Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΗΒΑ
Εμπόδισαν την είσπραξη του χαρατσιού

Σε όλη τη χώρα συνεχίζονται οι συσκέψεις για να οργανωθεί η πάλη ενάντια στα χαράτσια

Από πρόσφατη παρέμβαση στην Αττική
Από πρόσφατη παρέμβαση στην Αττική
Με δυναμική παρέμβαση προχτές το πρωί στη ΔΕΗ Θηβών, η Λαϊκή Επιτροπή Εργατικών Κατοικιών εμπόδισε την είσπραξη του χαρατσιού, το γνωστό τέλος ακινήτων. Από νωρίς το πρωί τα μέλη, οι φίλοι και οι κάτοικοι που συγκροτούν τη Λαϊκή Επιτροπή, με σύνθημα «Δεν έχουμε, δεν θέλουμε, δεν πληρώνουμε - την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της τοπικής ΔΕΗ και όταν άνοιξαν προχώρησαν σε κατάληψη των ταμείων, εμποδίζοντας την είσπραξη του χαρατσιού, ενέργεια που βρήκε θετική ανταπόκριση από τους πολίτες. Πολλοί από αυτούς κατά τη διάρκεια της συζήτησης δήλωσαν ότι δε θα πληρώσουν το χαράτσι.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι συσκέψεις για την οργάνωση της πάλης ενάντια στα χαράτσια. Τέτοια πρωτοβουλία ανέλαβαν την περασμένη Τετάρτη και μαζικοί φορείς του 5ου-6ου Διαμερίσματος της Αθήνας. Εκεί μεταφέρθηκε η σκληρή πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η εργατική λαϊκή οικογένεια.

«Μου έχουν πάρει το ρολόι μετά από δυο απλήρωτους λογαριασμούς χωρίς καμιά προειδοποίηση, δεν δέχονται διακανονισμό και είμαι τόσες μέρες χωρίς ρεύμα», «Δεν έχω να πληρώσω. Εχω σκλήρυνση κατά πλάκας, ο άντρας μου είναι άνεργος και μου είπαν να το πληρώσω και να καταθέσω τα δικαιολογητικά για απαλλαγή στην εφορία μετά», δήλωναν συμμετέχοντες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος και το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης, η Ομάδα Γυναικών Πατησίων - Ριζούπολης (μέλος της ΟΓΕ), η Επιτροπή Ανέργων 5ου-6ου Διαμερίσματος, το παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων, το παράρτημα Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών, το παράρτημα Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Συνταξιούχων Αθήνας, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Αθήνας και η επιτροπή ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών 5ου-6ου Διαμερίσματος.

Παράλληλα, παραβρέθηκε και μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο της Αθήνας.

Στην εισηγητική ομιλία της η Καίτη Πανοπούλου, πρόεδρος στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας, ανάμεσα στα άλλα σημείωσε ότι τα μέτρα που θα ακολουθήσουν θα είναι πολύ σκληρά για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Ο μόνος δρόμος για μας, υπογράμμισε, είναι η αντίσταση και η οργάνωση της πάλης. Και πρόσθεσε: «Να παρεμποδίσουμε να μείνει κάποιο σπίτι χωρίς ρεύμα, παίρνοντας και πρακτικά μέτρα όπως ομάδες περιφρούρησης σε κάθε γειτονιά όπου τα ιδιωτικά συνεργεία θα έρχονται για να κόψουν το ρεύμα».

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, κάτοικοι και μαζικοί φορείς διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της ΔΕΗ (Αριστείδου 72), την Τρίτη 22/11 στις 10 π.μ. μαζί και με άλλους μαζικούς φορείς στο Δήμο της Αθήνας.

Στη σύσκεψη διαβάστηκε ψήφισμα αλληλεγγύης στους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Το ψήφισμα μαζί με οικονομική ενίσχυση από τους κατοίκους της περιοχής, τους φορείς και τα παραρτήματα των σωματείων θα παραδώσει στους εργαζόμενους αύριο στις 11 το πρωί αντιπροσωπεία των φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ