Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Η μια κωλοτούμπα μετά την άλλη

Κοροϊδεύει κατάμουτρα το λαό, για να θωρακίσει το αντιλαϊκό έργο της συγκυβέρνησης

«Στάχτη στα μάτια του κόσμου» προσπαθεί να ρίξει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, στήνοντας καυγά και απειλώντας με αποχώρηση του κόμματός τους απ' τη συγκυβέρνηση, εάν φτάσει στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τα ναρκωτικά. Η υποκρισία είναι μεγάλη, αφού ο ΛΑ.Ο.Σ. συμφώνησε με το νομοσχέδιο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και «τα έστριψε» μόνο όταν το ΚΚΕ ξεφώνισε τους υποστηρικτές της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών, μαζί και το κόμμα του Καρατζαφέρη.

Χτες, μετά από σύσκεψη που είχε με τα στελέχη που διατελούν υπουργοί στη συγκυβέρνηση, επιχείρησε να αποστασιοποιηθεί από τη σφαγή του λαού, προκαλώντας τον κοινό νου. Είπε μεταξύ άλλων: «Μπήκαμε στην κυβέρνηση για να σώσουμε τον τόπο (...) Μπήκαμε εθελοντές. Είμαστε οι μόνοι οι οποίοι δεν έχουμε συμμετοχή, κατά κανέναν τρόπο, στην κατάσταση που ευρίσκεται η χώρα. Τα άλλα δύο κόμματα συμμετέχουν γιατί συμμετείχαν και στη διάλυση της χώρας μας».

Ο ΛΑ.Ο.Σ. στήριξε επί της ουσίας κάθε βήμα της προηγούμενης κυβέρνησης, με την οποία άλλωστε ψήφισαν μαζί και το μνημόνιο. Την ίδια στρατηγική στηρίζει τώρα και στη συγκυβέρνηση, έχοντας μάλιστα αναλάβει αναβαθμισμένο ρόλο στην τρομοκράτηση του λαού και στο χτύπημα του κινήματος. Γι' αυτό άλλωστε διευκρίνισε ότι ακόμα κι αν αποχωρήσει απ' την κυβέρνηση, θα συνεχίσει να στηρίζει τον πρωθυπουργό στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ποντάροντας στην καλλιέργεια αντιδραστικών αντανακλαστικών, που στόχο έχουν να συγκαλύψουν την αιτία της κρίσης και να διαιρέσουν τους εργαζόμενους μπροστά στην ενιαία επίθεση που κλιμακώνεται, ύψωσε ξανά τις προσφιλείς ρατσιστικές κορόνες, λέγοντας ότι «θα σώσουμε την πατρίδα από την οικονομική πίεση, δεν θα την αφήσουμε όμως να καταστραφεί από τον μεγάλο αριθμό των λαθρομεταναστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ