Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «NOKIA SIEMENS NETWORKS»
Ανήσυχη από τη δράση πρωτοπόρων εργατών

Γι' αυτό και απειλεί με πειθαρχικά μέτρα εργαζόμενους που έκαναν εξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη»

Με την απειλή πειθαρχικών μέτρων σε βάρος πρωτοπόρων εργαζόμενων κομμουνιστών επιχειρεί να τρομοκρατήσει συνολικά τους εργαζόμενους της επιχείρησης η εργοδοσία της εταιρείας τηλεπικοινωνιών «NOKIA SIEMENS NETWORKS». Συγκεκριμένα, λίγο μετά την εξόρμηση από εργαζόμενους, μέλη του ΚΚΕ, στην επιχείρηση με τον «Ριζοσπάστη», η εργοδοσία έστειλε απειλητικό ηλεκτρονικό μήνυμα στους εργαζόμενους, με το οποίο δηλώνει ότι υπάρχει «μηδενική ανοχή σε πολιτικό ή θρησκευτικό προσηλυτισμό στην "NSN"», καθώς και ότι η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να προχωρήσει ή όχι σε πειθαρχικά μέτρα σε όποιον δεν υπακούσει στις εντολές!

«Στη μηδενική ανοχή στην πολιτική δράση και τις απειλές για πειθαρχικές κυρώσεις της εταιρείας απαντάμε: καμία ανοχή στην εργοδοτική τρομοκρατία. Δε θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των πολιτικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Συνεχίζουμε την οργάνωση των αγώνων για τα προβλήματα. Οργανώνουμε την πάλη ενάντια στο μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, της πλουτοκρατίας. Παλεύουμε για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό», δηλώνει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Βάσης Τηλεπικοινωνιών του ΚΚΕ.

Υπογραμμίζει ότι η στιγμή αυτής της εργοδοτικής επίθεσης δεν είναι τυχαία από την εργοδοσία, γιατί «αυτή τη στιγμή που περνάνε τα πιο βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, που τσακίζουν τη ζωή των εργαζομένων και του λαού, θέλουν εργαζόμενους ανοργάνωτους, με σκυμμένο κεφάλι, δούλους του 21ου αιώνα».

Η ΚΟΒ Τηλεπικοινωνιών του ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι η εργοδοσία θέλει το ΚΚΕ έξω από την εταιρεία, γιατί καλεί «τους εργαζόμενους και το λαό να αντεπιτεθούν στη βαρβαρότητα του συστήματος, να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν. Γιατί οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που κινούν τα γρανάζια της παραγωγής».

Καταγγελία εξέδωσε και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και υπογραμμίζει ότι η «πάλη μας για αξιοπρεπή ζωή με εργασιακά δικαιώματα δεν έχει καμία σχέση με τον προσηλυτισμό. Είναι το αυτονόητο για έναν εργαζόμενο, όταν βλέπει τη ζωή του να διαλύεται με τα απανωτά αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα. Είναι χρέος για κάθε έναν από εμάς να οργανωθούμε στα σωματεία μας, να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, αμφισβητώντας την πηγή της εξουσίας τους, την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής».

Και μεταξύ άλλων, καταλήγει: «Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το ΣΕΤΗΠ έχει αρκετή εμπειρία από προσπάθειες τρομοκράτησης και δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης. Ενα είναι σίγουρο: Δεν θα λυγίσουμε».

Τις απειλές της εργοδοσίας καταγγέλλει και το ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου που συγκλήθηκε μετά από πρωτοβουλία της «Ταξικής Ενότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ