Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Απόφαση απαγόρευσης διακοπής ρεύματος

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας εξέδωσε προχτές απόφαση προσωρινής διαταγής με την οποία απαγορεύει στη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης, σε συγκεκριμένη κατοικία, καθώς οι ιδιοκτήτες της δεν πλήρωσαν το λογαριασμό ρεύματος, επειδή, το χαράτσι (Ειδικό Τέλος Ακινήτων) είχε προσδιορισθεί με λάθος τρόπο, τόσο σε σχέση με την τιμή ζώνης όσο και σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα. Ειδικότερα, το χαράτσι ανέρχονταν σε 2.235,6 ευρώ, αντί για 558,9 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες επικαλέστηκαν οικονομική δυσχέρεια και δήλωσαν ότι αδυνατούν να καταβάλουν το «υπέρογκο» ποσό για το ειδικό τέλος.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κ. Μαργιέλης, που ήταν συνήγορος υπεράσπισης στο δικαστήριο, δήλωσε ότι πρόκειται για απόφαση «πιλότο». Επίσης, πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο λάθος συμβαίνει ουσιαστικά στο 20% των λογαριασμών στη Μεσσηνία. Και συμπλήρωσε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει και θα επιδιώξει προσωρινές διαταγές και για άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής, που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέσα στην επόμενη βδομάδα πρόκειται να συζητηθεί επίσης στην Καλαμάτα αίτηση ανέργου για έκδοση ανάλογης προσωρινής διαταγής για το χαράτσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ