Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Στρατόπεδα και διεργασίες για τη διαδοχή

Σήμερα η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Εντονες παρασκηνιακές διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ πυροδότησε η προχτεσινή ανακοίνωση του Αν. Λοβέρδου να στηρίξει τον Ευ. Βενιζέλο στην κούρσα της διαδοχής στην προεδρία. Σήμερα, υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Στη διάρκεια της χτεσινές μέρας υπήρξαν αλλεπάλληλες συναντήσεις και συσκέψεις μεταξύ στελεχών, με στόχο τη συγκρότηση συμμαχιών για τη «μάχη» της διαδοχής, με το βλέμμα στραμμένο στις γενικότερες αναδιατάξεις στο αστικό πολιτικό σκηνικό.

Σε κάθε περίπτωση, το σύνολο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζουν ότι θα στηρίξουν το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου και ότι οι εσωκομματικές εξελίξεις δεν πρόκειται να επηρεάσουν την υπογραφή του νέου μνημονίου. Ο Αν. Λοβέρδος συναντήθηκε χτες με τον Μ. Χρυσοχοΐδη και σύμφωνα με πληροφορίες επιχειρήθηκε από τον υπουργό Υγείας να πείσει τον νυν υπουργό Ανταγωνιστικότητας να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Ο Αν. Λοβέρδος είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Γ. Παπανδρέου, που χτες επέστρεψε από το Ισραήλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «θετική» την απόφαση των δύο υπουργών. Πιθανά σήμερα το πρωί να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Ευ. Βενιζέλο.

Την ίδια ώρα, έντονες είναι οι διεργασίες και στο στρατόπεδο των λεγόμενων «προεδρικών» βουλευτών, οι οποίοι επιχειρούν να συγκροτήσουν «κοινό μέτωπο» με έναν υποψήφιο για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ. Οι πληροφορίες για τους επικρατέστερους δείχνουν τον Χρ. Παπουτσή και τη Λ. Κατσέλη.

Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της ΚΟ δεν αποκλείεται να καθοριστεί και το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την εκλογή του νέου προέδρου. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημείωναν χτες ότι πιθανά να κατατεθεί πρόταση από βουλευτές για σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου μέσα στο Φλεβάρη, στο οποίο θα εκλεγεί και ο νέος πρόεδρος.

Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτης ανέφερε ότι «ισχύουν οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου», για εκλογή προέδρου στις 18 Μαρτίου με κάλπη στην οποία θα ψηφίσουν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ