειας - Χαραυγής (συνοικίες του Κερατσινίου) διοργανώνει σύσκεψη για την οργάνωση της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών, στους «Νέους Ευγένειας» (Τραπεζούντας 36).

ΘΗΒΑ
Εμπόδισαν την είσπραξη του χαρατσιού

Σε όλη τη χώρα συνεχίζονται οι συσκέψεις για να οργανωθεί η πάλη ενάντια στα χαράτσια

Από πρόσφατη παρέμβαση στην Αττική
Από πρόσφατη παρέμβαση στην Αττική
Με δυναμική παρέμβαση προχτές το πρωί στη ΔΕΗ Θηβών, η Λαϊκή Επιτροπή Εργατικών Κατοικιών εμπόδισε την είσπραξη του χαρατσιού, το γνωστό τέλος ακινήτων. Από νωρίς το πρωί τα μέλη, οι φίλοι και οι κάτοικοι που συγκροτούν τη Λαϊκή Επιτροπή, με σύνθημα «Δεν έχουμε, δεν θέλουμε, δεν πληρώνουμε - την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της τοπικής ΔΕΗ και όταν άνοιξαν προχώρησαν σε κατάληψη των ταμείων, εμποδίζοντας την είσπραξη του χαρατσιού, ενέργεια που βρήκε θετική ανταπόκριση από τους πολίτες. Πολλοί από αυτούς κατά τη διάρκεια της συζήτησης δήλωσαν ότι δε θα πληρώσουν το χαράτσι.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι συσκέψεις για την οργάνωση της πάλης ενάντια στα χαράτσια. Τέτοια πρωτοβουλία ανέλαβαν την περασμένη Τετάρτη και μαζικοί φορείς του 5ου-6ου Διαμερίσματος της Αθήνας. Εκεί μεταφέρθηκε η σκληρή πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η εργατική λαϊκή οικογένεια.

«Μου έχουν πάρει το ρολόι μετά από δυο απλήρωτους λογαριασμούς χωρίς καμιά προειδοποίηση, δεν δέχονται διακανονισμό και είμαι τόσες μέρες χωρίς ρεύμα», «Δεν έχω να πληρώσω. Εχω σκλήρυνση κατά πλάκας, ο άντρας μου είναι άνεργος και μου είπαν να το πληρώσω και να καταθέσω τα δικαιολογητικά για απαλλαγή στην εφορία μετά», δήλωναν συμμετέχοντες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος και το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης, η Ομάδα Γυναικών Πατησίων - Ριζούπολης (μέλος της ΟΓΕ), η Επιτροπή Ανέργων 5ου-6ου Διαμερίσματος, το παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων, το παράρτημα Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών, το παράρτημα Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Συνταξιούχων Αθήνας, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Αθήνας και η επιτροπή ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών 5ου-6ου Διαμερίσματος.

Παράλληλα, παραβρέθηκε και μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο της Αθήνας.

Στην εισηγητική ομιλία της η Καίτη Πανοπούλου, πρόεδρος στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας, ανάμεσα στα άλλα σημείωσε ότι τα μέτρα που θα ακολουθήσουν θα είναι πολύ σκληρά για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Ο μόνος δρόμος για μας, υπογράμμισε, είναι η αντίσταση και η οργάνωση της πάλης. Και πρόσθεσε: «Να παρεμποδίσουμε να μείνει κάποιο σπίτι χωρίς ρεύμα, παίρνοντας και πρακτικά μέτρα όπως ομάδες περιφρούρησης σε κάθε γειτονιά όπου τα ιδιωτικά συνεργεία θα έρχονται για να κόψουν το ρεύμα».

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, κάτοικοι και μαζικοί φορείς διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της ΔΕΗ (Αριστείδου 72), την Τρίτη 22/11 στις 10 π.μ. μαζί και με άλλους μαζικούς φορείς στο Δήμο της Αθήνας.

Στη σύσκεψη διαβάστηκε ψήφισμα αλληλεγγύης στους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Το ψήφισμα μαζί με οικονομική ενίσχυση από τους κατοίκους της περιοχής, τους φορείς και τα παραρτήματα των σωματείων θα παραδώσει στους εργαζόμενους αύριο στις 11 το πρωί αντιπροσωπεία των φορέων.

Αμείωτες αγωνιστικές πρωτοβουλίες

Λαϊκή συνέλευση για το συντονισμό και την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων ενάντια στα χαράτσια θα γίνει στο Αιγάλεω την Κυριακή 20/11, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα «Γ. Ρίτσος». Οι φορείς που καλούν στη συνέλευση είναι οι εξής: Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγίας Βαρβάρας, Παράρτημα Εμποροϋπαλλήλων Δυτικών Συνοικιών, ΠΑΣΕΒΕ Αιγάλεω, Σύλλογος Γυναικών Αιγάλεω, εκλεγμένοι συνδικαλιστές από διάφορους κλάδους.

Ανοιχτή σύσκεψη - συζήτηση για την οργανωμένη άρνηση πληρωμής του χαρατσιού που καταφθάνει με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και φέρνει στην απόγνωση σε εκατοντάδες λαϊκά νοικοκυριά, διοργανώνουν από κοινού, το Σάββατο στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου η Γραμματεία Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ, ο Σύλλογος Γυναικών Ρεθύμνου (ΟΓΕ), το Συνδικάτο Οικοδόμων, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ρεθύμνου, η ΠΑΣΕΒΕ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Στη Θεσσαλία

Συνεχίζονται καθημερινά στη Θεσσαλία οι αγωνιστικές παρεμβάσεις των Λαϊκών Επιτροπών Αγώνα, αγωνιστικών συσπειρώσεων και ταξικών συνδικάτων για την οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών.

Χτες το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της ΔΕΗ, στο Βόλο, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», στην οποία συμμετείχαν τα Σωματείο Εργαζομένων ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ, το Σωματείο Εργαζομένων ΚΟΝΤΙ,το Σωματείο Εργαζομένων ΒΕΜΕΚΕΠ, το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών.

Επίσης, χτες το πρωί σε κατάληψη του καταστήματος της ΔΕΗ προχώρησαν κάτοικοι της Σκοπέλου, ύστερα από κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα που συγκροτήθηκε στο νησί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Σκοπέλου έχει συγκεντρώσει πάνω από 1.000 υπογραφές κατοίκων για οργανωμένη άρνηση πληρωμής χαρατσιών.

Σήμερα στις 9 π.μ., σε δίωρη κατάληψη των ταμείων της ΔΕΗ θα προχωρήσουν δυνάμεις της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Τη Δευτέρα στο Βόλο, παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ, στις 10 π.μ., οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Βόλου και οι Λαϊκές Επιτροπές Ν. Ιωνίας, Αγίων Αναργύρων και Χιλιαδούς.

Στη Λάρισα, την άρνησή τους να πληρώσουν τα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση «δηλώνουν» οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης του κλαδικού Συνδικάτου τους. Στη συνέλευση συγκροτήθηκε επιτροπή για τη συλλογή υπογραφών ενάντια στα βάρβαρα φοροχαράτσια.

Στη Λευκάδα

Λαϊκή Επιτροπή συγκροτήθηκε στη Λευκάδα, μέσα από μια πλατιά σύσκεψη που έγινε από το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η ανάγκη για άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών, για παρεμβάσεις και δράσεις ενάντια στα χαράτσια, για να μη διακοπεί το ρεύμα σε καμία εργατική λαϊκή οικογένεια. Σαν πρώτο βήμα αποφασίστηκε να καλεστούν οι Λευκαδίτες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να το αναγκάσουν να πάρει θέση για τα αντιλαϊκά χαράτσια.

ΚΑΒΑΛΑ
Απέσπασαν δέσμευση στήριξης από το δήμο

Με δυναμικές κινητοποιήσεις στα Δημοτικά Συμβούλια και τα γραφεία της ΔΕΗ συνεχίζουν τον αγώνα τους οι Λαϊκές Επιτροπές στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στην Καβάλα, η Λαϊκή Επιτροπή και η «Λαϊκή Συσπείρωση» πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση - κινητοποίηση, το βράδυ της Τετάρτης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας και απαίτησαν τη στήριξη του δήμου στην οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών. Μπροστά στη μαζική λαϊκή κινητοποίηση, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) αναγκάστηκε να πάρει απόφαση για πρωτοβουλίες υπέρ όλων αυτών που δεν έχουν ή αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ. Τόσο ο δήμαρχος (ΠΑΣΟΚ) όσο και οι επικεφαλής των παρατάξεων της ΝΔ, που τις προηγούμενες μέρες δήλωναν ότι «δεν μπορούν να πάνε αντίθετα στους νόμους» και «δεν θα το κάνουμε αντάρτικο», αναγκάστηκαν να πάρουν θέση κόντρα στη φοροληστεία και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης.

Στην Κομοτηνή, οι κάτοικοι του συγκροτήματος εργατικών κατοικιών «Υποσταθμού», μέσα από Λαϊκή Συνέλευση που έκαναν την περασμένη Κυριακή, αποφάσισαν να μην πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ και να περιφρουρήσουν την ηλεκτροδότηση των κατοικιών τους. Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, την Τετάρτη, με τη συμπαράσταση των ταξικών δυνάμεων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ και παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο, από τον οποίο απαίτησαν να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στις εργατικές κατοικίες διαμένουν 90 οικογένειες. Οι μισοί εργαζόμενοι είναι άνεργοι και οι υπόλοιποι έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς τους και αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι. Δηλώνουν αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν τον οικισμό για να μην κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ, να υπερασπίσουν τη ζωή των οικογενειών τους.

ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Απόφαση απαγόρευσης διακοπής ρεύματος

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας εξέδωσε προχτές απόφαση προσωρινής διαταγής με την οποία απαγορεύει στη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης, σε συγκεκριμένη κατοικία, καθώς οι ιδιοκτήτες της δεν πλήρωσαν το λογαριασμό ρεύματος, επειδή, το χαράτσι (Ειδικό Τέλος Ακινήτων) είχε προσδιορισθεί με λάθος τρόπο, τόσο σε σχέση με την τιμή ζώνης όσο και σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα. Ειδικότερα, το χαράτσι ανέρχονταν σε 2.235,6 ευρώ, αντί για 558,9 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες επικαλέστηκαν οικονομική δυσχέρεια και δήλωσαν ότι αδυνατούν να καταβάλουν το «υπέρογκο» ποσό για το ειδικό τέλος.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κ. Μαργιέλης, που ήταν συνήγορος υπεράσπισης στο δικαστήριο, δήλωσε ότι πρόκειται για απόφαση «πιλότο». Επίσης, πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο λάθος συμβαίνει ουσιαστικά στο 20% των λογαριασμών στη Μεσσηνία. Και συμπλήρωσε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει και θα επιδιώξει προσωρινές διαταγές και για άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής, που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέσα στην επόμενη βδομάδα πρόκειται να συζητηθεί επίσης στην Καλαμάτα αίτηση ανέργου για έκδοση ανάλογης προσωρινής διαταγής για το χαράτσι.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Αγωνιστική πρωτοβουλία για αγρότες

Σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων και αγροτών με θέμα τη συγκρότηση Λαϊκών Επιτροπών Αγώνα σε κάθε χωριό για την οργάνωση και την ανάπτυξη της πάλης ενάντια στα χαράτσια που επιβάλλονται στους αγρότες - ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ακίνητα, έκτακτη εισφορά κ.ά. - συγκαλεί η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΝΚ) την ερχόμενη Δευτέρα 21 Νοέμβρη, στον Παλαμά, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ