Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ
«Ορίζοντες» στη μάχη για την ελευθερία

Ενα από τα έργα της εικαστικής έκθεσης
Ενα από τα έργα της εικαστικής έκθεσης
Η Τέχνη γίνεται, για άλλη μία φορά, αρωγός και συνοδοιπόρος της απεξάρτησης, μέσω της πρωτοβουλίας του Συλλόγου Οικογένειας του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, ο οποίος, για δεύτερη χρονιά, διοργανώνει εικαστική έκθεση, με «Ορίζοντες» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (3 - 18/2), στην οποία συμμετέχουν και προσφέρουν τα έργα τους 120 αναγνωρισμένοι εικαστικοί.

Μια εικαστική έκθεση αφιερωμένη σε εκείνους που δίνουν τη δική τους μάχη ελευθερίας. «Μετά το 1980 όλο και λιγότερες αναφορές γίνονται εκ μέρους όσων διακινούν την πληροφορία στα ΜΜΕ σχετικά με την αιτιώδη σχέση ανάμεσα στο πρόβλημα των ναρκωτικών και την κοινωνία. Το αποτέλεσμα εδώ και αρκετό καιρό είναι να θεωρείται ως μια φυσιολογική έκφανση της κοινωνίας. Ισως κάποιοι κινητοποιηθούν περαιτέρω για τις αιτίες που παράγουν το φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης», υπογράμμισε ο Δημήτρης Μανίνης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εικαστικών Μεσογαίας.

«Πέρα από το καλλιτεχνικό γεγονός που είναι αυτή η έκθεση είναι και ένα σημείο αναφοράς προς τους ανθρώπους εκείνους που έχουν ανάγκη να πλησιάσουν τις κοινότητες. Το πρόβλημα των ναρκωτικών τείνουμε να το αποδεχτούμε σαν κομμάτι του life style, ξεχνάμε ότι αφορά τις ζωές όλων μας, ζωές δικών μας, των παιδιών μας», τόνισε ο Μανώλης Χάρος, εικαστικός, μέλος ΔΣ ΚΕΘΕΑ.

Ενώ ο Κοσμάς Βεκρής, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ «ΝΟΣΤΟΣ», αναφέρθηκε στη βασική αποστολή του Συλλόγου «να αναδείξουμε το έργο του ΚΕΘΕΑ. Πρόκειται για «στεγνά» προγράμματα, χωρίς λίστες αναμονής. Σε καλές εποχές υπήρχε πρόβλημα και ο κρατικός προϋπολογισμός δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες του ΚΕΘΕΑ, πολύ περισσότερο σήμερα. Τα ναρκωτικά δεν αφορά μια κατηγορία ανθρώπων, αλλά μας αφορά όλους και κυρίως τη νεολαία». Ο Μάνος Στεφανίδης, κριτικός τέχνης, επιμελητής της έκθεσης, επισήμανε ότι «δεν υπάρχει ελληνική οικογένεια που να μην έχει εμπειρία αυτής της μάστιγας. Η ευθύνη όλων μας όσοι έχουμε το στοιχειώδες φιλότιμο για το μέλλον αυτού του τόπου, είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Η έκθεση πλαισιώνεται με τις εξής παράλληλες εκδηλώσεις: 5, 12/2, 12 μ., ξενάγηση και ζωντανή μουσική. 8/2, 9 μ.μ., αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι. 11/2, 9 μ.μ., αφιέρωμα σε μουσική της Κάτω Ιταλίας. 18/2, 8 μ.μ., κλείσιμο της έκθεσης με μουσικό - εικαστικό δρώμενο.

Τα έσοδα από την πώληση των έργων θα διατεθούν για την ενίσχυση των θεραπευτικών προγραμμάτων ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ και ΚΕΘΕΑ ΕΞΑΝΤΑΣ.

Εορταστική εκδήλωση

Ο Σύλλογος Οικογένειας του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ «Στροφή» διοργανώνει εορταστική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση των 23 του χρόνων. Η εκδήλωση γίνεται τη Δευτέρα 6 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ