ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2012
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπισιτίζονται 600 μαθητές σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης

Τουλάχιστον 600 μαθητές στα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποσιτισμού. Αυτό προέκυψε από την καταγραφή που πραγματοποίησε ο Δήμος, μετά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ και τις κινητοποιήσεις της Λαϊκής Επιτροπής Ανω Πόλης, με αφορμή τα περιστατικά υποσιτισμού που εντοπίστηκαν στο 54ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε κονδύλι 32.000 ευρώ για τη στήριξη αυτών των παιδιών. Ετσι, όπως ανακοινώθηκε χτες, από τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τα κυλικεία των σχολείων θα ενεργοποιήσει πρόγραμμα διανομής πρωινού σε μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης που στερούνται κολατσιού. Σε περίπτωση που κάποιο σχολείο δε διαθέτει κυλικείο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει στη διανομή πρωινού σε συνεργασία με εξωτερικό συνεργάτη ή γειτονικό φούρνο.

Τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν στην πρώτη προσπάθεια καταγραφής, αναδεικνύουν ότι το πρόβλημα υποσιτισμού εμφανίσθηκε και αυξήθηκε ταχύτατα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της άγριας επίθεσης που δέχεται ο εργαζόμενος λαός (ανεργία, απλήρωτη δουλειά, χαράτσια, φορολογία, αυξήσεις στα ήδη λαϊκής κατανάλωσης, κ.λπ.). Είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα και όσο βαθαίνει η κρίση, το πρόβλημα θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο για τα παιδιά των λαϊκών εργατικών οικογενειών. Γι' αυτό, η απόφαση του Δήμου δεν αρκεί. Προβάλλει επιτακτική η ανάγκη διεκδίκησης από το κράτος έκτακτης επιχορήγησης για τους δήμους, έτσι ώστε να παρέχεται ένα μικρό γεύμα σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των δήμων - χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ και χορηγών.

ΑΣΓΜΕ: «Ηξεραν πού οδηγεί η πολιτική τους»

Την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για παροχή μικρογευμάτων σε 18 σχολεία της Αττικής σχολιάζει με δελτίο Τύπου η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας που από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει το πρόβλημα απαιτώντας λύσεις.

Η ΑΣΓΜΕ επαναλαμβάνει το κάλεσμά της προς τα συλλογικά όργανα των γονιών να γίνει κάθε Σύλλογος Γονέων το αποκούμπι της οικογένειας που δοκιμάζεται, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Μέχρι πριν από λίγες μέρες όλοι οι βαθμοφόροι του Υπουργείου και τα "παπαγαλάκια" τους κόπτονταν ότι δεν υπήρχαν επίσημες καταγγελίες, ότι τα περιστατικά ήταν σποραδικά και ότι οι φορείς των γονιών είναι ούτε λίγο ούτε πολύ αναξιόπιστοι, "λαϊκιστές", υποκινούμενοι από κομματικές εντολές! Με τις δηλώσεις τους παραδέχονται απερίφραστα ότι έλεγαν ψέματα. Είχαν και στοιχεία και επίγνωση πού οδηγεί η πολιτική της επίθεσης στο εισόδημα». Το ΔΣ της ΑΣΓΜΕ εκφράζει αμφιβολίες για το αν ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορεί να καλύψει τις πραγματικές διαστάσεις του φαινομένου.

Η ΑΣΓΜΕ τονίζει ότι ο υποσιτισμός των παιδιών είναι βαρβαρότητα και ζητά να δοθεί έκτακτο κονδύλι από το κράτος στους Δήμους, έτσι που να παρέχεται ένα μικρό γεύμα (σάντουιτς, γάλα, χυμός, κ.τλ.) σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των Δήμων - χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ και χορηγών. Ιεραρχώντας τις λαϊκές γειτονιές και όπου διαπιστώνονται κρούσματα υποσιτισμού παιδιών, δίνοντας έμφαση στα δημοτικά σχολεία ολοήμερης λειτουργίας και τα ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ.


Σήμερα το συλλαλητήριο της ΚΝΕ στην Αθήνα
  • Στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια, η διαδήλωση ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά
  • Αύριο, Παρασκευή, αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, πλούσια δράση σε όλη τη χώρα

Η ΚΝΕ καλεί σε μαζικό και οργανωμένο αγώνα για να αποτραπεί η νομιμοποίηση των ναρκωτικών και διοργανώνει συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα και αύριο σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ οι Οργανώσεις της σε όλη την Ελλάδα απλώνουν τη δράση τους ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο με εξορμήσεις, πικετοφορίες και συγκεντρώσεις.

Το σημερινό συλλαλητήριο, που διοργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, γίνεται στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια. Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ.

«Να σημάνει ξεσηκωμός ενάντια στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών που προωθεί το άθλιο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και στηρίζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του Κουβέλη (ΔΗΜΑΡ). Θέλουν να σπρώξουν τη νεολαία στην απάθεια, στην αδράνεια. Ειδικά τώρα που τσακίζεται κάθε δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, στην υγεία, στον πολιτισμό. Με "ζαλισμένο" το μυαλό απ' τη ναρκω-θολούρα, να 'χει το κεφάλι κατεβασμένο μια ζωή», τονίζει η ΚΝΕ και καλεί στον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά για ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις.

Για το συλλαλητήριο έχουν οριστεί προσυγκεντρώσεις στις 5.30 μ.μ. ως εξής:

  • Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά) οι Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ και ο Νότιος Τομέας.
  • Στην πλατεία Καραϊσκάκη ο Δυτικός Τομέας, ο Βόρειος Τομέας, ο Πειραιάς, τα Μεσόγεια.
  • Στην πλατεία Βάθης οι Κλαδικές Οργανώσεις, ο Κεντρικός Τομέας, το Θριάσιο.

Αντίστοιχα, συλλαλητήριο διοργανώνει η ΚΝΕ και στη Θεσσαλονίκη, αύριο, Παρασκευή, στις 6 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.

Επίσης, αύριο, στην Πάτρα συγκέντρωση διοργανώνουν οι Νομαρχιακές Οργανώσεις Αχαΐας, ΑΕΙ και ΤΕΙ Πάτρας, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου, όπου θα μιλήσει ο Γιώργος Τάτσης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο αναπτύσσεται πλούσια δράση σε όλη τη χώρα από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ. Συγκεκριμένα, αυτές τις μέρες προγραμματίζονται:

Σήμερα, Πέμπτη

Γιάννενα, συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο.

Κέρκυρα, συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στην πλατεία Γιωργάκη.

Βόλος, πικετοφορία στις 6 μ.μ.

«Τραπεζάκια» ενημέρωσης θα στηθούν στις 6 μ.μ. σε: Ζαγορά, Σκόπελο και Αγιά.

Χαλκίδα, πικετοφορία το απόγευμα.

Λιβαδειά, συγκέντρωση στον πεζόδρομο του κέντρου.

Κοζάνη, στις 6 μ.μ., πικετοφορία στο κέντρο και τις συνοικίες.

Σιάτιστα, στη 1 μ.μ., εξόρμηση στην κεντρική πλατεία και στο Μουσικό Λύκειο.

Πτολεμαΐδα, εξόρμηση στην κεντρική πλατεία και παράσταση διαμαρτυρίας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο ενάντια στη λειτουργία της μονάδας υποκατάστατων.

Φλώρινα, στις 6 μ.μ., πικετοφορίες στο κέντρο και τις συνοικίες.

Γρεβενά, πανεξόρμηση στο ΤΕΙ και στα σχολεία.

Κομοτηνή, εξορμήσεις το πρωί σε όλα τα σχολεία και το απόγευμα σε στέκια νεολαίας.

Δράμα, εξορμήσεις το πρωί σε όλα τα σχολεία και το απόγευμα σε στέκια νεολαίας.

Ηράκλειο Κρήτης, πικετοφορία στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

Χανιά, πικετοφορία στις 6 μ.μ., στην πλατεία Νέων Καταστημάτων.

Ρόδος, παράσταση διαμαρτυρίας στις 6.30 μ.μ.

Αύριο, Παρασκευή

Αγρίνιο, συγκέντρωση στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Λαμία, πικετοφορία το απόγευμα.

Καλαμάτα, πικετοφορία στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Ξάνθη, πανεξόρμηση στα σχολεία.


Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις κατά του «Κώδικα Ναρκωτικών»

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις απέναντι στο νομοσχέδιο «Κώδικας Ναρκωτικών» που αποποινικοποιεί τη χρήση, διακίνηση, προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, την καλλιέργεια ινδικής κάνναβης και ιδιωτικοποιεί την πρόληψη, απεξάρτηση, κοινωνική επανένταξη, υποθηκεύοντας το μέλλον του τόπου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων - ΟΑΕΕ καταδικάζει με ανακοίνωσή της το νομοσχέδιο. «Η γενιά της Αντίστασης, που με το χωνί της ΕΠΟΝ βροντοφώναξε "όχι στο χασίς, αλλά εκπολιτισμό στη νεολαία", μαζί με τις γενιές που έχτισαν τη μεταπολεμική Ελλάδα για να ζήσουν τα παιδιά μας, καταγγέλλουμε ότι οι υποστηρικτές αυτού του νομοσχεδίου θέλουν ναρκωμένη τη συνείδηση των νέων για να μη διεκδικούν, να μην παλεύουν, να μην αντιδρούν», αναφέρει και σημειώνει ότι θα συμβάλει στην κοινή δράση όλων των κοινωνικών δυνάμεων που θέλουν να αντισταθούν σε αυτή την πολιτική.

Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και την προσπάθειά της να νομιμοποιήσει τη «ναρκωκουλτούρα». «Αγωνιζόμαστε για την πραγματική απελευθέρωση της τάξης μας από όλα τα δεσμά των καπιταλιστών. Δε χαρίζουμε τις ζωές μας, τις ζωές των παιδιών της τάξης μας σε κανέναν», αναφέρεται.

Συσκέψεις - εκδηλώσεις

Πλατιά σύσκεψη καταδίκης του επικίνδυνου νομοσχεδίου νομιμοποίησης των ναρκωτικών οργανώνουν δεκάδες φορείς στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Οικογένειας Θεραπευτικού Προγράμματος «ΙΘΑΚΗ» (Συγγρού 4, 2ος όροφος). Οι φορείς που καλούν τη σύσκεψη είναι: Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) - Παράρτημα Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Οικογένειας και Φίλων ΘΠ ΙΘΑΚΗ - Παράρτημα Θεσσαλονίκης, Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών ΙΕΚ, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, Σύλλογοι Γυναικών Θεσσαλονίκης - μέλη της ΟΓΕ, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων και Μικρών Εμπόρων, ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων.

Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης από κοινού με συλλόγους γονέων των δυο νησιών προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας και καταδίκης του δολοφονικού νομοσχεδίου, σήμερα Πέμπτη, στη 1.30 το μεσημέρι, στα γραφεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) καλεί νέους και εργαζόμενους να παραβρεθούν μαζικά, σήμερα Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων για το θέμα αυτό.

Συζήτηση - σύσκεψη με θέμα: «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά - Οργανώνουμε τη δράση μας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο» θα πραγματοποιήσει το παράρτημα Ν. Ιωνίας του ΕΣΥΝ, την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο (Πατριάρχου Ιωακείμ 4 - πλατεία Αγ. Γεωργίου, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας).


Πικετοφορίες χτες στη Λάρισα

Πικετοφορίες ενάντια στο νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών οργάνωσε, χτες βράδυ, στη Λάρισα, η ΚΝΕ. Νέοι κομμουνιστές, κρατώντας πικέτες με συνθήματα, όπως «Μη ναρκώνεις τη ζωή και το μυαλό σου», «Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά», «Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις», «Να αποσυρθεί τώρα το ναρκωνομοσχέδιο της μαστούρας» και φωνάζοντας συνθήματα, διαδήλωσαν στο κέντρο και σε συνοικίες της πόλης, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης με το οποίο νομιμοποιείται η χρήση, η κατοχή και η καλλιέργεια ναρκωτικών για προσωπική χρήση, εμπορευματοποιείται η πρόληψη, η θεραπεία, η επανένταξη, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζεται η πολιτική που ενισχύει τη συντήρηση του φαινομένου με την προώθηση των υποκατάστατων από τα νοσοκομεία.


ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ
«Ορίζοντες» στη μάχη για την ελευθερία

Ενα από τα έργα της εικαστικής έκθεσης
Ενα από τα έργα της εικαστικής έκθεσης
Η Τέχνη γίνεται, για άλλη μία φορά, αρωγός και συνοδοιπόρος της απεξάρτησης, μέσω της πρωτοβουλίας του Συλλόγου Οικογένειας του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, ο οποίος, για δεύτερη χρονιά, διοργανώνει εικαστική έκθεση, με «Ορίζοντες» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (3 - 18/2), στην οποία συμμετέχουν και προσφέρουν τα έργα τους 120 αναγνωρισμένοι εικαστικοί.

Μια εικαστική έκθεση αφιερωμένη σε εκείνους που δίνουν τη δική τους μάχη ελευθερίας. «Μετά το 1980 όλο και λιγότερες αναφορές γίνονται εκ μέρους όσων διακινούν την πληροφορία στα ΜΜΕ σχετικά με την αιτιώδη σχέση ανάμεσα στο πρόβλημα των ναρκωτικών και την κοινωνία. Το αποτέλεσμα εδώ και αρκετό καιρό είναι να θεωρείται ως μια φυσιολογική έκφανση της κοινωνίας. Ισως κάποιοι κινητοποιηθούν περαιτέρω για τις αιτίες που παράγουν το φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης», υπογράμμισε ο Δημήτρης Μανίνης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εικαστικών Μεσογαίας.

«Πέρα από το καλλιτεχνικό γεγονός που είναι αυτή η έκθεση είναι και ένα σημείο αναφοράς προς τους ανθρώπους εκείνους που έχουν ανάγκη να πλησιάσουν τις κοινότητες. Το πρόβλημα των ναρκωτικών τείνουμε να το αποδεχτούμε σαν κομμάτι του life style, ξεχνάμε ότι αφορά τις ζωές όλων μας, ζωές δικών μας, των παιδιών μας», τόνισε ο Μανώλης Χάρος, εικαστικός, μέλος ΔΣ ΚΕΘΕΑ.

Ενώ ο Κοσμάς Βεκρής, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ «ΝΟΣΤΟΣ», αναφέρθηκε στη βασική αποστολή του Συλλόγου «να αναδείξουμε το έργο του ΚΕΘΕΑ. Πρόκειται για «στεγνά» προγράμματα, χωρίς λίστες αναμονής. Σε καλές εποχές υπήρχε πρόβλημα και ο κρατικός προϋπολογισμός δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες του ΚΕΘΕΑ, πολύ περισσότερο σήμερα. Τα ναρκωτικά δεν αφορά μια κατηγορία ανθρώπων, αλλά μας αφορά όλους και κυρίως τη νεολαία». Ο Μάνος Στεφανίδης, κριτικός τέχνης, επιμελητής της έκθεσης, επισήμανε ότι «δεν υπάρχει ελληνική οικογένεια που να μην έχει εμπειρία αυτής της μάστιγας. Η ευθύνη όλων μας όσοι έχουμε το στοιχειώδες φιλότιμο για το μέλλον αυτού του τόπου, είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Η έκθεση πλαισιώνεται με τις εξής παράλληλες εκδηλώσεις: 5, 12/2, 12 μ., ξενάγηση και ζωντανή μουσική. 8/2, 9 μ.μ., αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι. 11/2, 9 μ.μ., αφιέρωμα σε μουσική της Κάτω Ιταλίας. 18/2, 8 μ.μ., κλείσιμο της έκθεσης με μουσικό - εικαστικό δρώμενο.

Τα έσοδα από την πώληση των έργων θα διατεθούν για την ενίσχυση των θεραπευτικών προγραμμάτων ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ και ΚΕΘΕΑ ΕΞΑΝΤΑΣ.

Εορταστική εκδήλωση

Ο Σύλλογος Οικογένειας του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ «Στροφή» διοργανώνει εορταστική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση των 23 του χρόνων. Η εκδήλωση γίνεται τη Δευτέρα 6 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31).


ΝΕΟΛΑΙΕΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ - ΔΗΜΑΡ
Θεωρούν «θετικό βήμα» τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών!

Πιστοποιητικά ...«αριστεροσύνης» επιχειρούν να αποσπάσουν οι νεολαίες Συνασπισμού και ΔΗΜΑΡ με τις άκρως αντιδραστικές, ιδεαλιστικές και αντιεπιστημονικές θέσεις τους απέναντι στο ζήτημα των ναρκωτικών. Με αφορμή το νομοσχέδιο «Κώδικας Ναρκωτικών», οι νεολαίες των συγκεκριμένων κομμάτων εξέδωσαν ανακοινώσεις, όπου χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο νομιμοποίησης της χρήσης, κατοχής, προμήθειας ναρκωτικών και την καλλιέργεια ινδικής κάνναβης ως ...θετικό βήμα. Στην προσπάθειά τους να κρύψουν την πλήρη ιδεολογική ταύτιση των κομμάτων τους με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., επιχειρούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα.

«Δεν βοηθούν η αντιπαραβολή συντηρητικών και αντεπιστημονικών θέσεων από την πλευρά του ΚΚΕ που συντάσσεται με την ακροδεξιά σε μια ιδιότυπη σταυροφορία ενάντια στο νέο νομοσχέδιο γεγονός που αντικειμενικά οδηγεί στη διατήρηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου το οποίο έχει καταστρέψει τις ζωές χιλιάδων νέων ανθρώπων(...) Σε πείσμα όσων κατά καιρούς εξαπολύουν κατηγορίες περί ναρκοκουλτούρας, θα αντιπαλεύουμε κάθε πολιτική που διαιωνίζει και οξύνει το πρόβλημα, μια πολιτική που οδηγεί καθημερινά πολλούς νέους και νέες ακόμα και στο θάνατο», ισχυρίζεται η νεολαία ΣΥΝ.

«Εχοντας σαν γνώμονα ότι ο χρήστης πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ασθενής και όχι ως εγκληματίας, κρίνουμε θετικά το σ/ν(...) Οι συντηρητικές δυνάμεις (ΝΔ - ΚΚΕ - ΛΑ.Ο.Σ.) εθελοτυφλούν υποστηρίζοντας τη σημερινή αδιέξοδη πολιτική που έχει οδηγήσει χιλιάδες νέους από πολύ μικρή ηλικία στη "ναρκωκουλτούρα", στο περιθώριο, στην παρανομία, στις φυλακές, στο θάνατο, αγνοώντας ηθελημένα την ανάγκη για σύγχρονα μέσα και μεθόδους αντιμετώπισης», υποστηρίζει η νεολαία ΔΗΜΑΡ. «Η Αλ. Παπαρήγα για μια ακόμη φορά έβαλε στο ίδιο τσουβάλι "σκληρά" και "μαλακά" ναρκωτικά όπως και τα προγράμματα μεθαδόνης», γράφει η «ΑΥΓΗ».

ΣΥΝ, ΔΗΜΑΡ, «ΑΥΓΗ» γνωρίζουν την αλήθεια, σκόπιμα λένε ψέματα: «Φούντα στα περίπτερα, πρέζα στα νοσοκομεία, να κερνάει το κράτος», διατυμπάνιζαν εκπρόσωποί τους σε εκδηλώσεις και ναρκω-φεστιβάλ. Είναι οι ίδιοι που «ταυτίζονται με την ακροδεξιά», «με την κυβέρνηση της τρόικας και του μνημονίου», με τη ΝΔ, «σε μια σταυροφορία» ενάντια στην ανθρώπινη ζωή, ενάντια στο δικαίωμα του χρήστη να κερδίσει τη μάχη για την ελευθερία, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής το 2006 όπου η τοξικοεξάρτηση χαρακτηρίζεται ως «χρόνια αυτοπροκαλούμενη νόσος», βαφτίζοντας το χρήστη «ασθενή». Με ένα στόμα μια φωνή προπαγάνδιζαν τη χορήγηση υποκαταστάτων για μόνιμους και νόμιμους χρήστες ως πανάκεια, συσκοτίζοντας τις αιτίες του προβλήματος, μετατρέποντάς το σε πρόβλημα ιατρικής φύσης, αναπαράγοντας μια σειρά αντιδραστικά ιδεολογήματα. Είναι τουλάχιστον γελοίο να θεωρείς την απαγόρευση της χρήσης ναρκωτικών ως αιτία θανάτου.

Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που σταθερά και αταλάντευτα παλεύει ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, αγωνίζεται για να μένει ο χρήστης μακριά από τη φυλακή και να κερδίζει μέσα από «στεγνά» προγράμματα τη δύσκολη μάχη της απεξάρτησης, για το δικαίωμα στην πρόληψη, την επανένταξη. Είναι το μοναδικό κόμμα που έχει επιστημονικές θέσεις για το ζήτημα των ναρκωτικών και επιχειρήματα που πατάνε στην πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες. Η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών υποθηκεύει το μέλλον αυτού του τόπου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ